Kia Ora!

Welkom op mijn pagina over Nieuw-Zeeland, oftewel het land van de Lange Witte Wolk. Een reis naar Nieuw-Zeeland is heel bijzonder, want je moet ver reizen om er te komen en het is een prijzige bestemming. Ik bezocht Nieuw-Zeeland inmiddels vijf keer en bracht er in totaal meer dan een jaar door.

Deze pagina vormt de basis voor jouw Nieuw-Zeeland reis. Bekijk hieronder mijn favoriete plekken in het land, de beste blogs boordevol tips en natuurlijk meer informatie over de bestemming. Verder lezen? Je kunt hieronder ook mijn boek over Nieuw-Zeeland bestellen. Veel lees- en inspiratieplezier!

Nieuw-Zeeland

Beste reistijd
October – April

Munteenheid
New Zealand Dollar (NZD)

Tijdsverschil
GMT +12

Hoofdstad
Wellington

Antonette in Nieuw-Zeeland

Al sinds 2002 reis ik naar Nieuw-Zeeland, ik bezocht deze prachtige bestemming inmiddels vijf keer en bracht er meer dan een jaar door.

Ik wandel graag met de rugzak door de bergen van het Zuidereiland, maar kan ook enorm genieten van de glooiende heuvels van het Noordereiland. In 2022 liep ik een deel van Te Araroa, de 3.000 kilometer lange thru-hike in Nieuw-Zeeland. Elke keer als ik land in Nieuw-Zeeland voel ik me er opnieuw thuis en op deze pagina inspireer ik je graag om jouw droomreis te gaan maken!

Antonette Spaan van we12travel
Uitzicht vanaf Key Summit

Reizen in Nieuw-Zeeland voor beginners: 10 reistips!

Wil je gaan reizen in Nieuw-Zeeland en ben je op zoek naar reistips? Dan ben je hier op de juiste pagina. Ik ben op het moment van schrijven namelijk voor de vijfde keer in dit bijzondere land op reis. Deze…

Reishandboek Nieuw-Zeeland

Op zoek naar een goede reisgids om mee te nemen tijdens je reis? Koop dan mijn Reishandboek Nieuw-Zeeland, dat onlangs verscheen bij Uitgeverij Elmar.

Deze reisgids werd met veel plezier geschreven aan de hand van meer van de 5 reizen naar Nieuw-Zeeland die ik de afgelopen jaren maakte. Het is een complete gids met veel achtergrondinformatie, kaarten en plattegronden in kleur.

Bestel bij Bol.com / Bestel bij de lokale boekhandel

Favoriete plekken in Nieuw-Zeeland

Lake Daniell

The walk to Lake Daniell is not difficult and absolutely worth your time. You walk through a tranquil forest from just outside Lewis Pass to a crystal clear mountain lake, where you can possibly spend the night in the hut.

Lees meer

Cape Reinga

Cape Reinga is the northernmost accessible piece of land in New Zealand and very special. Here two oceans meet and for the Maori it is a sacred place where they begin their last journey towards their next life.

Lees meer

Tongariro National Park

The volcanic Tongariro National Park has one of the most spectacular views on the North Island. The famous Tongariro Crossing is one of the most beautiful day walks in the world and a definite must!

Lees meer

Fiordland

The mystical Fiordland National Park is located in the far south of the South Island and has spectacular fjords, glaciers, crystal clear lakes and countless hiking trails that are well worth setting out on.

Lees meer

Mount Cook

Mount Cook is New Zealand’s highest mountain. It’s a beautiful place to take a hike, but it’s even better to see it from the air. Definitely put Mount Cook National Park on your bucket list when planning our trip!

Lees meer

Pupu Springs

The Te Waikoropupu (Pupu) Springs are very beautiful, the water of the Pupu Springs is said to be the clearest water in the world. you reach the water source over a short walk in the Golden Bay region.

Lees meer

Accomodaties in Nieuw-Zeeland

Handig om te weten is dat Nieuw-Zeeland een populaire reisbestemming is en dat je in het hoogseizoen (december t/m februari) je accommodaties absoluut van tevoren dient te reserveren, om te voorkomen dat je achter het net vist.

Accommodaties variëren van eenvoudige budget hostels tot prachtig gelegen boutique hotels. Kies voor een accommodatie binnen jouw budget en ga vervolgens onbezorgd op reis naar Nieuw-Zeeland.

Mooiste onbekende plekken Nieuw-Zeeland

De mooiste onbekende plekken in Nieuw-Zeeland

Welkom bij dit artikel met de mooiste onbekende plekken in Nieuw-Zeeland. Eerlijk is eerlijk, er zijn maar weinig plekken in de wereld die de natuurlijke schoonheid van Nieuw-Zeeland kunnen evenaren. Zonder dat je dagenlang hoef te rijden, ben je de…

Auto huren in Nieuw-Zeeland

Een auto huren in Nieuw-Zeeland? Kies er dan voor om met een betrouwbare partij in zee te gaan. Ik boek mijn huurauto’s meestal via Sunny Cars. Zij kopen namelijk het eigen risico al voor je af, zodat je ter plekke niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Boek je huurauto tijdig, want sinds de pandemie is het aantal huurauto’s sterk afgenomen en overstijgt de vraag het aanbod.

Routeburn Track New Zealand outdoor vakantie

De Routeburn Track in Nieuw-Zeeland: alles wat je wilt weten!

De Routeburn Track wordt wel geroemd als één van de mooiste, zo niet de mooiste, meerdaagse hike van Nieuw-Zeeland. Of het daadwerkelijk de mooiste is kan ik niet bevestigen, maar evenals de Milford Track is het een afwisselende en niet…