Osprey Kyte 36 review
we12test

Osprey Kyte 36 – de perfecte rugzak voor je huttentocht

Het lijkt alweer eeuwen geleden dat ik de Nendaz trekking in Zwitserland deed, maar feitelijk is het net iets langer dan een half jaar geleden dat ik in de Alpen stond. Een nieuw avontuur, een nieuwe backpack. Ik nam voor deze reis de Osprey Kyte 36 backpack voor vrouwen mee. In dit artikel geef ik je mijn uitgebreide review!
 
Osprey Kyte 36 review
 

Osprey Kyte 36 – een eerste kennismaking

Waarom een nieuwe rugzak terwijl je nog een goede rugzak hebt, denk je wellicht. De rugzakken in dit formaat (tussen 35-40 liter) die ik heb, zijn voorzien van relatief kleine heupbanden. Ik draag al jaren de Osprey Tempest 40 en merk dat ik die tijdens een trektocht lang niet zo comfortabel draag als de Ariel AG 55 die ik tijdens mijn trektochten in Nieuw-Zeeland met me meedroeg. Deze laatste heeft zeer zachte doch sterke heupbanden wat het draagcomfort een stuk beter maakt dan de Osprey Tempest 40. Maarja een 55 liter rugzak is te groot voor een huttentocht waarbij ik zelf niet hoef te koken.
 
Ik neem contact op met Osprey en leg ze mijn dilemma voor. Ze bieden me aan om de Osprey Kyte 36 liter rugzak toe te sturen, een backpack speciaal ontworpen voor trektochten en het vrouwelijk lichaam. Ik besluit voor de Icelake Green te gaan, een leuk kleurtje met turquoise details.
 
Op de Nendaz trek met de Osprey Kyte 36
 

Een eerste indruk

De Osprey Kyte 36 rugzak wordt een week voordat ik naar Zwitserland ga bij me afgeleverd. Het is de warmste week van het jaar, maar toch besluit ik hem hier vast mee te nemen op een proefrondje door het bos. Ik laad hem voor de vorm even vol met wat spullen en besluit op pad te gaan. Ik voel meteen dat de heupbanken comfortabel en zacht zijn, veel beter dan die van de Tempest. Hierdoor kan ik het gewicht beter op mijn heupen dragen zonder dat ik pijnlijke plekken krijg. Daarnaast ben ik erg blij met het feit dat mijn mobiele telefoon (een iPhone 8 plus) in de heuppocket past. Vooral in de zomer draag ik vaak korte broeken die meestal geen zakken hebben. Bij de oudere modellen past mijn telefoon niet meer in de heuppocket en draag ik hem dus vaak in mijn hand (of berg ik hem, niet mijn voorkeur overigens, op in de rugzak) maar nu heb ik mijn telefoon dus altijd snel bij de hand.
 

Op naar Zwitserland

Dan is het tijd om naar Zwitserland te gaan. Ik maak een selectie van welke spullen mee gaan op deze reis. Omdat ik met de trein ga en ik mijn tijd zo optimaal mogelijk wil benutten, gaan er ook spullen mee die niet mee gaan op de trektocht, zoals een laptop en een bikini (voor in de spa na de tocht). Pas echt goed uittesten hoe hij draagt als mijn spullen voor de trektocht erin zitten, gaat dus pas zodra ik op pad ga.
 
Osprey Kite 36 liter backpack review
 

Op de Nendaz trek

Zoals gezegd is deze rugzak uitgevoerd met een extra brede heupband, wat voor mij ontzettend veel comfort oplevert. Daarnaast zitten handige features zoals het fluitje en een regenhoes ook op/bij deze backpack. Het hoofdcompartiment is zowel van onderen als van boven bereikbaar. Ik vind het zelf erg prettig dat ik het onderste deel kan afsluiten voor spullen die ik overdag als het goed is niet nodig heb, zoals mijn slaapzak, kussensloop (verplicht in corona-tijd in de hutten in Zwitserland) en mijn reservekleding.
 
Daarnaast vond ik het erg fijn dat mijn waterzak aan de buitenkant kon, waardoor er geen waardevolle ruimte in de binnenkant verloren ging. Stel dat het gaat regenen, iets wat niet ondenkbaar is in de Alpen, dan mag een waterzak gewoon nat worden. Andere spullen liever niet.
 
Het bovenste compartiment gebruik ik voor spullen die ik snel bij de hand wil hebben: een zonnebril, zonnebrand, buff, portemonnee en snacks. Mijn andere heuppocket gebruik ik voor papieren zakdoekjes en lippenbalsem. Al na een dag ben ik tevreden over de indeling van de rugzak. Het is altijd even uitproberen wat waar het beste op zijn plek is, maar op deze manier kan ik alles zonder problemen kwijt én heb ik hetgeen ik (snel) nodig heb zo bij de hand.
 
Osprey Kyte 36 review
 

Minder handig aan de Osprey Kyte 36

De perfecte rugzak bestaat niet. Daarom ook twee punten waar ik minder blij mee was bij de Osprey Kyte 36. Allereerst paste de bijgeleverde regenhoes niet volledig om de tas. Hier kwam ik achter toen het begon te hozen. Gelukkig was het slechts een buitje, maar de volgende keer dat ik hem ga gebruiken, moet ik een grotere regenhoes meenemen wanneer hij volledig gevuld is (en dus op volledige grootte is).
 
Daarnaast heeft deze rugzak geen vlakke onderkant, waardoor je hem altijd ergens tegenaan moet zetten of neer moet leggen. Deze feature vind ik bij de Tempest 30 en 40 dan wel weer top. Behalve deze twee kleine opmerkingen ben ik erg tevreden over deze rugzak en hoop ik dat ik hem nog vele jaren mee kan dragen.
 

Technische details

Ook nog handig om te weten: de Osprey Kyte 36 liter backpack weegt 1.5 kilo en de afmetingen zijn 77x33x30cm. Je bestel deze tas bij Bever of bij Bol.com. Liever een andere rugzak of een dagrugzak? In dit artikel geef ik meer reviews van rugzakken voor dames!
 
Op zoek naar een grotere rugzak? Ik testte ook de Osprey Aura AG 50 backpack voor dames.
 

Conclusie en disclaimer

Ik kreeg deze rugzak aangeboden in ruil voor een eerlijke review, die ik je bij deze heb gegeven. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het uiteraard graag. In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via een dergelijke link een aankoop doet ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie!
 

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *