we12test

Product review: Leatherman Skeletool KBX zakmes

Nadat mijn ex en ik uit elkaar gingen, werden we het er over eens dat onze kampeeruitrusting gezamenlijk goed zou blijven. Aangezien hij een grote zolder heeft en ik niet, liggen alle spullen bij hem en mag degene die het nodig heeft, het gebruiken. Het is namelijk onzin om twee volledige uitrustingen te kopen (dan doel ik met name op de tent en kookspullen) als je het toch maar een paar keer paar jaar nodig hebt. Een week voordat ik naar Amerika vertrok, ging ik de spullen ophalen. ‘Ohja, het zakmes is kapot helaas, dus daar moet je iets op verzinnen’ … twee dagen later ontving ik in mijn mailbox een bericht over de nieuwe Leatherman Skeletool KBX en de dag voordat ik naar Amerika vertrok, werd ie afgeleverd op kantoor.
 
leatherman skeletool kbx
Vol trots ging ie van hand tot hand bij mijn collega’s. Van ‘wow die is lekker licht’ tot ‘ziet er strak uit’ kreeg ik te horen. Ik moest vooral niet vergeten hem in mijn check-in bagage te stoppen want deze zou het zeker niet halen door de strenge controle van de Amerika grens.
 
De eerste nachten logeerde ik in een hotel en Airbnb maar eenmaal op de camping kwam ik er achter hoe handig de Leatherman Skeletool is. Hij bestaat uit een lemmet gemaakt van roestvrij staal en de clip op de achterzijde doet tevens dienst als een flesopener. Omdat het mes zo klein is, kon ik het makkelijk met één hand openen waar nodig. Gelukkig dezen zich in Amerika geen noodsituaties voor zodat ik hem vooral gebruikt heb voor het snijden van mijn eten, wat touw en het openen van flessen uiteraard. Ohja en ik heb er pleisters mee afgesneden voor de blaren die ik tijdens een wandeling opliep. Ondanks dat het mes niet zo uitgebreid is als de andere Leathermans, was het werkelijke lemmet ook het enige dat ik nodig had. Het is een ideaal outdoormes die je makkelijk in je zak stopt en mee neemt op je wandeling. Plus hij lag elke avond naast me in de tent, voor het geval er een beer binnen zou komen. Jaja, want ook dat kan gebeuren in Amerika.
 
leatherman skeletool kbx
 
Wanneer je op zoek bent naar een fijn outdoormes, kan ik je de Leatherman Skeletool KBX dus zeker aanraden. Het is een basic mes dat slechts 26,85 gram weegt, dat fijn in de hand ligt en dat ook nog eens een mooi design heeft. Een aanrader dus. Kijk voor meer informatie op de website van Leatherman.
 
Meer lezen? Deze blogs vind je ook vast leuk:
Reis door de Pacific Northwest: een eerste indruk
Getest: de Osprey Tempest 30 en 40 rugzak
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 
[Ik kreeg de Leatherman Skeletool KBX als review exemplaar. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.]

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *