plekken om te eten in kathmandu
nepal,  we12inspire

Onze favoriete plekken om te eten in Kathmandu

Ahhhh Kathmandu … ik hou van je en ik haat je tegelijkertijd! Ik hou van je omdat je barst van de energie en omdat ik er de liefste mensen op aarde ontmoette. Ik haat je vanwege de luchtverontreiniging, die ervoor zorgde dat ik het stikbenauwd had en natuurlijk ook de altijd toeterende auto’s en scooters. Na 15 dagen stilte en frisse lucht, was het weer even wennen. We hebben niet zoveel andere Aziatische steden gezien (eigenlijk alleen Bangkok en Pnom Penh) maar je bent precies zoals ik me een Aziatische stad voorstel. Druk, verontreinigd en luidruchtig. Een plek die nooit slaapt en waar altijd iets te beleven is. Toch vonden we het leuk om met je kennis te maken. Daarom vandaag een lijstje met onze favoriete plekken om te eten in Kathmandu, in willekeurige volgorde.
 

1. Northfield Cafe

Op onze eerste dag in Nepal deden we niet zo veel. We landden rond het middaguur en brachten de eerste paar uur door op het dakterras van ons hotel, om weer even te wennen aan het feit dat we na ruim 10 jaar weer terug waren in Azië. Nadat we de namiddag hadden doorgebracht met winkelen in Thamel, besloten we hier een plekje te zoeken voor het avondeten. Uiteindelijk kozen we voor Northfield Cafe, middenin Thamel. We deelden een pizza maar de kaart stond vol met andere westere gerechten. Het is een leuk openlucht restaurant, wat vooral fijn was omdat het nog vrij warm was in Kathmandu aan het begin van onze reis.
 

2. Phat Kath

Dit leuke kleine restaurantje bevindt zich ook in Thamel en je kunt het via een trap naar boven bereiken. Vergeet dus vooral niet om af en toe naar boven te kijken als je op zoek bent naar een plek om te eten. Ze hebben een klein dakterras evenals een gedeelte waar je binnen kunt zitten. Toen we hier aankwamen voor de lunch, was het rustig, maar binnen no-time vulde het zich met backpackers en ook wat Nepalezen. We namen een broodje tonijn en een salade, de gratis wifi was een fijne bijkomstigheid.
 
phat kath places to eat in kathmandu
 

3. Friends

Friends is een superleuk restaurant in Mandala Street, een klein steegje waar je meerdere moderne restaurants en cafes vindt. Na 15 dagen op de Everest Base Camp Trek doorgebracht te hebben, hadden we ontzettende zin in een goede burger, en die vonden we hier. Alhoewel het nog ochtend was, smaakte ie ons prima, evenals de Belgische wafels die we als toetje namen. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam en we gaan hier zeker weer naartoe als we nog eens in Kathmandu mochten geraken. We zijn trouwens ook bij het nabijgelegen en immens populaire OR2K geweest, maar omdat deze op alle blogs en websites al genoemd wordt, leek Friends ons beter om te vermelden.
 
friends kathmandu places to eat in kathmandu
 

4. Fire and Ice

Toen ik een foto van mijn burger bij Friends postte op Twitter, kreeg ik direct een berichtje van mede-blogger en Nepal fan Laura die me vertelde dat we zeker even langs Fire and Ice moesten gaan voor een goede pizza. Alhoewel onze lunch best ruim was, gingen we die avond toch nog even voor een pizza naar Fire and Ice, in eerste instantie om er eentje te delen maar uiteindelijk namen we toch allebei een eigen pizza, die heerlijk smaakte. Een aanrader!
 

5. Kaiser Cafe in de Garden of Dreams

Als je even wilt ontsnappen aan de hectiek van de grote stad, bezoek dan de Garden of Dreams aan Tridevi Marg, op slechts enkele minuten lopen van Thamel. De oase van rust is een welkome afwisseling op de drukte en het non-stop getoeter in Kathmandu. In de Garden of Dreams, bevindt zich het Kaiser Cafe, waar we neerstreken voor thee en een taartje. De prijzen waren Europees maar de smaak maakte dat meer dan goed. Om naar binnen te mogen in de Garden of Dreams betaal je enkele euro’s entree, je mag dan zo lang blijven als je wilt. Voor wifi worden extra kosten gerekend.
 
garden of dreams kaiser cafe places to eat in kathmandu
 

6. Yangling Restaurant

Dit kleine restaurantje boven een aantal winkels in Thamel was niet onze eigen keuze maar die van onze gids Jangbu, met wie we naar Everest Base Camp waren gelopen. Het was afgeladen met bezoekers, zowel toeristen als locals. We kwamen net terug van de Monkey Temple en hadden gigantische honger, de soepen en momo’s gingen er prima in. Ook de lassies zijn hier zeker een aanrader. Leuke bijkomstigheid was dat we de dokter die mij op de EBC trek behandelde, hier tegenkwamen. Ik wist wel dat hij ongeveer tegelijkertijd in KTM zou zijn, maar dat je hem dan ook nog tegen het lijf loopt, is natuurlijk wel heel bijzonder!
 
yangling restaurant places to eat in kathmandu
 

Belangrijke kanttekening bij onze favoriete plekken om te eten in Kathmandu

Zoals je ziet, staan er op onze lijst veel westerse restaurants. Dit heeft niks te maken met het feit dat we het Nepalese eten niet lekker vonden (in tegendeel!) maar dat we na 15 dagen Dal Bhat op de trek, echt weer zin hadden in ‘normaal’ eten. Alhoewel we gewend zijn dat westers eten in Azië meestal niet echt smakelijk is, waren we aangenaam verrast door de kwaliteit.
 
Naar aanleiding van de brandstoftekorten kwam het regelmatig voor dat bepaalde items op het menu niet beschikbaar waren. Echter merkten we dat het eten overal met liefde bereid werd en dat was waar het uiteindelijk natuurlijk om draait. Als je meer wilt weten over het brandstoftekort en hoe dit onze reis beïnvloed heeft, lees dan dit blog.
 
places to eat in kathmandu
 
Ben jij in Nepal geweest? Hoe vond je het eten? Wat zijn jouw favoriete plekken om te eten in Kathmandu? Deel ze met ons want we gaan zeker nog eens terug naar deze fascinerende stad!
 
Meer lezen? Deze blogs over Nepal vind je ook vast leuk:
Tips voor Kathmandu van mede-blogger Yvonne
Everest Base Camp Trek: de film
Nepal: de tocht naar Everest Base Camp en een hoofd vol emoties
Zo overleef je Lukla, de gevaarlijkste luchthaven ter wereld!
 
Dank je voor het delen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *