pacific northwest road trip mount rainier
Amerika,  we12inspire

Pacific Northwest rondreis – de perfecte 14-daagse route

Pacific Northwest rondreis: de perfecte route van 14 dagen

Afgelopen zomer maakte ik een fantastische roadtrip door de Amerikaanse Pacific Northwest. De Pacific Northwest kent geen officiële grenzen, maar het Amerikaanse deel bestaat uit de staten Washington en Oregon en het Canadese deel uit een stuk van British Columbia. Omdat ik al twee keer in het Canadese deel was geweest, besloot ik tijdens mijn Pacific Northwest rondreis deze keer alleen de staten Oregon en Washington te bezoeken. Bij deze geef ik je mijn tips voor de beste route van twee weken voor je Pacific Northwest rondreis, een heel bijzonder stukje van Amerika.
 

Dag 1. Aankomst Seattle

Een Pacific Northwest rondreis begint meestal in Seattle of Portland. Ik vloog met Icelandair en had een super mooie vlucht over Groenland. Ik zat werkelijk bijna non-stop met mijn neus tegen het raam geplakt. Bij aankomst in Seattle kwam ik zonder al te veel moeite (‘bent u hier om met een Amerikaan te trouwen? Euh, nee!’) door de douane en haalde ik ook direct mijn huurauto op. Omdat de vlucht pas laat aan kwam, overnachtte ik die avond bij SeaTac Airport in Motel 6 Seattle South. Een eenvoudig doch prima hotel voor een nachtje. Mijn huurauto reserveerde ik bij Alamo via Sunny Cars. Waarom ik altijd voor Sunny Cars kies, lees je onderaan het artikel.
 
Overnachting in Motel 6 Seattle SeaTac Airport South
 
icelandair naar seattle
 

Dag 2. SeaTac – Portland – Columbia River Valley

Ik stond deze dag vroeg op en reed over Highway 5 zuidwaarts naar Portland. Hier had ik afgesproken met een vriend van me, die me mee nam naar de Columbia River Valley. De Columbia River vormt de natuurlijke grens tussen de staten Oregon en Washington en is een perfecte eerste kennismaking met de groene natuur van de Pacific Northwest. Helaas is een groot deel van de Columbia River Valley na mijn bezoek getroffen door hevige bosbranden, vraag ter plekke dus na of het nog de moeite van een bezoek waard is.
 
Ik overnachtte die avond bij een Airbnb in de suburbs van Portland, maar vond dit geen succes. Volgende keer gewoon een hotel dus!
 
columbia river valley
 

Dag 3. Portland

Vandaag had ik afgesproken met een aantal vriendinnen uit Canada en Los Angeles. Nadat ik vriendin Melissa had opgehaald bij Portland Airport reden we naar de stad voor een ontbijt in de Pine Street Market. Hierna zijn we de stad gaan verkennen. De middag brachten we door in de Rose Garden voor een prachtig uitzicht op downtown Portland en Mount Hood in de verte. Omdat het zondag was, waren veel van de foodtrucks waar de stad bekend om staat, helaas gesloten. Dit is iets om rekening mee te houden indien dit de reden is dat je Portland wilt bezoeken.
 
portland pacific northwest rondreis
 

Dag 4. Portland – Crater Lake National Park

Dé reden voor mij om naar de Pacific Northwest te gaan, was toch wel Crater Lake National Park. Dit natuurpark staat echt al jaren op mijn bucketlist. De rit er naartoe is lang maar wel de moeite waard. Als je Interstate 5 eenmaal achter je hebt gelaten, wordt het landschap groener en groener en zie je met een beetje geluk (en afhankelijk van in welk seizoen je reist) de besneeuwde bergtoppen van Oregon voor je opdoemen. Aan het begin van de middag kwam ik aan in Crater Lake National Park. De camping in het park zelf bleek vol te zitten, dus reed ik op advies van de medewerkers daar door naar de state camping bij Farewell Bend. Hier zette ik mijn tent op. In de middag reed ik terug naar het park, waar ik een korte wandeling makte bij de Rim van het meer en de roadtrip rondom het meer maakte, naar het bezoekerscentrum ging en vooral héél erg genoot van het feit dat ik ein-de-lijk bij Crater Laker was.
 
Lees ook mijn complete reisgids voor Crater Lake National Park
 
Overnachting op Farewell Bend Campground. Er zijn zeer beperkte mogelijkheden om te overnachten in de directe omgeving van het park. Check hier de mogelijkheden indien je niet wilt kamperen in de buurt van Crater Lake National Park.
 
pacific northwest rondreis crater lake
 

Dag 5. Crater Lake National Park – Redmond

In de ochtend stond ik vroeg op en beklom ik Mount Scott, met 2.721 meter de hoogste berg van het nationale park. Eenmaal op de top had ik prachtige uitzichten over de wijde omgeving. Tijdens de afdaling werd het bewolkt en begon het zachtjes te onweren. Ik maakte nog een korte tocht naar The Pinnacles en besloot toen mijn kamp op te breken en noordwaarts te rijden naar Mount Hood, daar het inmiddels slecht weer was geworden. Ik kwam tot aan Redmond waar ik mijn tentje opzette op een camping hoog in het woestijn van centraal Oregon.
 
Overnachting op Redmond / Central Oregon KOA
 
pacific northwest rondreis
 

Dag 6. Redmond – Mount Hood

Mount Hood is een stratovulkaan en het hoogste punt van Oregon. Op de flanken van de vulkaan bevindt zich de Timberline Lodge, een prachtig hotel dat gebruikt werd voor de film The Shining. Vanaf hier zijn er talloze wandelingen mogelijk, ik liep hier een stuk van de beroemde Pacific Crest Trail. Na mijn hike plofte ik op het terras van de lodge voor een drankje en in de middag ging ik naar Government Camp, waar enkele restaurants zijn. Ook hier zaten veel campsites al vol, uiteindelijk vond ik na lang zoeken een plekje aan een meer.
 
Overnachting op Clear Lake Campsite
 


 
pacific northwest rondreis mount hood
 

Dag 7. Mount Hood – Pacific Coast

Dit was de langste dag van mijn reis en bovenal ook de meest frustrerende. In de ochtend stond ik vroeg op om een korte wandeling bij Mirror Lake te maken (aanrader!) en uiteindelijke reed ik via Tillamook State Park naar de beroemde Oregon Coast. Na een paar korte stops bij onder meer Cape Meares besloot ik op zoek te gaan naar een overnachtingsplek en dat viel enorm tegen want … alles was volgeboekt! Het enige dat ik nog kon vinden was een plekje op een camping voor 90 dollar. Aangezien ik dat iets te veel van het goede vond voor een tentje en één persoon, besloot ik door te rijden op goed geluk. Geluk had ik niet en dus bracht ik de nacht in mijn auto door. Geen succes dus. Tip: boek je overnachtingsplek aan de Oregon Coast tijdig!
 
pacific northwest rondreis oregon coast
 

Dag 8. Pacific Coast – Olympic National Park

Aangezien ik slecht sliep in de auto en op mijn volgende bestemming niet weer achter het net zou vissen wat accommodatie betreft, besloot ik voor dag en douw al richting Olympic National Park te rijden op het Olympic Peninsula. Ik kwam hier rond het middaguur aan en vond een plekje op de camping in het nationale park. Omdat ik de nacht ervoor slecht had geslapen, deed ik die middag weinig meer, behalve een beetje relaxen in het zonnetje voor mijn tent.
 
Overnachting op Heart O’ the Hills Campsite
 
pacific northwest rondreis olympic national park
 

Dag 9. Olympic National Park

Een vrije dag om te wandelen in Olympic National Park. Ik koos ervoor om al vroeg in de ochtend naar Hurricane Ridge Visitor Center te rijden en vanaf hier Klahhane Ridge Trail te lopen. Een pittige maar fantastisch mooie wandeling waarbij je vanaf de top uitzicht hebt op Vancouver Island in Canada en Mount Baker. Het Olympic National Park bestaat uit meerdere delen en in de middag bracht ik nog een kort bezoek aan Lake Crescent waar ik een wandeling maakte naar Marymere Falls, een mooie trail door het een regenwoud bedekt met baardmossen.
 
Overnachting op Heart O’ the Hills Campsite
 
pacific northwest rondreis olympic national park
 

Dag 10. Olympic National Park – Mount Rainier National Park

Wederom vroeg op vandaag voor een lange rit naar Mount Rainier National Park. Ook hier heb ik geen reservering en dus is het gaan op hoop van zegen. Gelukkig was er nog plek op de Cougar Rock campground. Omdat het goed weer was, wilde ik in de middag de Skyline Trail lopen. Helaas bleek een deel van de trail nog dicht vanwege sneeuw (zelfs begin augustus ja!) maar de uitzichten waren hoe dan ook prachtig. Samen met Crater Lake was dit zeker het hoogtepunt van mijn bezoek aan de Pacific Northwest.
 
Lees mijn uitgebreide verslag over Mount Rainier hier
 
Overnachting op Cougar Rock Campsite
 
rondreis pacific northwest
 

Dag 11. Mount Rainier National Park – Leavenworth

In de ochtend pak ik de boel vroeg weer in en maak ik allereerst een stop bij de Reflection Lakes. Alhoewel het prachtig weer is, is de wind te hard en heb ik helaas geen reflectie van Mount Rainier in het meer. Vanuit hier rijd ik door naar Leavenworth. Hier wil ik graag een hike maken naar The Enchantments maar het is bijna 35 graden celcius en het is een behoorlijk pittige hike. Daarop besluit ik dat het niet verstandig is een dergelijke tocht in mijn eentje te maken en dus gebruik ik de middag om te relaxen en een boek te lezen.
 
Overnachting op Pine Village KOA Campsite
 
pacific northwest roadtrip mount rainier
 

Dag 12. Leavenworth – North Cascades National Park

De volgende plek waar ik me enorm op heb verheugd is North Cascades National Park, aangezien dit ook wel Alaska in het klein wordt genoemd. Zodra ik Leavenworth verlaat, zie ik echter dat het steeds heiiger wordt in de lucht. Eenmaal aangekomen in North Cascades National Park blijkt dat er bosbranden uit zijn gebroken in Canada en dat de rook nu deze kant op komt. Hierdoor hangt er een waas niet alleen hier, maar over de halve Pacific Northwest. Het uitzicht op Diablo Lake is hoe dan ook mooi. In de middag zet ik mijn tentje op en doe ik niet heel veel meer.
 
Overnachting op Newhalem Creek Campsite
 
pacific northwest rondreis north cascades national park
 

Dag 13. North Cascades National Park – Seattle

Helaas is het de volgende ochtend nauwelijks beter. Ik breng een bezoek aan het Visitors Center en zij vertellen me dat het nog wel dagen kan duren voor het landschap weer normaal is. Daarop besluit ik terug te rijden naar Seattle. Ik logeer de eerste nacht bij fellow Dutchie Inge, die mij ‘s avonds mee neemt naar Salty’s Seattle, een tof restaurant met een prachtig uitzicht op het water en over de Seattle skyline.
 

Dag 14. Seattle

Aangezien ik eerder dan gepland in Seattle terug ben, besluit ik de stad ook maar met een bezoekje te vereren. Ondanks dat het landschap nog steeds heiig is, ga ik toch omhoog bij de Space Needle, bezoek ik de eerste Starbucks ever en slenter ik door Pike Place Market. Aan het einde van de middag ga ik terug naar de luchthaven, waar ik wederom in Motel 6 South slaap. Aan het einde van de middag lever ik mijn auto weer in en de volgende ochtend stap ik om 06.00 uur op het vliegtuig naar Alaska. Mijn avontuur in de Pacific Northwest is hiermee ten einde gekomen.
 
Overnachting in Motel 6 Seattle SeaTac Airport South
 
rondreis pacific northwest seattle space needle
 

Aanvullende reistips voor jouw Pacific Northwest rondreis:

– Mijn auto huurde ik via Sunny Cars bij Alamo. Ik maak voor elke reis gebruik van Sunny Cars daar zij als extraatje hebben dat zij zelf het afkoop eigen risico verzorgen en dat je dus compleet zonder zorgen op reis kunt. Mocht je een schade rijden die binnen je eigen risico valt, dan ben je via Sunny Cars alsnog verzekerd (mits je je aan de regels hebt gehouden en niet nalatend bent geweest, uiteraard). Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld schade aan glas, banden en bodem. Check hier de mogelijkheden en tarieven van Sunny Cars.
 
– Behalve de overnachtingen op Seattle Airport had ik van tevoren niks vastgelegd omdat ik dacht dat er altijd wel plek zou zijn voor een tentje, zelfs in het hoogseizoen. Dat bleek ik dus volledig mis te hebben, want bijna alle campings zaten volgeboekt. Enkele campings in de nationale parken hebben wat plekken beschikbaar op ‘first come, first serve’ basis maar dit zijn er niet heel veel. Wanneer je niet kampeert, is het nagenoeg onmogelijk om nog voor een betaalbare plek overnachtingen te vinden in het hoogseizoen, helaas.
 
– Voor de nationale parken geldt dat je een Nationale Parken Pas kunt kopen. Deze kost $80 pp en is een jaar geldig voor alle parken in de Verenigde Staten. Mocht je slechts één of twee nationale parken bezoeken, dan is het wellicht handig om uit te rekenen of je het eruit haalt. Ik bezocht vier nationale parken waar ik beide keren twee-drie dagen verbleef en dus heb ik het geld er makkelijk uit gehaald, voor de meeste parken betaal je ergens rond de 10-15 pp / per dag.
 
– Wanneer je kampeert gelden er strenge regels met betrekking tot veiligheid en beren, met name in de staat Washington (Olympic NP en Mount Rainier NP). Alles wat ruikt dient ten allen tijden in je auto opgeborgen te worden en niet onbeheerd achtergelaten te worden.
 
pacific northwest mirror lake mount hood
 
Lees ook: Route Roadtrip Amerika & Canada – The Great Lakes – een blog van Marcella
 

Solo reizen als vrouw in Amerika

Ik heb enorm genoten van mijn Pacific Northwest rondreis. De landschappen zijn werkelijk prachtig en ik voelde me helemaal op mijn gemak in de ruige natuur. Het enige moment dat ik me hier als vrouw alleen wat onzeker voelde, was toen ik mijn nacht noodgedwongen in de auto doorbracht, dit zou ik niemand aanraden. Verder heb ik uiteraard rekening gehouden met veiligheid in berenland (lees hier mijn blog over solo wandelen als vrouw tussen de beren in Alaska) en liet ik het thuisfront regelmatig weten waar ik was door mijn locatie via Whatsapp door te geven en het kenteken van mijn huurauto door te geven. Wanneer ik een hike ging maken, liet ik dit weten en stuurde ik ook altijd een berichtje naar huis wanneer ik weer terug was bij mijn auto.
 
pacific northwest roadtrip huurauto sunny cars
 
Hopelijk vond je deze blog nutting bij de planning van je Pacific Northwest rondreis. Meer weten of aanvullende vragen? Laat je vragen achter in de comments of stuur me een berichtje. Hopelijk heb ik je hiermee een idee gegeven voor een mogelijke route voor een rondreis Pacific Northwest. Omdat ik in mijn eentje reisde legde ik wellicht wat kortere afstanden af dan je met zijn tweeën zou doen, maar ik wilde niet alleen maar vanuit de auto van het prachtige landschap genieten.
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Reis door de Pacific Northwest: een eerste indruk
Anto in Amerika: over watervallen enzo
Anto in Amerika deel 2: over alleen reizen in Amerika
Een complete reisgids voor Crater Lake National Park
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

2 Comments

  • Co | Op reis met Co

    Wat een fijne route! Ik ben van plan om volgend jaar met een tentje in m’n eentje te gaan road trippen in Amerika (niemand anders wil mee kamperen en ik vind het echt zo tof). Fijn om te lezen dat het alleen nog prima te doen is. In welke periode was je daar?

    • anto

      Tof! Ben toevallig bezig met een blog over alleen reizen in Amerika dus hou m’n site zeker in de gaten. Ik was er de laatst week van juli en de eerste week van augustus, hartje hoogseizoen dus … volgende keer hoop ik buiten de zomervakantie te gaan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *