infinity pool sidemen bali
indonesie,  we12inspire

Sidemen op Bali: reistips voor het niet toeristische Bali

Welkom in dit artikel boordevol reistips voor het prachtige Sidemen op Bali. Ik bezocht Sidemen inmiddels alweer enkele jaren geleden, maar heb het in mijn hart gesloten. Het is een heerlijke plek waar ik nog steeds met veel plezier aan terug denk. Het hieronder gepubliceerde artikel is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, maar mocht je merken dat bepaalde informatie niet meer up to date is, dan hoor ik het graag. Veel leesplezier!
 
reistips sidemen bali

reistips sidemen bali
 

Praktische informatie en reistips voor Sidemen op Bali

Sidemen is een vallei in het oosten van Bali en staat bekend als landbouwgebied. Men verbouwt er voornamelijk rijst, maar ook bijvoorbeeld tomaten, rode peper, bonen, pinda’s en andere levensmiddelen. Een echt centrum heeft het niet, het is meer een langgerekte weg met huisjes, hier en daar een warung en soms een plek waar je levensmiddelen kunt kopen. De meeste hotels liggen aan een zijstraat van deze weg, hier vind je ook enkele leuke restaurantjes, vaak met uitzicht over de rijstvelden. Boekingskantoortjes voor je volgende trip zijn er ook, evenals een pinautomaat. Echter adviseer ik je voldoende cash mee te nemen omdat ie het niet altijd schijnt te doen.
 
reistips sidemen bali

reistips sidemen bali
 

Wat te doen in Sidemen

Het leuke aan Sidemen op Bali is, is dat er niet zo veel te doen is. Kom je voor een wild nachtleven of om flink te shoppen, blijf dan lekker weg. Zoek je rust, ruimte en een prachtige natuurlijke omgeving, ga dan vooral naar Sidemen. Wat te doen in Sidemen? Je kunt bij je hotel een wandeling met gids door de rijstvelden boeken, hartstikke leuk en leerzaam. Op eigen houtje door de rijstvelden slenteren is hier geen goed idee, vanwege de vele riviertjes (die soms grote rivieren worden afhankelijk van de regenval) en stroompjes die je moet oversteken. Daarnaast kun je je eigen sierraad maken bij Agung Silver (aanrader!) en gaan raften op de Telaga Waja rivier. Verder kun je vooral gewoon lekker heel veel massages nemen, sapjes drinken aan je hotel met infinity pool, slapen en een boekje lezen. Oftewel gewoon lekker genieten van het relaxte en spirituele leven op Bali.
 
reistips sidemen bali

reistips sidemen bali

reistips sidemen bali
 

Hotel in Sidemen

Er worden steeds meer hotels gebouwd in Sidemen. Nu dus nog gaan, voordat het over een paar jaar het nieuwe Ubud is. Ik verbleef tijdens mijn reis in Abian Ayu Villa, een prachtig hotel dat uit kijkt over de rijstvelden en in de verte de Agung vulkaan. Helaas zat die tijdens mijn gehele verblijf in de wolken en rommelde hij flink, wat af en toe voor spannende momenten zorgde. Het hotel heeft een prachtige infinity pool maar het allerbelangrijkste hier vond ik de vriendelijkheid van het personeel. Iedereen wist mijn naam, knoopte een praatje met me aan en niks was ze te veel als ik een vraag of opmerking ergens over had. Het leukste hotel in Sidemen dus en een absolute aanrader! Sinds mijn verblijf heb ik al van talloze andere reizigers gehoord dat ze hier tot volle tevredenheid overnacht hebben. Doen dus! Meer hotels in Sidemen vind je hier. Op zoek naar een leuke homestay in Sidemen? Lees dan deze blog van collega-blogger Yvonne voor een leuke homestay in Sidemen.
 
reistips sidemen bali

reistips sidemen bali
 

Hoe kom je in Sidemen

Ik had een ‘driver’ (Ketut) die mij op Bali overal rond reed. Ik hoefde hem maar te appen en hij haalde me op en bracht me waar ik zijn wilde. Super handig en ik vond het geen probleem iets meer te betalen dan je op straat wellicht zou doen. Daarvoor kreeg ik dan wel een betrouwbare bestuurder, een veilige auto en iemand van wie ik op aan kon. Alhoewel de rechtstreekse afstand van Ubud naar Sidemen slechts enkele kilometers is, kun je er het beste een halve dag voor uittrekken want de route is prachtig en voert je van de ene vallei naar de andere. Ik deelde mijn rit en betaalde 500.000 rupiah voor twee personen, oftewel zo’n 30 euro.
 
Hopelijk vond je mijn reistips Sidemen handig en heb ik je geïnspireerd deze bijzondere plek ook te bezoeken. Meer vragen? Laat ze achter in de comments!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Waarom je NU naar Sidemen op Bali moet (en niet pas over vier jaar!)
Schommelen in Ubud en omgeving – de leukste schommels op Bali
Is Bali veilig ondanks de Agung vulkaan?
 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *