onbekende plekken in nieuw-zeeland
nieuw-zeeland,  we12inspire

De mooiste onbekende plekken in Nieuw-Zeeland

De mooiste onbekende plekken in Nieuw-Zeeland

Eerlijk is eerlijk, er zijn maar weinig plekken in de wereld die de natuurlijke schoonheid van Nieuw-Zeeland kunnen evenaren. Zonder dat je dagenlang hoef te rijden, ben je de ene dag omgeven door gletsjers, sta je de volgende dag in een fjord en ben je niet veel later op een wit zandstrand aangekomen. Al sinds mijn eerste bezoek aan Nieuw-Zeeland in 2002 werd ik hopeloos verliefd op het land. Veel reizigers denken dat ze Nieuw-Zeeland ‘even kunnen doen’ wat op zich best kan, maar het is verre van ideaal. Als je net iets meer tijd dan gemiddeld beschikbaar hebt, adviseer ik je zeker de onderstaande plekken te bezoeken. Minstens zo mooi als de rest van het land en gegarandeerd een stuk rustiger. Bij deze mijn favoriete onbekende plekken in Nieuw-Zeeland!
 
Lees ook: de 25 mooiste plekken in Nieuw-Zeeland
 

Lake Daniell

Om hier te komen moet je een stukje lopen maar geloof mij, Lake Daniell is prachtig! We kregen het advies van een Kiwi die in Nederland woont om hier te gaan hiken en hij beloofde ons dat de Lake Daniell Track ons niet teleur zou stellen. Alhoewel ik best geloof dat het tijdens vakanties en weekenden wellicht wat drukker is, kwamen wij op de track slechts een handjevol andere wandelaars tegen en kampeerden we helemaal in ons eentje aan het prachtige meer. We waren hier begin december, net voor het hoogseizoen. De trail is 8.4 kilometer lang (enkele reis) en het is een perfecte en niet al te zware dagwandeling, waar je ongeveer 3 uur over doet of 6 uur retour. De Manson Nicholls Memorial Hut aan de oevers van het meer is een prima plek voor een picknick. Kamperen of hier slapen is echter een nog betere optie. Meer informatie over de hike vind je op de website van Department of Conservation of op het blog dat ik hier eerder over schreef.
 
onbekende plekken in nieuw-zeeland
 

Omarama Clay Cliffs

Alhoewel deze plek ook staat begrepen in Lonely Planet, bezoeken niet veel mensen de Omara Clay Cliffs en daarom vind ik het toch een van de mooiste onbekende plekken in Nieuw-Zeeland. Je hebt een auto nodig om er te komen en dus slaan de backpackers en grote groepen het gebied over. De Clay Cliffs zijn een rotsformatie op het Zuidereiland die zo’n 2 miljoen jaar geleden gevormd zijn door de rivier die hier liep. Ze bestaan uit slib en gravel en zijn ontzettend fotogeniek. We waren het niet voor de kerst en ook hier bleken we de enige bezoekers. De lupine stond volop in bloei wat het nog mooier maakte. Ben je in de buurt en heb je een auto, sla dit bijzondere stukje natuur dan dus zeker niet over! Een uitgebreide blog over hoe je hier precies kunt komen, vind je hier.
 
clay cliffs omarama new zealand unknown places in new zealand
 

Te Waikoropupu Springs

We hoorden van de Te Waikoropupu (Pupu) Springs van een local toen we in Takaka waren, een plaatsje in het uiterste noorden van het Zuidereiland. Het was een Nederlandse die er al jaren woonde en eigenaar is van de Anatoki Salmon Farm, waar we die midden zalm hadden gevangen. Ze drukte ons op het hart het gebied niet verlaten zonder naar de Pupu Springs te gaan. We hadden niet veel tijd omdat we in dit gebied waren met als doel de Abel Tasman Coast Track te lopen, maar ik ben blij dat we wat tijd hebben vrij gemaakt om hier even rond te kijken. Op de DOC website vind je hoe je er precies kunt komen en welke wandelingen er zijn.
 
pupu springs new zealand unknown places in new zealand
 

Nelson Lakes National Park

Een van de mooiste maar toch relatief onbekende plekken in Nieuw-Zeeland is Nelson Lakes National Park. De meeste bussen gaan hier niet naartoe en reizigers denken dat het niet de moeite waard is de omweg te maken als ze vanaf Abel Tasman NP verder zuidwaarts gaan. Wat echt zonde is, want ik reken Nelson Lakes National Park tot één van de mooiste plekken in Nieuw-Zeeland. Onaangetast en stil is hoe ik het park, dat bestaat uit twee grote meren, het beste kan omschrijven. Wij liepen er een mooie trail waarbij we overnachtten in de Bushline Hut maar als je niet van wandelen houdt, is het park nog steeds de moeite waard. Beide meren zijn bereikbaar vanaf de parkeerplaats en leveren je dus al mooie plaatjes op. Tijdens mijn volgende reis naar Nieuw-Zeeland wil ik heel graag de Travers Sabine meerdaagse huttentocht lopen die je hier kunt doen! Oh en de coverfoto (die van mij bij het felgroene meer) is genomen bij Lake Rotoroa, op slechts tien passen van de huurauto vandaan…
 
[PS Net nadat ik dit blog had geschreven, hoorde ik dat ik, deze keer voor mijn werk, weer naar Nieuw-Zeeland ga afreizen. Of ik de Travers Sabine Circuit kan lopen weet ik niet, maar het zal ongetwijfeld niet mijn laatste bezoek worden.]  
nelson lakes national park new zealand unknown places in new zealand
 

Taranaki Falls en Tama Lakes

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van de Taranaki Falls en Tama Lakes gehoord, maar als ik zeg dat ze in Tongariro National Park liggen, gaat er wellicht een lampje branden. De meeste mensen reizen hier naartoe voor de Tongariro Alpine Crossing, maar in het nationale park is veel meer te zien dan dat. Als je bij het bezoekerscentrum in Whakapapa Village bent, is het niet al te ver lopen naar de Taranaki Falls en iets verder naar de Tama Lakes, een tweetal explosiekraters. Wij liepen hier als onderdeel van de 4-daagse Tongariro Northern Circuit.
 
lower tama lake new zealand
 

Stewart Island

Stewart Island is eigenlijk een soort van het derde eiland van Nieuw-Zeeland en vanaf hier kun je niet veel zuidelijker gaan. Het eiland wordt niet heel veel bezocht, omdat de overtocht er naartoe tijd en geld kost. Wij vonden de geïsoleerde ligging echter geweldig en liepen hier de 3-daagse Rakiura Track, een van de New Zealand Great Walks. Indien je een vogelaar bent is het eiland helemaal een walhalla, wij spotten er een kiwi (ja echt) en heel veel andere prachtige vogels! Overigens kun je er ook naartoe vliegen zoals wij deden, dit leverde de onderstaande foto op!
 
Unknown places in new zealand
 
Tot zover mijn lijstje met de mooiste onbekende plekken in Nieuw-Zeeland. Alhoewel ik er inmiddels al zo’n drie maanden doorbracht, raak ik er nooit uitgekeken. Heb je tips voor onbekende plekken die ik de volgende keer moet bezoeken, laat het me dan zeker weten!
 
 
Meer tips over reizen in Nieuw-Zeeland? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Nieuw-Zeeland voor beginners: 10 reistips!
De mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland
De ultieme reisroute in Nieuw-Zeeland voor outdoor fans
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

14 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *