Wandelen in Dalarna
we12test

Osprey Mira 22 review: een heerlijke dagrugzak voor dames

Ben je op zoek naar een fijne dagrugzak voor dames? En ben jij ook zo’n persoon die de heupbanden van een dagrugzak naar achteren steekt omdat ze toch niet lekker zitten, maar je eigenlijk wel opbergruimte mist op die manier? Dan is de Osprey Mira 22 backpack een prima keuze voor je! Nadat ik merkte dat ik het toch wel fijn vindt als ook een dagrugzak een stevige heupband heeft, ging ik op zoek naar een geschikte dagrugzak voor mijn zomerse avonturen hier in Zweden. Ik vond de Mira 22 van Osprey, stuurde ze een mail en zij wilden wel een testexemplaar beschikbaar stellen. Bij deze mijn review!
 

Lowa lage wandelschoenen voor dames
Heerlijk aan het wandelen in Dalarna
De Osprey Mira 22 op het eerste oog

Ik ben bij mijn zusje in Nederland als het pakket arriveert. Een grote doos voor een grote rugzak voelt het bijna. Al bij het openen van de rugzak ben ik direct enthousiast: de rugzak heeft een heerlijke kleur (turquoise, favoriet hier!) en oogt stevig voor slechts 22 liter. Veel dagrugzakken in die grootte hebben vaak dunne schouderbanden en vooral smalle heupbanden die snijden en eigenlijk net niet echt functioneel zijn. De bijgeleverd hydration pack is ook fijn, want na 2.500 kilometer door Nieuw-Zeeland gehiked te hebben met mijn Aura AG 50 is de daarbij horende waterzak wel zo goed als versleten.
 

Osprey Mira 22 review
Met dr Mira 22 bij Fulufjället
Features van de Osprey Mira 22 backpack

Een andere reden waarom ik voor deze wilde gaan, is het feit dat je je wandelstokken eraan vast kunt maken. Alhoewel ik lang niet altijd wandelstokken gebruik tijdens daghikes, is het wel zo handig om ze mee te kunnen nemen hier in de bergen in Zweden. Het vrijstaande rugpand zorgt voor veel ventilatie op warme dagen en zoals gezegd is de tas voorzien van stevige heupbanden en schouderbanden, dit geeft het gevoel dat je een stevige en robuuste tas meedraagt.
 
De tas heeft meerdere vakken. Een los vak voor de hydration pack, een groot vak voor je spullen en voorop zitten ook enkele handige opbergvakken voor onder meer je sleutels en andere spullen waar je snel bij wilt kunnen tijdens je hike. Het échte grote voordeel van deze rugzak vind ik echter de ruime heupvakken, waar ik zonder moeite mijn vaste spullen in kwijt kan. Otfewel mobiele telefoon aan de ene kant, mijn lippenbalsem en papieren zakdoekjes en een snack aan de andere kant. Ideaal!
 
Zoals ik van Osprey gewend ben wordt deze fijne backpack geleverd met een regenhoes.
 

Met de Osprey dagrugzak in Vindelfjällen
Met de dagrugzak in Vindelfjällen
De Osprey Mira 22 in gebruik

In gebruik voelt deze rugzak zeer fijn en zijn de heup en schouderbanden voorzien van een enorm comfort. Het enige dat ik jammer vind van deze rugzak is dat je hem niet rechtop kunt zetten vanwege het schuine design. Omdat ik vaak in landschap met natte ondergrond hike, is neerleggen nooit de beste optie. En ander nadeel van de tas is dat ie met 1.260 gram aan de zware kant is. Maar voor een dagrugzak maakt dat in de praktijk niet zo heel veel uit, mits je een grammenjager bent natuurlijk.
 
Maar zoals je mij zo vaak hoort zeggen als je product reviews leest, elk product heeft ruimte voor verbetering. Ik ben in ieder geval blij dat ik deze rugzak nu gebruik en de kwaliteit van Osprey kennende, mag ik er weer jarenlang plezier van gaan beleven.
 
De Osprey Mira 22 is onder meer te koop bij Bever.
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk vond je dit artikel nuttig. Ik kreeg de Osprey Mira 22 rugzak aangeboden van Osprey Europe in ruil voor een eerlijke review, welke jullie bij deze kregen. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf. In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen, dan ontvang ik mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *