reis door de pacific northwest
Amerika

Reis door de Pacific Northwest: een eerste indruk

Mijn reis door de Pacific Northwest: een eerste indruk na thuiskomst!

Het is inmiddels alweer drie weken geleden dat ik de Pacfic Northwest achter me liet, maar het voelt alsof ik er gisteren nog was. Ik wilde er al jaren naartoe en nu kwam die droom dan eindelijk uit. Mijn hoofd zit vol verhalen en dingen die ik jullie wil vertellen over dit bijzondere gebied. Er waren hoogtepunten, dieptepunten, mooie landschappen en minder fraaie landschappen. Bij deze mijn eerste indruk over mijn reis door de Pacific Northwest!
 

De steden

Je zou het wellicht niet verwachten van me, maar van een fijne stad kan ik heel blij worden. Vancouver en Victoria in Canada (dit hoort officieel ook bij de PNW) bezocht ik al eerder en deze keer waren Seattle en Portland aan de beurt. Vooral Seattle vond ik geweldig, wát een levendige plek is dat. Portland viel me iets tegen, wellicht ook omdat ik hier op een zondag was en de meeste foodtrucks, waar de stad toch wel bekend om staat, gesloten waren.
 

De natuur

Tja, de natuur, daar ging ik natuurlijk voor! Ik maakte eerder al een roadtrip van vier weken door Colorado, Utah en Wyoming waar ik mooie dingen zag (o.a. Yellowstone en de Amerikaanse Rockies) maar ik vond de Pacific Northwest minstens zo spectaculair. Met name Crater Lake National Park en Mount Rainier maakten enorme indruk op mij. Andere mooie gebieden die ik bezocht waren de Oregon Coast, Mount Hood en Olympic National Park, stuk voor stuk ook plekken waar mijn wandelaarshart spontaan sneller van begon te kloppen.
 
reis door de pacific northwest
 

Het kamperen

Pffft ja dat was wel een dingetje. Zoals je wellicht al gelezen hebt in één van mijn vorige blogs, waren de campings bomvol en kon ik soms geen plekje vinden om mijn tentje op te zetten. Daarbij zat er de laatste twee nachten een beer op de camping. Heel spannend, maar niet echt een fijn gevoel als je in je tentje ligt te slapen. Toch vind ik kamperen in Amerika echt heel fijn want de plekken zijn ruim en stil is ook echt stil na 22.00u. Omdat de natuurcampings in Amerika geen douches hebben, had ik op een gegeven moment een week niet gedoucht en (erger nog) een week mijn haar niet gewassen. Het hoort erbij maar … brrr …
 

De mensen

Alhoewel ik tijdens mijn reis behoorlijk wat kennissen en vrienden heb gezien (o.a. Garth in de Columbia River Valley, mijn vriendinnen Melissa en Cindy in Portland en fellow dutchie Inge in Seattle) heb ik niet het idee dat ik verder veel contact heb gemaakt met de Amerikanen. Af en toe heb ik een praatje gemaakt met de buren op de camping, maar het waren meestal families en/of oudere mensen waar ik niet echt een klik mee had. De Amerikanen zijn zeker niet onaardig en altijd geïnteresseerd waar je vandaan komt en wie je bent, maar ik heb geen vrienden voor het leven gemaakt. Voor een vakantie is het prima, maar als digital nomad zou ik je deze bestemming niet aanraden.
 

Qua budget

Ik had mezelf een budget van € 1.000 gegeven voor deze reis, exclusief vliegticket en huurauto. Uiteindelijk heb ik € 1.245 uitgegeven, iets meer dan gepland dus. Dit komt onder andere door een ongepland (en ietwat duur) diner in Seattle met Inge als dank dat ik bij haar op de bank mocht slapen en een overnachting in een airport hotel op SeaTac Airport aan het einde van de reis. Ik vloog namelijk om 06.00u en wilde eigenlijk op het vliegveld slapen, maar was zo moe dat ik toch besloot een kamer te nemen a € 100. Daarnaast heb ik nog wat souvenirs voor familie en vrienden gekocht dus al met al, denk ik dat het redelijk OK was. Daarentegen viel mijn Alaska reis een stuk voordeliger uit dan gepland, dus ik klaag verder niet.
 
reis door de pacific northwest
 

Het hoogtepunt van mijn reis door de Pacific Northwest

Ik denk toch wel Crater Lake National Park. Ik wilde daar al ontzettend lang naartoe en in werkelijkheid is het nog mooier dan op de foto’s die ik ervan heb gezien. Ik beklom hier Mt. Scott, het hoogste punt van het park, en reed de Rim Route niet één maar twee keer, gewoon omdat ik hem zo mooi vond. Ik moest er een eindje voor rijden (twee keer 300 mijl) maar het was de rit er naartoe absoluut meer dan waard!
 

Het dieptepunt van mijn reis door de Pacific Northwest

Toch wel het missen van de landschappen van North Cascades National Park. Ik vertelde in een eerdere blog al dat het een grote heiige bende was vanwege de bosbranden in British Columbia in Canada. Dit deel van Amerika wordt ook wel het Alaska van de Lower 48 genoemd en ik heb er dus maar weinig van gezien. Een goede reden om hier nog een keer terug te komen dus!
 

En nog een tegenvaller

De drukte … echt ik heb soms een uur in de file gestaan om een nationaal park binnen te komen en daar werd ik heel verdrietig van. Vooral in Mt. Rainier was het erg, daar ben ik letterlijk omver gelopen door busladingen Chinezen die hier een dagje waren. Echt heel jammer, ik zal om deze reden niet snel meer in hartje hoogseizoen hier naartoe gaan. Ook aan de Oregon Coast was het topdruk, Scheveningen was er niks bij zal ik maar zeggen.
 
reis door de pacific northwest
 

En verder …

Tja, ik heb enorm genoten van deze reis door de Pacific Northwest. Het was mijn laatste ‘vakantie’ voor ik aan mijn leven als Digital Nomad begin en ik heb er alles aan gedaan om zo veel mogelijk te zien en te beleven. Als ik het over kon doen, zou ik waarschijnlijk minder plekken bezoeken en rustiger aan doen want de Pacific Northwest is gewoon te groot om in twee weken te zien. Toch heb ik wel het idee dat ik er alles uit heb gehaald wat er in zat en dat is het belangrijkste!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Anto in Amerika deel 1: over dikke Amerikanen, watervallen en vulkanen
Anto in Amerika deel 2: over alleen reizen in Amerika
Een reisgids voor Crater Lake National Park
 
Kijk voor tips en ideeën voor een rondreis Amerika ook eens op de website van Kras!
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

13 Comments

 • Marcella

  Wij begonnen onze maand West-Amerika destijds in Seattle, maar we hebben echt veels te weinig gezien van het mooie gebied. Ik ga graag eens terug om de Pacific Northwest te bewonderen. Je noemt allemaal NP’s die ik graag wil ontdekken. Lijkt me zo gaaf!

  • anto

   Ja inderdaad. Volgende zomer ga ik wellicht voor drie maanden terug en ga dan meer op andere campings staan en op zoek naar like-minded people om mee te hiken, is toch leuker dan in mijn eentje uiteindelijk …

 • Jenny

  Wow, een uur wachten voor een nationaal park is inderdaad niet echt fijn voor je beleving. Ik moest in Sri Lanka lang wachten, zo jammer.

  Ik zag je foto’s al voorbij komen op FB, je hebt echt een toffe reis gemaakt! Fijn ook dat je redelijk bent uitkomen met het budget.

 • Mirre

  Wow, ik had niet gedacht dat het bij de ingang van die parken zó druk zou worden. Toch maar in het laagseizoen gaan dan! Ik ben wel heel nieuwsgierig naar jouw foto’s en blog van Crater National park. x

  • anto

   Ja ik wil volgende zomer voor drie maanden die kant op zodat ik meer tijd heb om te wandelen en sla dan de bekende parken over of zorg dat ik voor de meute binnen ben. Blog van Crater Lake National Park volgt uiteraard!

 • Sanne

  Mooi budget. Ben benieuwd naar je tips. Je hebt prachtige parken aangedaan,echt een droomreis. Jammer dat Portland een beetje tegenviel. Op een of andere reden leek me dat altijd zo’n leuke stad. Seattle it is!

  • anto

   Ja dat vond ik ook, misschien net op een verkeerde dag … was er wel met een local dus weet niet precies waar het aan lag. Seattle is net iets groter en deed me enorm aan Vancouver denken, mijn favo stad in de wereld!

 • Stéphanie

  Ik kende het nog niet, maar ik heb Crater Lake NP gelijk op mijn lijstje gezet nadat ik je foto’s op Instagram zag. Wat een prachtplek zeg! Naar Seattle ben ik ook erg benieuwd, zeker als het aan Vancouver doet denken, een van de gaafste steden die ik heb bezocht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *