sunday social travel talk

Persoonlijk: doelstellingen voor 2017

Gelukkig Nieuw Jaar! Het is zaterdagmiddag 15.30 uur en ik heb zin om te schrijven. Terwijl ik vanuit het raam van mijn nieuwe appartement op twee hoog naar buiten staar en de mensen beneden me voorbij zie glibberen, bedenk ik me dat 2017 al bijna een week oud is. Eerder vandaag heb ik de laatste doos met spullen uitgepakt en gisteren zijn de wasmachine, de combimagnetron en de stofzuiger afgeleverd. Ik ben dus min of meer ‘gesetteld’ op mijn nieuwe plek.
 
Tijd om mijn doelstellingen voor 2017 eens te bepalen. Eindeloze lijsten met wat ik allemaal wil doen en bereiken maak ik niet meer. Afvallen is ook geen optie (ik heb al vijf jaar dezelfde maat, dus daar gaat echt niks meer vanaf, hoe graag ik dat ook zou willen), gezonder eten misschien wel en meer sporten ook. Ik ben namelijk sinds de break-up niet meer naar de sportschool geweest. Shock! Waarom ik dan niet meteen op 1 januari ben gestart? Nou, jullie hebben het als het goed is niet op social media kunnen zien, maar ik heb in Zweden een bronchitis gekregen waar ik nog steeds niet vanaf ben. De dokter is er inmiddels aan te pas gekomen (geen zorgen, ik ben in goede handen) maar het is voor nu nog even beter om niet te sporten. Misschien volgende week …
 
Goed, die doelstellingen dus. Nu ik weer alleen ben (en van plan ben dat voorlopig ook te blijven) heb ik natuurlijk alle vrijheid van de wereld. Vrijheid om reizen te maken, vrijheid om erop uit te trekken als ik daar zin in heb en vrijheid om zo veel of weinig als ik zin heb aan mijn blog te werken. Dat mijn blog te lijden heeft gehad onder de afgelopen maanden mag duidelijk zijn. Er verschenen lang niet zo veel artikelen als ik had gehoopt en als er dan al iets online kwam, had ik nauwelijks tijd om het te promoten. Ben je trouwens nieuw hier en benieuwd hoe dat kan? Check dan dit blog over waarom je nooit op reis moet gaan zonder afscheid te nemen en dit blog over het grote We12travel nieuws van 2016.
 
Ondanks dat ik besloten heb mezelf vooral niet meer gek te maken met lijstjes en/of doelstellingen, zijn er wel een aantal dingen die ik graag wil bereiken in 2017. Hier komen ze:
 

Blogdoelstellingen voor 2017

– Mijn bezoekersaantallen weer op het niveau van januari 2016 krijgen. Dit waren toen 18.000 unieke bezoekers, nu zit ik even rond de 10.000. Ik verwacht hier een tijdje voor nodig te hebben, maar heb een aantal ideeën om dit te gaan realiseren.
 
– Geen blog/persreizen meer maken waar waar ik niet genoeg content uit kan halen en/of die niet aansluiten bij mijn niche. Het afgelopen jaar was ik al redelijk selectief en maakte ik in totaal 9 blogreizen, maar hiervan was achteraf gezien eenderde nog steeds niet interessant. Zo bezocht ik bijvoorbeeld steden tijdens een reis waarbij de focus wandelen en natuur had moeten zijn. Heel frustrerend. Ik heb 5 weken vakantie dit jaar en die verspil ik niet meer aan dit soort ‘gratis reisjes.’ #beentheredonethat
 
– Mijn inkomen uit We12travel met 50% laten groeien. Moet ik dan gaan zeggen hoeveel ik verdiend heb met We12travel en mijn nevenactiviteiten? Hmmm lijkt me beter van niet. Echter kan kan ik je wel een subtiele hint geven, ik kon er namelijk bijna mijn maandelijkse hypotheeklasten van betalen. Niet slecht toch, voor iemand die daarnaast full time op kantoor werkt? Nu ik in een duur appartement in het centrum van de stad woon, zijn mijn woonlasten flink omhoog gegaan en wordt het grootste deel van mijn inkomen van mijn kantoorbaan opgeslokt door alle vaste lasten. Als ik mijn inkomen uit We12travel kan laten groeien, wil ik hier mijn reizen van gaan betalen. In 2017 worden mijn reizen dus mijn beloning voor het harde werken …
 
– Me niet meer gek laten maken door wat anderen roepen, vooral op social media. Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat ik vind dat Nederlandse bloggers het nogal van de daken schreeuwen als ze iets bereikt hebben. Een X aantal volgers of een bepaalde deal bijvoorbeeld. Zelf ben ik daar helemaal niet van en omdat ik ook veel met Engelstalige bloggers te maken heb, zie ik het verschil duidelijk, het is typisch iets Nederlands. Nederlandse bloggers mogen wat mij betreft best iets bescheidener worden.
 

Reisdoelstellingen voor 2017

– Afgelopen jaar moest ik behoorlijk wat reizen annuleren en reisde ik uiteindelijk 85 dagen, terwijl het de jaren ervoor dik over de 100 was. Wil ik dan per se meer reizen? Nee, maar ik wil meer op pad gaan. Gewoon binnen Nederland (of buurlanden) met een rugzak erop uit, wandelen tot er blaren op mijn voeten staan, kamperen in de natuur, frisse lucht opsnuiven. Oftewel meer naar buiten!
 
– Ik heb een tweetal trektochten in gedachten die ik heel graag wil lopen. Welke het zijn, hou ik nog even voor mezelf, maar het zijn tochten die ik al lang op de planning heb staan. Niet binnen Nederland, ook niet binnen Europa. Of het allemaal gaat lukken moet ik nog even zien want het gaat financieel ook het een en ander kosten, maar als ik mijn inkomen in ieder geval kan evenaren, gaat het lukken. Zodra ik er meer over kan vertellen, zal ik dat zeker doen!
 
– Omdat ik geen auto meer heb, ga ik waarschijnlijk minder vaak weg naar ons mooie buurland Duitsland. Iets wat ik echt ontzettend jammer vind, omdat ik enorm geniet van de Duitse natuur en de eindeloze wandelpaden die ze daar hebben. Echter kan ik me de luxe van een auto op dit moment helaas niet permitteren en als ik voor slechts een weekendje ga, is het OV ook niet echt een optie. Mocht je dit overigens lezen en denken hé, ik wil wel een keer met Anto aan de wandel, laat het me dan zeker weten! Enige voorwaarde is dat het in een weekend is (vrijdag t/m zondag) omdat ik mijn vakantiedagen wil gebruiken voor mijn twee trektochten. Ohja, en je moet van wandelen houden natuurlijk …
 
persoonlijk-1-2
 

Persoonlijke doelstellingen voor 2017

– Meer lezen! Ik heb een volle boekenkast waarvan ik echt nog lang niet alles heb gelezen. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar tips voor inspirerende (reis) boeken dus laat het me zeker weten als je tips voor me hebt. Ik heb mijn eerste boek van 2017 al uit inmiddels dus dat is een goed begin.
 
– Meer innerlijke rust. Het afgelopen jaar was een vreselijk jaar op persoonlijk vlak dus ik hoop dat ik in 2017 wat meer gelukkige momenten meemaak. Door meer (alleen) te gaan wandelen, hoop ik meer innerlijke rust te vinden en hierdoor beter in mijn vel te komen. Yoga en dat soort dingen zijn niet voor mij weggelegd, ik stop er altijd na een paar keer weer mee. Ik ga mijn heil dus maar in de natuur zoeken.
 
– Ik wil leren zelfstandiger op pad te gaan. Okee, dit klinkt vast heel raar, maar als ik bijvoorbeeld ging wandelen en/of kamperen, was Martijn daar altijd bij. Heel handig met opzetten van de tent, het klaarmaken van het eten en het plannen van de route. Op IJsland verbleef ik afgelopen zomer al een tijdje alleen in het hooglanden, iets wat me niet helemaal zonder kleerscheuren af ging, maar wel een mooie ervaring was. Hierdoor weet ik dat ik het heus wel kan, maar het ook daadwerkelijk doen, wordt een mooie uitdaging.
 

En verder …

Zou ik graag mijn Outdoorbloggers project meer aandacht geven. Dit samenwerkingsverband tussen de grootste outdoorbloggers van Nederland is halverwege 2016 door Mirre, Wanda en mijzelf opgezet. Het loopt al aardig, maar het kan beter. Werk aan de winkel dus, want het is overduidelijk dat outdoor in de lift zit en dat er steeds meer vraag is naar de expertise van outdoor bloggers.
 
Ohja en ik wil een overzicht gaan bijhouden van inkomen en uitgaven. Dat klinkt heel cliché, maar de afgelopen jaren had ik het financieel prima voor elkaar en kon ik nagenoeg doen wat ik wilde. Dat kan nu niet meer en ik wil dus bewuster omgaan met mijn geld. Eerst bedenken of ik iets wel écht nodig heb voor ik het koop. Niks mis mee, toch?
 
Dat was hem, mijn eerste persoonlijke blog van 2017. Wat zijn jouw doelstellingen voor 2017?
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Mijn 5 meest gênante momenten in Zuid-Amerika
Hoe Instagram het reizen voor mij verpestte
Mythes over het leven van een reisblogger die niet waar zijn!
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

31 Comments

 • Yvon

  Klinkt als een stel heel goede en realistische doelen.
  Knap trouwens hoor, dat je je hypotheek kon betalen van je bloginkomsten! Ik ben er van overtuigd dat je het komende jaar weer zo’n bedrag kunt gaan verdienen.

  En je inkomsten en uitgaven bijhouden is misschien wel cliché, maar wel héél nuttig! Wij hebben voor het eerst ooit een budgetplan opgesteld voor 2017, inclusief alle te verwachten inkomsten en uitgaven. Nu maar hopen dat het lukt om alles een jaar lang nauwkeurig bij te houden!

  • anto

   We hadden een vrij lage hypotheek haha, betaal nu bijna het dubbele. Maar wel op een fijne plek, gelukkig 🙂 Wat goed zeg, zo’n plan. Ik heb al een mooi notitieboek gekocht om alles in op te gaan schrijven, hopelijk motiveert dat extra. Mijn volle kledingkast probeert me toch echt duidelijk te maken dat ik kleding in ieder geval niet meer nodig heb …

 • Linda

  Mooie doelen lieve Anto. Lijkt me heel leuk om met je te wandelen in een keer een andere omgeving dan het Sonsbeekpark. En; ik heeft een autoooot! 😉

 • Edwin

  Hoi Antonette,

  Je bent goed bezig, leuke doelen.
  Dat 2017 voor jou een voorspoedig jaar mag worden.

  Mijn doel voor dit jaar is iets aangepast, na het niet doorgaan van de rondreis Canada ……
  Dit jaar misschien wat minder ver…. wandelen in Oostenrijk lijkt me gaaf. En in het najaar iets van Marokko…..
  En dan volgend jaar Patagonië of New Zeeland …… dat zijn bestemmingen waar ik zeker nog eens naartoe wil gaan…..
  Of weer een trekking zoals ik die een paar jaar geleden heb gemaakt in Nepal

  Succes anto,
  Fijne zondag.

  • anto

   Jammer dat Canada niet door gaat. Oostenrijk is ook tof en naar ik heb gehoord kun je in Marokko ook prachtig wandelen. Welke trekking heb je gedaan in Nepal? Wil ook graag weer die kant op, wie weet …

 • Robert | Traveljunks

  Mooie doelen heb je voor dit jaar! Ik heb nooit echt duidelijke doelen en laat het gewoon op me afkomen (typisch man.. 😉 ). Dit jaar hebben we alweer heel wat trips op de planning en zal ik tegen de meeste eventuele samenwerkingen weer nee moeten gaan zeggen. Dat is dus toch een beetje een doelstelling, ik haal de krenten uit de pap 😉

  Mocht je een keer met ons een dag aan de wandel willen in bijvoorbeeld Zuid-Limburg, dan ben je van harte welkom!

  Ik wens je een mooi jaar!

  • anto

   Thanks Robert! Heel verstandig, kan ik me goed voorstellen. Ben wel benieuwd naar je aanstaande trips! Enne, die uitnodiging neem ik graag aan, ben enorme fan van Zuid-Limburg, dus meld me tzt een keer. Een mooi jaar ook voor jullie!

 • Eva

  Mooie doelen Anto! Wat zou het heerlijk zijn als je weer een groot deel van je vaste lasten kunt betalen van wat je met je blog verdient, knap hoor! Fijn dat je inmiddels wel gesetteld bent in je appartementje, al zal dat echte thuisgevoel misschien nog wel moeten komen..? En in ga graag een keer mee wandelen in Duitsland, heerlijk de natuur in 😀 Ben je woensdag ook op de vakantiebeurs?

 • Charlotte

  Mooie voornemens! Ik ben echt heel benieuwd naar je trektochten, moeten we aan de grote 3 in amerika denken? 😀 Het lijkt me zo vet om die eens vanuit een nederlands perspectief te zien qua voorbereiding!

  Zelf ben ik weer een tocht in Noorwegen aan het plannen, deze keer mét vriendlief tegen de heimwee. We gaan geocachend van stad naar stad lopen – de hoeveelheid caches in zuid noorwegen is echt bizar!

  • anto

   Dank je. Hmmm je zit in de goede richting. Heb mijn vakantie aangevraagd en zodra die akkoord is, kan ik er meer over vertellen. En wat leuk, welke tocht ga je doen? Noorwegen is gaaaaaf!

 • Susan

  Hoi Anto,
  Sinds een paar weken heb ik jouw blog ontdekt. Fantastisch! Ik ben benieuwd wat je dit jaar allemaal gaat doen. Erg gaaf dat je nu solo trektochten gaat maken. Ik ben in het weekend ook in Arnhem dus samen wandelen (en jou ontmoeten) lijkt mij erg leuk 🙂

  Groetjes Susan

 • Eva

  Hmm, ik had een reactie achtergelaten via Facebook, maar daar is iets niet goed gegaan denk ik. Poging 2 🙂

  Wat een fijne, persoonlijke blog vol mooie plannen. Goed te lezen dat je gesetteld bent in je eigen appartementje, al zal het misschien even duren voordat je je er echt thuis voelt. En wat knap dat je vorig jaar je vaste lasten van je blog inkomsten kon betalen. Zou heerlijk zijn als dat dit jaar ook weer lukt, mooi streven!

  En ik ga graag een keer mee aan de wandel in Duitsland 😉 Hoe graag ik steden ook bezoek, ik merk dat ik de afgelopen jaren steeds meer behoefte hebt aan rust en natuur. Merkte dat heel goed in Ierland. Het ‘zijn in de natuur’ gaf zo veel energie, dat ik heel erg moest wennen aan de (relatieve) drukte in Dublin.

  • anto

   Dank je Eva! En wat leuk dat je een keer mee gaat naar Duitsland! Heerlijk inderdaad, die stilte. Ik kan altijd even helemaal opladen van het wandelen en het ‘zijn in de natuur.’ Grappig is dat he, als je ouder wordt?

 • Jacomijn - Safe and Healthy Travel

  Ik ga graag een keer ergens met je lopen!! Ik heb een auto dus we kunnen dan ook ergens in de buurt naartoe gaan 🙂
  En het gaat helemaal goedkomen met je solo reizen, niks is makkelijker dan dat.. Ik snap dat het in het begin even wennen is….maar alles went behalve een…hahaha!!

 • Daisy

  Mooi! Na het ***jaar dat jij hebt gehad is het tijd om voor jezelf te kiezen. Zo te lezen is dat precies wat je gaat doen. Heel goed! Ik wens je veel rust en mooie avonturen.

 • Sietske

  He,

  een late reactie maar toch. Mooie doelen. Ik heb geen auto, maar mocht je nog eens bij Nijmegen gaan wandelen, dan loop ik graag met je mee.

 • Marcella

  Mooie plannen Anto! Ik hoop dat het je lukt om je inkomsten te verhogen zodat je lekker op reis kunt. Kan ik weer genieten van je verhalen. Altijd fijn! Wandelen in Duitsland, dat wil ik juist gaan doen. Ik kom er nu elk jaar voor een stedentrip, en dat vind ik zonde. Het land heeft zoveel meer te bieden dan slechts steden. De natuur wil ik juist ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.