nederland

Nieuwtjes & outdoor reistips van de maand juli

Nieuwtjes & outdoor reistips van de maand juli

Het is de hoogste tijd voor een nieuwe editie van de nieuwtjes & outdoor reistips van de maand. De laatste verscheen alweer in mei en sindsdien heb ik zeker niet stilgestaan. En dat ondanks de warmte. Veel leesplezier!
 

Nieuw-Zeeland!

Het allerbeste nieuws dat ik heb deze maand is dat ik eindelijk mijn ticket naar Nieuw-Zeeland heb geboekt! Ik ben er echt al maanden over aan het twijfelen, maar vorige week besloot ik de knoop door te hakken. De twijfels vloeiden voort uit wat financiële tegenslagen, waaronder dus het faillissement van Jet Airways waardoor ik kort voor vertrek naar Nepal een duur nieuw ticket moest kopen, mijn nagenoeg nieuwe iPhone 8 Plus die tijdens de workation met de outdoorbloggers in Limburg kapot viel en wat andere zaken van persoonlijke aard.
 
Over de iPhone 8 Plus heb ik echt maanden lopen dimdammen of ik hem zou kopen. Uiteindelijk was ik er ZO blij mee omdat ie fantastische foto’s maakt, waardoor ik geen camera meer meeneem op op mijn reizen. Ik baal best dat de glazen achterkant kapot gestuiterd is, want hij kan op dit moment niet gerepareerd worden. Maar goed, uiteindelijk heb ik toch besloten om ervoor te gaan en dus vlieg ik ergens in november naar mijn favoriete plekje ter wereld. Wat ik precies ga doen moet ik nog uitzoeken, maar wat ik al wel weet, is dat ik me op één of twee regio’s ga focussen en dus niet het hele land ga bezoeken. Meer daarover later!
 

 

Werkdag wordt wandeldag

Misschien hebben jullie het vorige week al gelezen, maar ik heb besloten een werkdag voor een wandeldag in te ruilen. In dit artikel lees je er alles over. Helaas heb ik al moeten besluiten om deze week mijn wandeldag over te slaan omdat ik wandelen in volle zon met 38+ graden niet verantwoord vind. Het verslag van etappe 1 van het Graafschapspad staat inmiddels online en zodra de temperaturen weer onder de 30 graden zakken, plan ik zo snel mogelijk mijn volgende wandeldag in!
 
Graafschapspad
 

Outdoor jasje van Colmar Sport

Ik kreeg na mijn Nepal reis best veel vragen van volgers welk toffe blauwe jasje ik aan had toen ik de berg Kyanjin Ri beklom: dit is een jas van Colmar Sport die ik kreeg om uit te proberen tijdens mijn outdoor avonturen. Het jasje zit ongelofelijk fijn dus mocht je nog op zoek zijn, je vindt ’em hier!
 
Kyanjin Ri
 

Reizen in de zomer

Ik doe het relatief rustig aan deze zomer wat reizen betreft. Stiekem heb ik best heimwee naar vorige zomer, toen David en ik een roadtrip van vijf weken door Scandinavië maakten met Rudolph de Volvo. Vijf weken op pad binnen Scandinavië voelde als de ultieme vrijheid en we zagen ongelofelijk veel mooie dingen. Omdat David onlangs zijn werk als docent heeft verlaten en per deze week ook als ZZP’er is gestart, lukt het qua timing niet om deze zomer vijf weken weg te gaan. Maar gelukkig hebben we aan het einde van de zomer wel een reis van twee weken gepland. We nemen dan de boot naar Noorwegen, waar we in het zuiden een huisje gehuurd hebben voor een week. Daarna willen we ergens in het zuiden een trektocht van een dag of vijf lopen, maar we zijn er nog niet helemaal uit welke het moet worden. Mocht je nog tips hebben, laat het ons dan gerust weten!
 
Rudolph de Volvo
 
Dit waren ze, de nieuwtjes voor deze zomer. Hopelijk genieten jullie ondanks de warmte wel van de zon en het buitenleven. Tot de volgende keer!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *