North Face Men’s Evolution II Triclimate winterjas review
noorwegen,  we12test

The North Face Men’s Evolution II Triclimate winterjas review

Getest in Noorwegen: de North Face Men’s Evolution II Triclimate winterjas

Zoals voor iedere wandeltocht die ik maak, bekijk ik ruim van tevoren mijn uitrusting. Ontbreekt er nog iets? Zijn er spullen kapot? Omdat ik had gelezen dat het gebied waar ik naartoe zou gaan nogal onvergeeflijk is, deed ik een extra check en besloot dat mijn huidige jas niet meer afdoende was. In dit gebied schommelen de temperaturen (in de zomer) tussen de -5 en de 25 graden. Welkom in de Dovrefjell in Noorwegen. Tijd dus om een nieuwe jas aan te schaffen, waar moet hij aan voldoen? Allereerst moet hij stevig zijn, het is een gebied met een enorme diversiteit waaronder gladde rotsen en modderige paden, dus de kans dat ik één of meerdere keren onderuit zou gaan was groot. Ten tweede moet hij waterdicht zijn, regen- en sneeuwbuien zijn niet ongewoon hier. Tenslotte ook nog eens ademend en licht. Na even zoeken was ik eruit, via Outdoorsupply bestelde ik een North Face Men’s Evolution II Triclimate winterjas. De jas werd snel geleverd en bij het in ontvangst nemen maakte mijn hart al een vreugdesprongetje omdat het pakketje haast niks woog.
 
Eenmaal onderaan de Snøhetta in Noorwegen (met 2.286m één van de hoogste bergen van het land) merk ik pas hoe goed de jas écht zit. De North Face Men’s Evolution II Triclimate winterjas heeft geen onnodige naden of zakken, zodat mijn grote rugzak perfect over mijn jas heen valt. Dit wil bij sommige jassen met teveel poespas wel eens misgaan, waardoor de banden van de rugzak precies op één of meerdere naden lopen. Dit lijkt misschien een klein detail, maar geloof me, na een paar dagen 22 kilo over die naad voelen schuren, ben je daar wel klaar mee. In dit geval niets van dat alles dus.
 
North Face Men’s Evolution II Triclimate winterjas review
Tijdens het lopen schijnt zowaar het zonnetje en ik ben ontzettend in mijn nopjes met mijn nieuwe jas. Nu komen ook de handige ventilatieritsen van pas, ze ritsen een enorm eind open waarbij je weer de jarenlange ervaring van een merk als The North Face opmerkt. Het zijn goede, stevige, functionele ritsen. Na een aantal uren begint het echter te sneeuwen en te hagelen, de capuchon past precies zover over mijn hoofd, zodat ik nog wel zie maar lekker droog en beschermd blijf tegen de hagelstenen. Dit is het moment dat ik me realiseer dat ik geen handschoenen bij me heb. Geen nood gelukkig, want mijn handen verdwijnen makkelijk in de mouwen waar de uitneembare fleece in hangt (wederom met stevige ritsen).
 
The North Face Men’s Evolution II Triclimate winterjas review
Na 13 uur lopen ben ik via de noordkant van de berg afgedaald en zet ik mijn tent op. Het sneeuwt nog steeds, maar gelukkig beschermt de jas me tegen de kou. ’s Nachts slaap ik in de super lichte maar heerlijk isolerende fleece. Na vier dagen kom ik het gebied weer ongeschonden uit, mede door deze jas van The North Face. Achteraf ben ik ontzettend blij met deze aankoop en kan ik dan ook een ieder die graag wat extremere tochten doet of gewoon een boswandeling wil maken met goed materiaal de North Face Men’s Evolution II Triclimate winterjas aanraden. Het is een topper in zijn categorie en de prijs meer dan waard.
 

Enthousiast geworden?

Dat is mooi! Bestel de de North Face Men’s Evolution II Trcilimate jas dan nu bij Bever. Bever biedt je 365 dagen bedenktijd, gratis verzending vanaf € 30 én gratis retourneren in één van de 44 winkels. Daarnaast ontvangen wij als We12travel een kleine commissie mocht je via onze site iets kopen, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons om We12travel in de lucht te houden en nog meer mooie verhalen te kunnen schrijven. Alvast bedankt!
 
– Dit artikel werd getest en geschreven door gastblogger David –
 

 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Getest: de North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen
Op de bucketlist: een winters avontuur in Myrkdalen, Noorwegen
De beste bestemmingen in Europa voor ervaren wandelaars
 
Nieuw hier en benieuwd wie We12travel is? Check dan deze bio! Volg We12travel voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *