we12inspire

Paklijst skivakantie Zwitserland: dit moet mee!

Of je nu kiest voor een rit per kabelbaan over de majestueuze Matterhorn en wandelen in het de nationale parken tot skiën tijdens de winter, er zijn altijd volop spannende activiteiten te beleven in Zwitserland. Skiën is een bijzonder populaire winterse activiteit vanwege de overvloed aan gletsjers en hoge bergen met in het land. Als je een adrenalinejunkie bent, dan hebben skigebieden zoals St. Moritz en Verbier je genoeg te bieden.

Als je een skivakantie in Zwitserland plant, zorg er dan voor dat je essentiële items inpakt die je reis wel zo leuk maken. Hieronder heb ik enkele onmisbare items verzameld voor de skivakantie in Zwitserland.

Het inpakken van een wind- en waterdicht ski-jack is essentieel om het risico op onderkoeling te vermijden. In een eerder artikel met mijn winterpaklijst voor IJsland, hebben ik al vermeld hoe belangrijk het is om een waterdichte en winddichte jas mee te nemen voor maximale bescherming tegen de wind en koude temperaturen – en dat blijft waar als je op de pistes van de poedersneeuw van de Zwitserse Alpen staat. Als je optimale bescherming wilt, pak dan een ski-jack gemaakt van stof die ontworpen is om extreme temperaturen te weerstaan. De Arc’teryx Macai ski-jack is een goede optie vanwege het duurdere optie omdat het merk premium dons gebruikt met een GoreTex-schaal, wat zorgt voor een comfortabele ski-ervaring terwijl je warm en droog blijft.

Een sportieve zonnebril

Als je naar skiresorts gaat die op grote hoogte liggen lopen je ogen het risico blootgesteld te worden aan te veel ultraviolet (UV) licht, wat pijnlijke problemen zoals fotokeratitis kan veroorzaken. Het dragen van sport zonnebril is belangrijk om je ogen te beschermen tijdens het skiën.

Online retailers zoals Pearle bieden diverse opties zoals de Oakley Sylas OO9448 0457 en de DbyD SOEM 19 BB, die gepolariseerde lenzen hebben voor bescherming tegen schadelijke schittering van de sneeuw en comfortabele frames die over de bril passen.

Skibrillen zijn ook een goede optie voor skiën in gebieden met hoge intensiteit, maar zonnebrillen zijn over het algemeen veelzijdiger en draagbaar tijdens casual dagen gedurende je reizen die je het hele jaar maakt.

what to pack for switzerland

Skihelm

Skiën kan gevaarlijk zijn, aangezien vallen en je hoofd stoten tegen een hard oppervlak altijd een risico is. Daarom is een skihelm een essentiëel onderdeel voor je een skivakantie om hersenschuddingen en andere hoofd gerelateerde verwondingen te voorkomen. De Alpina Oro skihelm bijvoorbeeld kan je hoofd helpen beschermen met zijn technologie voor bescherming tegen impact in meerdere richtingen die je helpt schadelijke hoofdschade te voorkomen in geval van een val. De helm heeft ook een comfortabele pasvorm, wat belangrijk is omdat je het lange tijd zult dragen. Hij is ook uitgerust met een vizier om je ogen een extra laag bescherming te bieden tegen puin en andere kleine deeltjes in de lucht.

Ski handschoenen

Zwitserland kan tijdens de winter extreem koud zijn, met sneeuwval die tot tientallen centimeters kan oplopen tijdens de koude maanden. Je handen kunnen niet goed functioneren als ze worden blootgesteld aan vriestemperaturen, om nog maar te zwijgen over de gevaren van bevriezing. Een goed paar skihandschoenen is dus essentieel. Warme en comfortabele handen stellen je in staat om je skistokken vast te houden en efficiënter te bewegen. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar paar handschoenen voor je reis naar Adelboden-Lenk, kies dan voor leer zoals de Outdoor Research Lucent Heated Sensor Gloves met ingebouwde synthetische isolatie voor gegarandeerde duurzaamheid die je handen warm en droog houdt.

Skiën in Zwitserland is een van de beste manieren om een winterse vakantie door te brengen. Zorg er gewoon voor dat je de essentiële benodigdheden meeneemt voor een veiligere en handigere ski-ervaring.

what to pack for a winter trip to Switzerland

Conclusie paklijst skivakantie Zwitserland

Hopelijk vond je dit artikel nuttig. Mocht je nog vragen hebben, laat dan gerust een comment achter!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *