overtocht stena line rostock - trelleborg
zweden

Overtocht Rostock – Trelleborg met Stena Line review

Onlangs reisde ik met de eigen auto naar Zweden en per boot van Rostock naar Trelleborg met Stena Line. Nadat ik vorig jaar de ferry van Kiel naar Göteborg had genomen, besloot ik dit jaar voor de overtocht Rostock – Trelleborg te gaan. Benieuwd naar mijn ervaring? Je leest mijn uitgebreide review van de Rostock – Trelleborg ferry hier. Veel leesplezier toegewenst.
 

Overtocht Rostock – Trelleborg met Stena Line

Allereest een antwoord op de vraag waarom mijn keuze op Rostock viel en niet op Travemünde. Heel simpel: ik kwam vanuit Oostenrijk en dan was het eigenlijk in één lijn omhoog. Bovendien is Rostock – Trelleborg twee uur korter varen dan de boot vanuit Travemünde. De overtocht wordt trouwens ook uitgevoerd door TT Line, maar die waren aanzienlijk duurder toen ik boekte. De keuze van van de overtocht Rostock – Trelleborg met Stena Line was dus snel gemaakt.
 




 

Aankomst in Rostock

Nadat ik ben aangekomen in de haven van Rostock en mijn paspoort heb laten zien bij de controle, krijg ik een toegangsticket en een baan toegewezen om in te parkeren. Net als ik de motor uit heb gezet, komt de MS Skåne binnen varen. Leuk weetje: dit is het grootste ro/ro-train ferry ter wereld, wat betekent dat er ook treinwagons op mee kunnen. Een uurtje later gaan de poorten open en kunnen we aan boord. Dit gaat snel en nadat ik geparkeerd heb, maak ik foto’s van het dek waar ik sta: handig voor als ik straks de auto weer terug moet vinden.
 

Check in Rostock Trelleborg met Stena Line
De check in bij Stena Line
overtocht rostock - trelleborg met stena line
Vergeet niet een foto te maken zodat je je voertuig terug kunt vinden!
 

Het boeken van een stoel op de boot Rostock – Trelleborg

Het is zonnig weer en dus zit ik lekker buiten op het achterdek. Ik heb echter ook een klein bedrag betaalt voor een comfortabele stoel in een aparte ruimte. Ik heb een stoelnummer toegewezen gekregen, maar het blijkt dat hier al andere mensen zitten. Geen probleem, ik neem wel een andere plek, maar achteraf gezien kunnen mensen die niet gereserveerd hebben hier ook zitten, dus vond ik het niet het geld waard. Wellicht scheelt het ook dat het goed weer was en dat er daardoor veel mensen buiten zaten.
 

Op het dek van de MS Skåne van Stena Line
Op het dek van de MS Skåne
overtocht rostock - trelleborg boot met stena line
Vertrek uit Duitsland
 

Vertrek en overtocht

Het vertrek verloopt voorspoedig, iets later dan gepland varen we de haven van Rostock uit, langs de vuurtoren van Warnemünde. Het schip ligt rustig op zee en alhoewel het een groot schip is, valt er niet heel veel te beleven. Ik vermaak me met wat werken tot de batterij van mijn laptop leeg is en ga daarna wat eten. Een heel uitgebreid menu is er niet en slechts één vegetarische optie maar goed, het is maar een korte overtocht (5u45min). Verder is er aan boord niet veel te doen. Er is een speelruimte voor kinderen en er is een winkeltje en wat gokkasten. Uiteindelijk dut ik zelfs even in en voor ik het weet zijn we er al!
 

Vertrek uit Rostock haven
Vertrek uit Rostock
 

Aankomst in Trelleborg

Trelleborg is niet de mooiste haven om binnen te komen maar ach, Zweden heeft genoeg ander moois te bieden. Ik kwam rond 21.00u en een half uurtje later reed ik van boord. Hallo Zweden!
 

Aankomst in Trelleborg
Aankomst in Trelleborg
 

Wat ik van de overtocht vond

Een snelle manier om in Zweden te komen die ik je zeker kan aanraden. De overtocht Rostock – Trelleborg verliep voorspoedig en ik zou hem in de toekomst dan ook zeker nogmaals overwegen. Ik boekte ruim voor vertrek omdat de prijzen opliepen. Er zijn meerdere afvaarten per dag, ik koos voor vertrek in de middag en aankomst in de avond. De nachtferry is over het algemeen wat goedkoper, maar ik wilde niet een nacht wakker blijven en de kosten voor een hut kunnen ook weer oplopen. Bekijk de tarieven, beschikbaarheid en het vaarschema op de website van Stena Line.
 
Kortom: een prima optie om naar Zweden te reizen, vooral wanneer je Skåne wilt gaan bezoeken. Ben je van plan om richting het noorden van Zweden te gaan, dan raad ik je aan om ook de overtocht Kiel – Göteborg te nemen, mijn review van die overtocht lees je hier.
 

Meer tips voor je reis naar Zweden

Weet je nog niet zeker of je naar Noorwegen of Zweden wilt? Lees dan hier mijn uitgebreide vergelijking tussen deze twee noordelijke bestemmingen. Verder lezen over Zweden? Bezoek dan onze Zweden startpagina voor alle tips, blogs en video’s!
 
De volgende reisgidsen en wegenkaarten kunnen handig zijn bij het plannen van je reis:
 
Wegenkaart Freytag & Berndt (mijn favoriet, gebruik ik al jaren!)
De groene reisgids van Michelin
Lannoos autoboek Scandinavië
 

Met de eigen auto naar Zweden
Mijn favoriete wegenkaart!
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk vond je deze review nuttig, ik vind de overtocht Rostock – Trelleborg een prima manier om met de eigen auto naar Zweden te gaan. Ben je er nog niet over uit welke route je wilt nemen, lees hier dan meer tips en ervaringen over de Stena Line naar Zweden. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, laat dan gerust een comment achter. In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *