Hei, velkommen til Norge!

Welkom op mijn Noorwegen pagina! Noorwegen heeft enkele jaren geleden mijn hart gestolen. De prachtige fjorden, de ruimte en de uitgestrekte landschappen maken Noorwegen een perfecte vakantiebestemming voor mij, weer of geen weer. Ik heb Noorwegen de afgelopen jaren zes keer bezocht, steeds weer een ander deel. Soms in de winter, maar meestal in de zomer. Noorwegen is een heerlijk land voor een wandelvakantie, maar bijvoorbeeld ook om te wildkamperen en te genieten van de midzomernachtszon.

Deze pagina vormt de basis voor jouw Noorwegen reis. Bekijk hieronder mijn favoriete plekken in Noorwegen, de beste blogs boordevol tips en natuurlijk meer informatie over de bestemming. Veel lees- en inspiratieplezier!

Noorwegen

Beste reistijd
Zomer – juni t/m augustus
Winter – eind december t/m februari

Munteenheid
Noorse Kroon (NOK)

Tijdsverschil
Geen verschil

Hoofdstad
Oslo

Antonette in Noorwegen

In 2014 bezocht ik Noorwegen voor het eerst en raakte ik diep onder de indruk van de ruige natuur, de diepe fjorden en de prachtige bergen. Sindsdien reisde ik bijna elk jaar wel een keer naar Noorwegen, vaak in de zomer maar soms ook in de winter. In 2023 verhuisde ik naar het noorden van Zweden, vanuit waar ik binnen anderhalf uur al in Noorwegen sta.

Ik kan in Noorwegen enorm genieten van het hoge noorden, ga hier graag wildkamperen en maak ik regelmatig mooie roadtrips, naar bekende én onbekende plekken. Actief in de natuur staat voor mij centraal wanneer ik in Noorwegen op vakantie ga.

fietsen in noorwegen

Noorwegen of Zweden: tips voor het kiezen van je vakantie!

Noorwegen of Zweden – welke bestemming moet je nu precies kiezen voor je reis naar Scandinavië? In dit artikel vertel ik je uitgebreid over de verschillen tussen de twee landen. De afgelopen vijf jaar bezocht ik beide landen elk (bijna)…

Reishandboek Zweden

Verder lezen over Zweden? In mei 2023 verscheen bij Uitgeverij Elmar mijn Reishandboek Zweden, een praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden.

Deze reisgids werd met veel plezier geschreven aan de hand van meer dan 15 reizen naar Zweden die ik de afgelopen 10 jaar maakte. Het is een complete gids met veel achtergrondinformatie, kaarten en plattegronden in kleur.

Bestel bij Bol.com / Bestel bij de lokale boekhandel

Mijn favorieten in Noorwegen

Treriksröset

Treriksröset is het Drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. Om er te komen moet je eerst met een bootje mee en daarna nog een stuk wandelen door de natuur. Eenmaal bij de gele steen aangekomen sta je op een hele bijzondere plek en ben je omringd door bergen, leegte en stilte!

Lees meer

Blådålen

Welgeteld vijf andere toeristen kwam ik tegen toen ik een roadtrip door Blådålen maakte. Deze onontdekte vallei in het zuiden van Noorwegen kent bijna niemand en juist dat maakt het zo bijzonder. Aan het einde van de weg heb je prachtige uitzichten over een van de gletsjers van Folgefonna NP.

Lees meer

Sommarøy

Helemaal aan het einde van de weg, een dik uur voorbij Tromsö, ligt het eilandje Sommarøy, alleen verbonden met het vasteland via een brug. Hier vindt je witte zandstranden en een hele bijzondere wandeling met hemelse uitzichten over de ruige natuur van het noorden van Noorwegen.

Lees meer

Nærøyfjord

De eerste fjord die ik ooit zag in Zweden, tijdens mijn reis in 2014, was het Nærøyfjord. Dit is het smalste fjord van Noorwegen en een bezoek meer dan waard. Ik verbleef er een week, maakte prachtige wandelingen en genoot van de schoonheid van de fjorden vanuit een kleine cabin.

Lees meer

De Noordkaap

You’ll love it or you’ll hate it … is de Noordkaap echt maar een punt op de wereldkaart of is er meer te zien dan dat? Ik maakte een roadtrip naar de Noordkaap met mijn eigen auto en genoot zowel van de reis er naartoe als het moment dat ik uiteindelijk bij de Noordkaap aan kwam.

Lees meer

Trollstigen

Toeristisch of niet, de Trollstigen moet je een keer gereden hebben. Deze 11 haardspeldbochten zijn een must voor elke roadtripper en eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht. Bedenk wel dat het toeristisch is en dat je er niet de enige bent, maar wat mij betreft mag je hem niet missen!

Lees meer

Accomodaties in Noorwegen

Handig om te weten is dat Noorwegen een populaire reisbestemming is en dat je in de zomer je accommodaties het beste ruim van tevoren dient te reserveren, om te voorkomen dat je achter het net vist. Het seizoen is voor sommige plekken maar kort en accommodaties worden vaak snel duurder maar zelden goedkoper.

Accommodaties variëren van eenvoudige kampeerhuisjes op campings tot prachtige lodges en glampings in de natuur. Kies voor een accommodatie binnen jouw budget en ga onbezorgd op vakantie naar Noorwegen.

wandelen in noorwegen

Wandelen in Noorwegen: 5 supermooie onbekende hikes

Ga je wandelen in Noorwegen? Vergeet dan de Preikestølen, Trolltunga en andere bekende hikes waar je over de toeristen struikelt. Er zijn echt talloze wandelingen die niet overlopen worden en minstens evenveel de moeite waard zijn. De afgelopen jaren bezocht…

Auto huren in Noorwegen

Een auto huren in Noorwegen? Kies er dan voor om met een betrouwbare partij in zee te gaan. Ik boek mijn huurauto’s meestal via Sunny Cars. Zij kopen namelijk het eigen risico al voor je af, zodat je ter plekke niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Boek je huurauto tijdig, huurtarieven worden zelden lager maar nagenoeg altijd duurder.

fietsen in noorwegen

De 10 mooiste plekken in Noorwegen

Welkom in dit artikel met de mooiste plekken in Noorwegen. Inmiddels ben ik al zeven keer in Noorwegen op reis geweest en heb ik een groot deel van het land met de auto doorkruist. Ik kwam, zonder dat ik het…

Deze pagina bevat affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.