polar m400 sporthorloge review
gesponsord,  we12test

Getest: Polar M400 sporthorloge review

Sinds het begin van dit jaar ben ik om, ik heb mijn Ice Watch verruild voor een sporthorloge. Ik trakteerde mezelf voor mijn verjaardag op een Suunto Ambit 3. Niet een hele bewuste keuze, Martijn heeft al jaren een Suunto en dat leek me dus ook wel wat. Echter vind een Suunto relatief gecompliceerd in sommige zaken en dus werd het tijd om een eenvoudiger en in mijn optiek voordeliger sporthorloge te zoeken: ik ging voor het Polar M400 sporthorloge en testte hem als outdoor horloge.
 
Belangrijk voor mij is dat ik tijdens het wandelen mijn afstand kan meten. Ik vind het altijd fijn om te kunnen zien hoe ver ik ben en daarnaast hoe lang ik gelopen heb. De tijd dat ik dat via Runkeeper op mijn mobiel bijhield is gelukkig voorbij (dahaaag, batterij) want outdoor horloges zoals het Polar M400 sporthorloge zijn de nieuwe trend. Niet alleen in de sportschool zitten veel van mijn mede-spinners met een flashy sporthorloge en hartslagband om, maar ook buiten zie je steeds meer mensen met een sporthorloge. Voor wandelaars nog niet zo veel, maar dat gaat vast komen.
 
Ik koos het Polar M400 sporthorloge vanwege het model, de GPS, de hartslagband en natuurlijk de kleur. Die van mij is namelijk roze en je kunt zeggen wat je wilt, maar ik ben en blijf een vrouw en dus wil het oog ook wat. Al de dag na ontvangst, ging ie mee naar Oostenrijk, op onze huttentocht in het Kaisertal. Vol goede moed deed ik hem om maar ik moest even wennen, ik ben immers mijn Suunto Ambit 3 gewend en dus was het even uitproberen met knopjes en functies. Uiteindelijk lukte het en ging ik op pad. Het viel me op dat hij niet constant de afstand en hoogte bijwerkte maar dat meer in stapjes deed. Zo had ik voor mijn gevoel alweer 10 hoogtemeters gemaakt en bleef de teller op hetzelfde getal staan. Niet hinderlijk, maar even iets om aan te wennen.
 
polar m400 sporthorloge review
 
Na zo’n vier uur lopen piepte het Polar M400 sporthorloge en gaf aan dat de batterij leeg was. Huh? Ik was pas vier uur onderweg en volgende de site zou ik met gebruik van GPS en Bluetooth tot zo’n 8 uur mee gaan. Aangezien onze tocht van vandaag zo’n 6 uur zou duren en ik hem vanavond met mijn solar oplader weer kon opladen, ging ik er vanuit dat dit horloge perfect zou zijn voor de trekking. Helaas bleek niks minder waar. Bij thuiskomst heb ik wat andere reviews nagelezen en ook daar bleek dat de batterij lang niet altijd lang genoeg mee bleek te gaan. Dat was even een tegenvaller.
 
Eenmaal thuis besloot ik het horloge dan maar voor korte tochten te gaan gebruiken en dat werkte prima. Tot nu toe gebruikte ik hem in Duitsland en op diverse tochten in Nederland en is het mijn vaste sporthorloge geworden voor als ik binnen sport. Hij is namelijk net iets makkelijker in gebruik dan de Suunto Ambit 3. Daarnaast vind ik het erg fijn dat ik de tijd groot in beeld kan zetten, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.
 
Wat ik een plus vind, is het Polar Flow programma waarin je al je statistieken kunt bekijken en verwerken. Omdat ik dus met twee sporthorloges beweeg houd ik niet alles in één programma bij maar ik vind Polar Flow een stuk gebruikersvriendelijker dan Suunto Movescount. Ook de app op mijn iPhone werkt altijd prima, het synchroniseren is nooit een probleem en zowel de app als het programma op mijn Mac zijn erg gebruiksvriendelijk.
 
polar m400 sporthorloge review
 
Daarnaast is er nog een activity tracker maar die werkt alleen echt goed als je je hartslagmeter draagt. Zo geeft ie bijvoorbeeld aan dat ik, wanneer ik 25 minuten naar mijn werk heb gefietst op hoog tempo, ik slechts 10% van mijn dagelijkse activiteit heb gehad. Wanneer ik een spinningles van 50 minuten volg, doe ik 185% van mijn activiteit. Alleen tijdens die laatste draag ik de hartslagmeter. Ik zou de activity tracker dus niet al te serieus nemen, tenzij je je hartslagband de hele dag draagt natuurlijk.
 

Pluspunten van het Polar M400 sporthorloge

– De vormgeving
– Het gewicht (56,6 gr)
– Gebruiksgemak
– Polar Flow programma
 

Minpunten van het Polar M400 sporthorloge

– De batterijduur
– De relatief grote hartslagband
– De activity tracker is alleen betrouwbaar bij gebruik van de hartslagmeter
– Geen mogelijkheid om routes in te programmeren
 
polar m400 sporthorloge review
 

Conclusie over het Polar M400 sporthorloge als outdoorhorloge

Dit horloge is een prima koop wanneer je kiest voor gemak en er niet al te lange tochten mee wilt lopen. Zoals ik aangaf, trekt ie tot vier uur op pad, maar daarna de batterij leeg. Wil je dus je dagelijkse wandelingen bijhouden en/of je sport prestaties, dan is de Polar M400 een prima en voordelige keuze. Wil je echter meer zoals routes in programmeren en/of het gebruiken als echt outdoor horloge waarmee je meerdere dagen op pad kan, dan raad ik je de Suunto Ambit 3 aan.
 
Hopelijk vond je deze review nuttig! Het horloge werd mij aangeboden door Coolbue in ruil voor een eerlijke review op mijn site. Wanneer je besluit het horloge via mijn site te kopen, verdien ik daar een klein beetje aan, wat mij helpt deze site in de lucht te houden en mooie reizen te blijven maken en die met jullie te delen!
 
Meer lezen over de outdoor producten die wij gereviewd hebben? Check dan deze blogs:
De Keen Wanderer WP Wandelschoenen
Xtorm solar opladers voor op reis
De Deuter AC Lite rugzak
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 
Advertisement

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *