
Paklijst Te Araroa – dit ging mee in mijn rugzak
In dit artikel vind je mijn paklijst voor Te Araroa. Alhoewel ik na 800 kilometer gestopt ben met de trail en andere hikes ben gaan doen in Nieuw-Zeeland, denk ik dat ik qua gear een goede balans had gevonden tussen comfort en gewicht. Ik heb mijn basisgewicht niet gemeten omdat ik daar niet zo veel om geef, maar ik kon tot 7 dagen eten en 2.5 liter water zonder problemen mee dragen. Ik ben bepaald geen grammenjager en heb op sommige fronten echt gekozen voor comfort in plaats van afzien. En daarnaast heb ik niet al mijn spullen vervangen voor lichter materiaal omdat veel uit het verleden gewoon nog voldeed en ik niet speciaal voor deze reis lichtere spullen wilde kopen.
Anyway … hier dus mijn paklijst voor Te Araroa met wat er uiteindelijk mee ging in mijn rugzak.

Kampeer- en slaapmateriaal Te Araroa
Het belangrijkste is natuurlijk je basis: een goede tent, matje en slaapzak. Ik koos qua tent voor de Big Agnes Tiger Wall UL2 (995 gram) omdat ik graag rechtop in mijn tent wilde zitten en voldoende ruimte wilde hebben voor twee personen (oftewel ikzelf en mijn backpack). Uiteindelijk heb ik deze tent aan het einde van mijn Nieuw-Zeeland reis weer verkocht, omdat ik hem niet stevig genoeg vond voor mijn kampeeravonturen in het noorden van Scandinavië, waar ik na mijn Nieuw-Zeeland avontuur ben gaan wonen. Inmiddels ben ik weer een blije bezitter van de MSR Hubba Hubba NX 2.
– Lees hier mijn review van de MSR Hubba Hubba NX 2 toen ik hem gebruikte op Kungsleden en op Padjelantaleden.
Qua slaapzak koos ik voor een slaapzak tot 1 graad en een liner voor de koelere nachten, de RAB Ascent 300. De liner heb ik alleen tegen het einde van mijn reis hoeven gebruiken. Overigens is de 1 graad een unisex warmte en merkte ik dat ik het bij 5 graden koud kreeg, dus dan ging mijn zijden liner er al in. Maar over het algemeen ben ik superblij met deze slaapzak!
Slaapmateriaal:
– Big Agnes Tiger Wall UL 2
– RAB Ascent 300
– Zijden liner
– Lichtgewicht kussen van Exped
– Slaapmat Exped Ultra 3R M met pompzak

Backpack voor Te Araroa
Ik heb lang getwijfeld over mijn backpack. Zowel qua merk als qua grootte. Uiteindelijk ben ik voor de Osprey Aura AG 50 gegaan, een stevige backpack van 50 liter. Het grote nadeel van deze rugzak is dat hij vrij zwaar is. Echter ben ik al jarenlang enorme fan van Osprey en wist tegelijkertijd ook dat het een degelijke rugzak is. Ik heb op de trail veel klachten gehoord van hikers die een ultra lightweight rugzak hadden waar van alles kapot aan ging en/of waar ze pijntjes van kregen. De Aura AG 50 is een veel gebruikte rugzak voor dames op deze trail. De Atmos AG 50 is de mannenvariant. Ik denk dat minstens 50% van de Te Araroa hikers die ik tegen ben gekomen met een Osprey rugzak loopt.
Qua grootte vind ik dat 50 liter voldoende is. Ik kon er zonder problemen voor 7 dagen eten in meenemen evenals 2.5 liter water. Dan hing er behalve mijn Crocs niks aan de buitenkant, tenzij ik halverwege de ochtend mijn trui en/of regenjas uittrok, die bond ik dan vast aan de voorkant van de rugzak.
Mijn uitgebreide review van de Osprey Aura AG 50 lees je hier.
Verder had ik mee qua kampeerspullen:
– Een lichtgewicht hoofdlampje van Petzl
– Twee extra lichtgewicht tentharingen
– Een grote liner voor mijn backpack van Alpine Lowe
– Diverse waterdichte zakken (1 voor voedsel, 1 voor kleding, 1 voor elektronica en 1 voor waardevolle spullen)

Eten en drinken op Te Araroa
De meeste avonden kookte ik zelf op Te Araroa en de andere trails die ik liep. Ik had de volgende spullen bij me:
– Brander: de Primus Firestick (echter heeft iedereen de MSR pocket rocket die 15 gram lichter is) plus aansteker
– Een lichtgewicht pannetje
– Een titanium spork (je wilt geen plastic, die breekt binnen no-time weet ik uit ervaring)
– Camelback van 2 liter
– 1 extra halve liter fles water
– Sawyer Squeeze waterfilter

Kleding Te Araroa
Qua kleding kun je natuurlijk alle kanten op. Ik zorgde altijd dat ik 1 set kleding droeg en 1 set kleding droog had. De volgende kleding had ik bij me:
– Lange broek: Fjällräven Abisko Trail tights legging (lees hier mijn review)
– Korte broek: Nike hardloopshorts
– T-shirt lange mouwen: wollen Kari Traa shirt
– 2 x T-shirt korte mouwen: dit Fjällräven t-shirt en een Helly Hansen sportshirt
– Fleece: Fjällräven Keb fleece hoodie
– Regenjas: Fjällräven Keb Eco Shell (lees hier mijn review)
– 2x sportbeha van H&M en 3x string van H&M
– Bikini
– Sokken: Injinji toesocks en 1 paar Woolpower sokken voor ‘s nachts
– Donsjack: deze van Haglöfs
– Buff
– Lichtgewicht handschoenen van Icebreaker
– een muts van Woolpower
– Schoenen: de HOKA ONE ONE Challenger ATR wide

Elektronica op Te Araroa
– Mijn Kobo Clara ereader
– iPhone 11 pro
– Deze powerbank
– Airpods Pro 2
– Garmin inReach Mini 2 (lees hier mijn review)
– Suunto 5 horloge
Voor alles had ik, helaas, een eigen oplader nodig want alle apparatuur had een andere aansluiting, waardoor ik in totaal vier verschillende snoeren had. Ik zorgde ook voor een oplaadstekker met twee USB aansluitingen, die heb ik in Auckland gekocht. Op veel campings zijn niet superveel stopcontacten dus als je dan twee apparaten tegelijkertijd kunt opladen is dat wel heel erg handig.

Overige voor op je paklijst voor Te Araroa
Daarnaast had ik nog verschillende overige zaken bij me die ik hieronder voor je verzameld heb:
– Camp shoes: mijn Crocs (je wilt geen blote voeten hebben met sandflies haha)
– Een kleine EHBO set met pijnstillers, (blaren)pleisters, betadine, zwachtel en noodverband
– Zonnebrand factor 50
– Toiletspullen: tandenborstel, tandpasta, deo, nivea creme, lippenbalsem, lenzenvloeistof, scheermesje
– Truckers hat
– Zonnebril van Ray Ban
– Vochtig toiletpapier
– Regulier toiletpapier
– Ziplocks voor afval onderweg
– Trekking poles
– Emergency blanket
– Een veiligheidshesje voor lopen de roadwalks (uiteindelijk nooit gedragen)
– Een reserve schoenveter
– Muggenspray
– Later vanuit Nederland laten overkomen: een BiteAway tegen sandfly bites, wát een uitkomst zeg!
Mijn ultieme tip voor je paklijst voor Te Araroa
Ik eindig dit artikel met enkele tips die ik je nog vanuit persoonlijke ervaring (en persoonlijk falen) kan meegeven. Allereerst: test al je spullen uitgebreid. Omdat ik mijn allereerste Garmin inReach was kwijtgeraakt in Scandinavië voorafgaand aan de reist, moest ik mijn nieuwe in Auckland nog activeren en testen, geen aanrader als je al bijna op de trail bent.
Daarnaast: koop je materiaal in Nederland. Omdat ik vanuit een andere reis kwam, lukte me dit niet en dacht ik “oh ik koop het wel in Auckland.” Big mistake. Outdoor gear in Nieuw-Zeeland is stukken duurder dan in Nederland en bovendien niet altijd op voorraad. Zo moest ik vier winkels af voordat ik mijn Sawyer Squeeze had. Shop dus vooral rond bij de volgende winkels voor jouw perfecte paklijst voor Te Araroa:
– Bever
– Vrijbuiter
– Kampeerwereld
– Backpackspullen
– Bol.com
– Decathlon
Nieuw-Zeeland voor beginners
Heb jij het plan opgevat om voor het eerst naar Nieuw-Zeeland op vakantie te gaan? Goede keuze, want grote kans dat je net zo gek wordt op dit land als ik.
In mijn e-book Nieuw-Zeeland voor beginners vind je alles wat je wilt weten over je eerste keer naar Nieuw-Zeeland. Ooit was ik zelf een beginner. In 2002 om precies te zijn. Sindsdien reisde ik nog vier keer naar Nieuw-Zeeland en bracht ik er meer dan een jaar door.
Tussen 2001 en 2017 werkte ik bij verschillende reisorganisaties. Het voorzien van concrete, praktische tips is dus mijn vak en is gebaseerd op jarenlange ervaring.
Bekijk en bestel het e-book hier.

Conclusie en disclaimer
Hopelijk heb je iets aan deze paklijst voor Te Araroa. Alhoewel ik uiteindelijk dus zo’n 800 kilometer op de trail heb afgelegd (en daarna andere trails ben gaan lopen met dezelfde bepakking) denk ik dat het een zeer complete lijst is. Mocht je echter nog vragen en/of opmerkingen hebben, laat het me dan gerust weten.
De blogs die ik schreef over Te Araroa vind je hier.
Verder lezen over Nieuw-Zeeland? Ga dan naar mijn Nieuw-Zeeland startpagina voor al mijn tips, favoriete plekken en meer!
In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvang ik zonder kosten voor jou een bescheiden commissie.

