we12inspire

Reisplannen voor de zomer!

Halloooooo mensen – eindelijk een nieuw blog, de eerste in twee weken! Steeds als ik de site opende zag ik “The Bloggers Blues” staan en dat vond ik echt verschrikkelijk, maar tegelijkertijd had ik echt totaal geen motivatie om te gaan schrijven. Dus dat deed ik dan ook maar niet… de reacties die ik kreeg op het artikel waren echt hartverwarmend, dus dank aan iedereen die de moeite heeft genomen een reactie achter te laten, hier of op Facebook of Twitter…

 

Alhoewel het makkelijk is om in je ellende te verdrinken en je blog totaal te negeren totdat je weer eens zin hebt om te schrijven, besloot ik om dat niet te doen. Ik gaf mezelf een schop onder mijn kont en besloot dat het zo niet langer kon. De zomer komt eraan dus dat betekent: reizen! Alhoewel, tegenwoordig zijn we zo’n beetje elke periode van het jaar op reis maar goed… er zitten dus hele leuke dingen aan te komen.

 

De post van vandaag is maar kort. Het oorspronkelijke plan was om naar Pinkpop te gaan maar nadat de Foo Fighters hebben afgezegd (ik heb huilend op de bank gezeten … echt waar … ik wilde die gasten zo graag eens live zien!) hebben we onze tickets verkocht. Morgen vlieg ik voor mijn werk naar Londen en ik kom op woensdagochtend weer terug. Ik ben ongeveer 36 uur in Nederland en dan is het tijd voor …

 

IJsland!

Op donderdag stap ik samen met een vriendin van me op het vliegtuig naar IJsland. Een aantal jaar geleden besloten we om samen een keer op reis te gaan. Ons plan om naar Amerika te gaan samen bleek iets te ambitieus dus kozen we voor IJsland. We maken een roadtrip langs de zuidkust en afhankelijk van het weer, reizen we zo ver als we zin hebben. We gaan in ieder geval naar de Blue Lagoon en een gletsjerwandeling maken. Mocht je me live willen volgens, voeg me dan toe op Snapchat, mijn username is travelleranto.

 

Friesland!

Terwijl ik in IJsland ben, is Martijn op bloggersweekend in Friesland. Het programma is net pas bekend, maar er staan in ieder geval veel gave outdoor activiteiten op het programma zoals wadlopen …

 

Luxemburg!

Het weekend erna gaan we op reis naar Luxemburg. Afgelopen zomer brachten we hier al een paar dagen door en nu kregen we de kans om terug te komen op een korte perstrip. Op vrijdag is er een programma in Luxemburg-Stad en de rest van de tijd is ter vrije besteding. We hebben ons ingeschreven voor diverse outdoor activiteiten dus het belooft een leuk weekend te worden.

 

Zweden!

Het weekend daarop gaan we naar Zweden! Afgezien van Stockholm zijn we nog nooit hier geweest en aangezien het een individuele persreis is, hebben we veel vrijheid om te doen waar we zin in hebben. Dat wordt dus kanoën en wandelen, heerlijk 3 dagen de Zweedse natuur in… met aan het einde van de dag een mooie zonsondergang natuurlijk!

 

IJsland!

Ja, je leest het goed, IJsland komt twee keer op het lijstje voor. Een korte break op weg naar een grote bestemming brengt mij weer even 2 dagen naar IJsland in juli. Vrijdag na het werk vlieg ik met de avondvlucht van Icelandair naar Reykjavik en breng ik de hele zaterdag en een deel van mijn zondag door met Birna, een IJslandse vriendin. We gaan wandelen, als het mee zit willen we de beroemde Fimmvörðuháls lopen, de bergpas naast de beruchte Eyjafjallajökull vulkaan. En dan is het tijd om verder te reizen naar …

 

Alaska!

Wanneer ik naar Alaska vlieg, is Martijn daar al een tijdje. Aangezien we beiden voor het werk reizen, kan/wil ik er niet al te veel over zeggen. Wat ik wel kwijt wil, is dat we er beiden zo’n 2.5 weken zijn en dat we slechts een paar dagen samen reizen. De rest van de tijd gaan we onze eigen gang en ontmoeten we elkaar wellicht onderweg. Waar ik echt enorm naar uit kijk is mijn bezoek aan de midden in de wildernis gelegen Caribou Lodge (je kent hem wellicht uit het boek van Floortje Dessing: “100 Wereldplekken die je gezien moet hebben”) en daarnaast ga ik ijsklimmen bij de gletsjers die je ook hebt kunnen zien in het Discovery programma “Edge of Alaska.”

 

Als we terug komen uit Alaska is het inmiddels medio augustus en zijn we denk ik even aan een break toe. Het is dan nog maar een paar maanden voor we naar Nepal gaan, dus de tussenliggende tijd gaan we met name gebruiken om de spieren te trainen voor de trektocht die we daar gaan maken.

Waar ga jij naartoe deze zomer?

 
Meer lezen van ons? Deze blogs vind je vast ook leuk:
De 10 mooiste wandelingen in de VS en Canada
Wandelwens: de Harding Icefield Trail in Alaska
We gaan weer op droomreis!

 
Dank je voor het delen!
 

12 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *