Ruta de los Volcanes La Palma hiking
alaska,  duitsland,  nederland,  nepal,  spanje,  we12hike

Onze 5 favoriete hikes van 2015

Het is inmiddels eind december en dus wat mij betreft tijd voor de eindejaarslijstjes. Omdat ik niet zomaar een jaaroverzicht wilde maken, heb ik een aantal onderwerpen bedacht om 2015 nog een keer te beleven en alle hoogtepunten nog een keer de revue te laten passeren, beginnende met de beste hikes van 2015!
 

De N70 bij Nijmegen

Eerlijk is eerlijk, de N70 is nou niet de meest catchy naam voor een wandeling. Toen ik na de zomer bij de fysio terecht kwam nadat ik mijn enkel zwaar had gekneusd, moest ik opnieuw leren lopen. Ik begon met een tochtje hier over de dijk en had als doelstelling de N70 pijnvrij te lopen voor ik naar Nepal zou vertrekken. Mijn fysiotherapeut had mij deze wandeling aangeraden als training voor Nepal en vertelde erbij dat het best een pittige was. De N70 voert je over 8 “bergen” bij de stuwwal van Nijmegen en door het Hengstdal. En eerlijk is eerlijk, het was een pittige training. Niet vanwege de lengte (16km) maar wel vanwege het hoogteverschil, er zaten regelmatig heftige klimmetjes en steile afdalingen in, heerlijk! Op de website van Staatsbosbeheer is de brochure gratis te downloaden. Mocht je een keer in de buurt zijn en deze hike willen doen, dan loop ik graag met je mee!
 
n70 wandeling nijmegen
 

Moselsteig, Duitsland

Afgelopen oktober liepen wij een deel van de Moselsteig in Duitsland. Alhoewel we regelmatig bij onze buren aan de wandel zijn, was dit nog een volledig onbekend gebied voor ons. Zoals de naam al doet vermoeden, volgt deze route grotendeels het stroomgebied van de Moezel maar de tocht is allesbehalve saai. In drie dagen liepen we door wijnvelden, klauterden we over rotspartijen, hadden we magnifieke uitzichten over de regio én maakten we als kers op de taart een Klettersteig door de wijngaarden bij de Calmont, de steilste wijngaard van Europa. Super avontuurlijk en toch dicht bij huis!
 
moselle-hikingmap
 

Harding Icefield, Alaska

Eén van de hikes die al jaren bovenaan mijn bucketlist prijkt, is die naar Harding Icefield in Alaska. In 2007 deed ik al eens een poging maar helaas lag er teveel sneeuw om de wandeling naar dit immense ijsveld helemaal te maken. Deze zomer kreeg ik een herkansing. Toen ik vier dagen voor vertrek naar Alaska mijn enkel zwaar kneusde tijdens een fietsongeluk, was ik ervan overtuigd dat ik mijn droom moest laten varen. Echter besloot ik tijdens de reis anders en stapte ik, mijn enkel ingetaped en met een flinke dosis pijnstillers op, toch de Harding Icefield Trail op te stappen. Ik moest er hard voor werken, maar na vier uur ploeteren kwam ik dan toch eindelijk bij het uitzichtpunt dat ik altijd al had willen zien uit. Een droom die uit kwam! Wat de wandeling extra speciaal maakte, was dat ik alleen wandelde en me in berenland begaf. Spannend dus, het hele blog over solo hiken tussen de beren lees je hier.
 
harding icefield trail
 

Gokyo en Gokyo Ri

In onze lijst mag Nepal uiteraard niet ontbreken. We hadden natuurlijk de hele Everest Base Camp Trek in deze lijst kunnen zetten maar dan was het een beetje saai geworden. Een hike die echter met kop en schouders boven de rest van de Everest Base Camp trek uit stak qua schoonheid, was die naar Gokyo en Gokyo Ri. Gokyo ligt aan het einde van de Gokyo vallei op een hoogte van 4.800 meter. Het gehucht is het laatste in de vallei voor je aan de basis van Cho Oyu, de zevende hoogste berg ter wereld staat. De Gokyo Lakes zijn adembenemend mooi en als je er dan toch bent, moet je ook Gokyo Ri even beklimmen. Het lijkt een makkelijke klim maar hij is behoorlijk steil. Martijn maakte hem met onze gidsen net voor zonsopgang (ik had vanwege mijn gezondheid helaas geen energie meer) en maakte prachtige foto’s over de Himalaya. De wandeltocht via de Gokyo vallei is een goed maar pittig alternatief voor iedereen die de Everest Base Camp trek wil lopen en iets meer tijd te besteden heeft dan de 12 dagen die hier normaal gesproken voor staan.
 
Gokyo Lakes
 

Ruta de los Volcanes

Totaal onverwacht wellicht, maar de wandeling die echt het meeste indruk op ons maakte dit jaar, was de Ruta de los Volcanes op La Palma. Je moet even wat moeite doen om aan het begin van deze tocht te komen, maar dan heb je ook wat. We lieten ons per taxi, die ons bij de auto had opgehaald, bij Refugio El Pilar afzetten en klommen vervolgens naar de kam van Cumbre de Vieja, om hier omcirkeld te worden door een aaneenschakeling van explosiekraters en vulkanen. We klommen tot bijna 2.000 meter hoogte, liepen boven de wolken en daalden vervolgens weer af naar het dorpje Los Canarios, waar we op de bus terug naar onze auto stapten. Een hike waar we nog vaak met een glimlach op ons gezicht aan terug denken!
 
Ruta de los Volcanes La Palma
 
Het jaar is bijna ten einde maar we hebben nog wat mooie wandelingen op de planning staan voordat we 2016 inluiden. Houd onze social media kanalen in de gaten voor foto’s en updates.
 
Wat was jouw favoriete hike van 2015?
 
Meer hiking inspiratie opdoen? De volgende blogs vindt je ook vast leuk:
De mooiste wandelingen van Nieuw-Zeeland
De beste wandelingen van de VS en Canada
Negro Bill Canyon: must-do hike in Moab, Utah
 
Dank je voor het delen!

YOU MAY ALSO LIKE

Anto is een actieve dertiger die het liefst buiten op pad is en het avontuur op zoekt. Ze reist zo'n 100 dagen per jaar, in combinatie met een full-time baan. Ze houdt van hiken, goede wijn en is meestal met een iPhone in haar hand te vinden. Favoriete bestemmingen: Nieuw-Zeeland, Patagonië, Oostenrijk en Alaska

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.