outdoor nieuws maart
sunday social travel talk

Nieuwtjes & outdoor reistips van de maand (+ winactie!)

Nieuwtjes & (outdoor) reistips van de maand maart

Zo hehe eindelijk weer een post met nieuwtjes, outdoor- en reistips. De eerste in deze serie postte ik in januari, februari sloeg ik even over. Inmiddels heb ik weer genoeg leuke nieuwtjes verzameld om een heel artikel mee te vullen, waaronder nieuws over mijn volgende grote reis en een toffe webwinkel met fijne én goedkope outdoor spulletjes. Ennnnn … een winactie voor een huurauto tegoed in samenwerking met Sunny Cars. Enjoy!
 

De nacht van de vluchteling

Allereerst loop ik dit jaar voor het eerst in mijn leven de Nacht van de Vluchteling. Samen met oud collega’s Marieke, Antoinette en Wil wandel ik in de nacht van 15 op 16 juni een afstand van 40 kilometer van Nijmegen naar Arnhem. Voor wie denkt: da’s een makkie voor Anto … nope! Ik ben er namelijk tijdens de Nijmeegse Vierdaagse die ik ooit liep achter gekomen dat 40 kilometer lopen voor mijn lichaam geen pretje is. Eigenlijk had ik gezworen om nooit meer zo’n afstand te doen, maar ik heb me laten overhalen en zet me graag in voor een goed doel. Donaties zijn meer dan welkom, hier vind je mijn profiel en de mogelijkheid een bijdrage te leveren. Momenteel staat de teller op 60 euro, ik moet minimaal 350 euro ophalen. Alvast bedankt, ook aan degenen die reeds gedoneerd hebben!
 
nacht van de vluchteling
 

Op pad met Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Ken jij de wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig al? Zij maken toffe wandelgidsen met mooie thema’s. Ik maakte onlangs met ze kennis tijdens de presentatie van een nieuwe wandelgids over Wandelen op de Veluwezoom, geschreven door routemakers Rob Wolfs en Rutger Burgers. In deze gids vind je 15 Trage Tochten van ongeveer 15 kilometer met een 80% Zandpad garantie … oftewel er valt genoeg te wandelen.
 
De Veluwezoom is min of meer mijn achtertuin. Het nationale park inmiddels niet meer, maar wél de wandelingen rondom Oosterbeek en de Planken Wambuis. Vanuit mijn huisje in het bos stap ik zo de trails op. Persoonlijk vind ik wandelen met een boekje een stuk fijner dan met een app, waarbij je continue op je telefoon aan het kijken bent en de rust van de natuur eigenlijk nog niet helemaal goed kunt opnemen. Meestal zet ik mijn telefoon uit als ik wandel, wel zo fijn en zo rustgevend!
 
Daarnaast wilde ik de onderstaande foto even delen met jullie. Het was op de dag van de wandeling namelijk precies twee jaar geleden de sterfdag van mijn vader. Vanuit de hemel liet ie toch even van zich horen door flink te shinen …
 
regenboog
 

Outdoor Camp

Onlangs was ik op uitnodiging van Mindshake PR aanwezig bij een super tof Outdoor Camp in de Belgische Ardennen. Samen met diverse andere (outdoor) bloggers maakte ik hier een 18 kilometer lange hike door de natuur en genoot ik ’s avonds van lokale biertjes, een goed diner en fijne muziek. Vanwege het onstuimige weer konden we helaas niet buiten slapen, maar met zijn allen op de zolder was ook heel gezellig. Tijdens de tocht testte ik een nieuwe Osprey rugzak, de HikeLite 26 die ook mee gaat op mijn volgende reis … meer daarover in het volgende stukje. Ook maakte ik kennis met de producten van HydroFlask die je dranken lekker warm houden tijdens je hike!
 
Hydroflask
 

Cheap Outdoor – de budget vriendelijke outdoor winkel

Ook deze keer heb ik weer een leuke tip voor je met betrekking tot toffe outdoor spullen namelijk de webwinkel Cheap Outdoor. In deze online store vind je mooie outdoor spullen voor een fijne prijs. Bekende merken maar ook onbekende merken en diverse producten waaronder wandelschoenen, zakmessen, waterflessen en slaapzakken. Neem dus zeker even een kijkje op de website of bookmark hem voor wanneer je nieuwe outdoorspulletjes gaat kopen!
 

Nepal baby!

Yessss mijn volgende reis is in aantocht! Over anderhalve week vlieg ik namelijk naar Nepal en ga ik daar een trektocht door het Langtang gebied maken. Wederom in mijn eentje, maar wel met een drager. Na mijn trektocht naar Everest Base Camp en de trek naar Annapurna Base Camp wordt dit mijn derde meerdaagse hike in Nepal. Ik kan echt niet wachten tot het zo ver is, twee weken lang alleen maar lopen, eten, slapen en opnieuw lopen. Ik vind het ook wel een beetje spannend want dit is de eerste keer in mijn volledige jaar als ondernemer dat ik zonder een laptop reis en ik langere tijd niet bereikbaar ben voor opdrachtgevers. Gelukkig zijn ze hiervan op de hoogte, maar het blijft toch spannend om zo lang je mail niet te checken …
 

Heel veel IJsland

Eind februari was ik een kleine week op IJsland met als doel mijn reeds bestaande blogs over IJsland te updaten, te verbeteren én natuurlijk wat nieuwe content te schrijven. Het resultaat is uiteindelijk een serie nieuwe blogs, een flink aantal geupdate blogs én heel veel nieuwe bezoekers op We12travel die nieuwsgierig waren naar mijn IJsland ervaringen. Benieuwd? Deze IJsland blogs verschenen de laatste twee weken:
 
IJsland – een verhaal over vuur en ijs, haat en liefde
Hotels in Reykjavík – mijn tips voor elk budget!
IJsland in de winter: tips ter voorbereiding van je reis
Getest op IJsland: de Fjällräven Singi Winterjas
 
Blue Lagoon alternatief Reykjadalur Hot Springs
 

Pinterest workshop

Wisten jullie dat ik naast mijn werkzaamheden voor We12travel ook regelmatig Pinterest trainingen geef aan collega-ondernemers? In eerste instantie alleen aan (reis) bloggers, maar inmiddels heb ik ook diverse bedrijven al op weg geholpen in het opzetten van hun Pinterest account en het beheren hiervan. Ennnn … aankomende donderdag geef ik voor het eerst een Pinterest workshop. Er zijn inmiddels 8 van de 10 plaatsen bezet – mocht je interesse hebben om mee te doen, check dan snel dit artikel over hoe, wat, waar en hoeveel!
 

Winactie Sunny Cars

En last but not least dan eindelijk … de winactie van Sunny Cars. Ik kies al jaren voor Sunny Cars tijdens mijn road trips, mede vanwege de all in formule waarbij je onbezorgd op reis kunt gaan. Mijn IJsland reis maakte ik in samenwerking met Sunny Cars en ik mag aan één van mijn lezers een huurtegoed van maar liefst € 100 weggeven. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is hieronder een in een comment achter te laten waarom jij dit voucher zou moeten winnen en waar je die 100 euro voor gaat gebruiken. Hoe beter het avontuur, hoe groter je kans is. De winnaar ontvangt op 31 maart per email bericht van mij!
 
sunny cars
 

Fijne week allemaal!

Dit waren mijn nieuwtjes voor deze maand. De komende weken hoor je dus mede vanwege mijn Nepal reis iets minder van mij dan gewend want vakantie is immers vakantie. Helaas ben ik de afgelopen week ziek geweest waardoor ik hopeloos achter loop met blogs schrijven, maar dat is dan maar even zo. Ik zie jullie reacties voor de winactie hieronder graag tegemoet en wens jullie allemaal een hele fijne week!

15 Comments

 • Jenny

  Ik heb genoten van je IJsland avontuur!

  Ik doe graag mee aan je winactie. Het liefst wil ik het tegoed winnen voor Taiwan, maar daar zit geen Sunny 🙂 Hopelijk win ik het voor mijn rondreis door Bosnië en Montenegro. Met een baby erbij is dat ook een avontuur.

 • Elsje

  Wij gaan met het gezin naar Almuñécar in april. In de Sierra Nevada moet je een goed bakkie hebben, anders kom je niet op het mooiste, hoogste punt: Trevelez. Doe mij die €100,- maar! 😉

 • Elsje

  Wij gaan met het gezin oa naar Almuñécar in april. In de Sierra Nevada moet je een goed bakkie hebben, anders kom je niet op het mooiste, hoogste punt: Trevelez. Doe mij die €100,- maar! 😉

 • Miriam

  Door je bericht op FB kom ik op je site. Die blijkt erg leuk te zijn. Ik ga hem nu even verder doorlezen. Wellicht staan er ook voor onze reis handige tips in. Wij zijn van plan om in sept weer naar USA te gaan. Nog maar onze 2e keer. Sunny cars is ons erg goed bevallen. We gaan van Seattle naar Canada via wat nationale parken via Salt lake City naar Denver. Ik kan niet wachten… 😉

 • Ezra

  Het Sunny budget ga ik gebruiken tijdens mijn reis door Wales. Dan ben ik heerlijk flexibel en kan ik elke dag in een ander gebied de mooiste trailruns ontdekken!

 • Marjolein graafland

  met genot je verhalen gelezen! Gaaf al die avonturen! niks is mooier dan reizen. Het ontdekken van de wereld, herinneringen maken en jezelf verrijken. dit is ook de reden dat ik graag kans wil maken op die 100€ huurtegoed. wij gaan in juni op reis naar Amerika. Nieuwe herinneringen maken! een roadtrip door het zuidwestelijke gedeelte. dus wij kunnen die 100euro goed gebruiken voor voor een huurauto! Groetjes!

 • Marjolijne

  Ik zou het budget van de winactie gebruiken voor onze reis van Seattle naar Las Vegas via o.a. Yellowstone en South Dakota. Het lijkt me een geweldig avontuur.

 • Kimberly

  Omdat ik geniet van het lezen van alle blogs! En ik ga begin volgend jaar voor het eerst in mijn uppie rond in Amerika met een huurauto

 • Linda

  Oooh die 100€ wil ik wel winnen. Wij gaan dit jaar EINDELIJK weer richting Noorwegen. Het is voor mij inmiddels vijf jaar geleden (mijn vriend is er nog nooit geweest) en het is de bedoeling dat we heel veel mooie wandelingen gaan maken (op de planning staan o.a. de besseggen). We willen gaan kamperen (allebei nog nooit gedaan), dus een avontuur wordt ’t zeker 🙂

 • Petra

  Wij zijn dit jaar van plan om naar IJsland te gaan om het noorden te ontdekken. Ben er al eens eerder geweest, maar toen alleen de zuidkust gedaan. Het lijkt me wel leuk om ook een stuk het binnenland in te gaan, misschien richting Askja, maar de precieze route moeten we nog maken. Die €100 zou heel goed van pas komen in ieder geval.

 • Nancy Alexander

  Poeh….keuzes maken is niet mijn sterkste kant. Ik twijfel heel erg of we dit jaar in september/oktober naar Schotland gaan omdat een vriendin van mij vorige verhuisd is naar Beauly in de highlands (yep daar waar clan fraser vandaan komt).

  Maar aan de andere kant trekt voormalig Joegoslavië me enorm. Jouw verhaal over Slovenië in de herfst klonk erg aanlokkelijk e John zou graag zijn collegae in Bosnië willen ontmoeten. Mij lijkt de oud russische monumenten bezoeken erg gaaf (zie link).(https://froot.nl/fotografie/balkan-communisme-monumenten-urbex/). (Het boek krijg ik volgende maand als we 15 jaar getrouwd zijn cadeau – yeah!!!!).

  Maar het kan zomaar gebeuren dat het allebei wordt…….in beiden gevallen komt de sunnycars bon goed van pas.

 • Karen

  In september gaan mijn kersverse man en ik op huwelijksreis naar Turkije! We willen met een huurauto de binnenlanden van dit prachtige land ontdekken. Pammukale, Cappadocie, en andere pareltjes. Voor ons een enorm avontuur omdat dit onze eerste reis weer is sinds mijn dubbele hernia van vorig jaar maart. Vanwege mijn herstel en intensieve revalidatie hebben we onze huwelijksreis uit moeten stellen. Maar nu zijn we er helemaal klaar voor om deze fantastische reis te maken! 🙂

 • Michal

  Oh, ik doe graag mee om kans te maken op het huurtegoed van Sunny Cars. Ik ga deze zomer met mijn vier kinderen roadtrippen op Sicilië. En ik hoor dat dat heel avontuurlijk kan zijn. Vooral in die kleine bergdorpjes met smalle straatjes. Nog los van het feit dat in je eentje roadtrippen met vier kinderen al een avontuur op zich is 😉

 • Elizabeth

  Wat een leuke winactie!
  Binnenkort vertrek ik naar Puglia, het zuiden van Italie om daar de hak van de laars te ontdekken. Voor mij en mijn man een leuk avontuur, maar over mijn ouders die mee gaan is het wat spannender, ze reizen namelijk zelden de Nederlandse grens over! Met een huurauto van Sunny Cars kunnen we veel dorpjes ontdekken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *