outdoor dingen om te doen
micro-avontuur,  nederland

De leukste outdoor dingen om te doen met je lief op Valentijnsdag

Avontuurlijke dingen om te doen met je lief op Valentijnsdag

Joehoe … Valentijnsdag komt eraan. Alhoewel natuurlijk één grote commerciële onzin is, was het voor mij wel een leuke reden om vijf toffe outdoor dingen om te doen met je lief op een rijtje te zetten. Of met je eerste date … mocht je dat aandurven. Hier komen ze!
 

1. Ga mountainbiken in Salland

De Sallandse Heuvelrug is wat mij betreft één van de leukste plekken van Nederland om te mountainbiken. Je vindt er uitdagende routes, toffe klimmetjes en je fietst door een prachtige omgeving. Er zijn twee verschillende routes: de 30 kilometer lange blauwe route en de 18 kilometer lange paarse route. Ik deed ze allebei en vond ze beiden tof. Wil je een niet al te moeilijke route, kies dan voor de blauwe. De paarse is langer maar ook een stuk technischer. Meer lees je in deze blog over hiken & biken op de Hellendoornse Berg.
 

2. Ga wild spotten in Nationaal Park De Hoge Veluwe

Neem je vriend of vriendin mee naar Nationaal Park De Hoge Veluwe om wild te spotten – een geweldig avontuur waarbij je af en toe zelfs het idee hebt dat je op safari bent. Eerlijk is eerlijk, je moet soms even goed zoeken naar wild, maar het komt bijna nooit voor dat je niks ziet. Na afloop kun je een pannenkoek eten bij Den Strooper net voorbij de ingang van Schaarsbergen. Lees hier al mijn tips voor wild spotten op De Hoge Veluwe.
 

3. Ga wandelen in Zuid-Kennemerland Nationaal Park

Eén van mijn favoriete gebieden om te wandelen in Nederland die niet de Veluwe is, is het nationale park Zuid-Kennemerland. Dit natuurgebied ligt net buiten Haarlem en leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandeltochten. Je kunt bijvoorbeeld de NS route doen (ideaal als je allebei een drankje wilt doen aan het einde van de dag) of je auto parkeren bij het bezoekerscentrum van Overveen, waar meerdere routes starten. Meer tips voor mooie routes vind je hier.
 

4. Ga bungy-jumpen vanaf de pier

Wil je je liefde écht graag testen en kijken hoe de zenuwen van jouw partner zich houden, kies dan voor een bungy jump vanaf de pier in Scheveningen. Doodeng maar wel geweldig om een keer mee te maken. Enkele jaren geleden maakte ik de sprong met mijn toenmalige vriend, een hele bijzondere ervaring. Je leest er hier meer over.
 

5. Huur een sloep in Medemblik

Liever iets minder avontuurlijk dan bungy jumpen? Huur dan een sloep in Medemblik en vaar je geliefde rond door de prachtige waterrijke omgeving van Medemblik. Optioneel regel je er een picknick mand bij zodat jullie samen kunnen genieten van de prachtige omgeving onder het genot van een heerlijk hapje! Meer over Medemblik voor outdoor fans lees je hier.
 
Dit waren mijn tips voor leuke outdoor dingen om te doen met Valentijnsdag. Welke van deze activiteiten spreekt jou het meeste aan? Of wellicht heb je nog andere tips? Laat ze achter in de comments!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *