utah,  we12hike

Negro Bill Canyon Trail: leuke wandeling in Moab

Terwijl de meeste reizigers tijdens hun verblijf in Moab, Utah, een bezoek brengen aan de beroemde nationale parken Canyonlands en Arches, hebben wij een leuke andere tip voor je: de Negro Bill Canyon Trail. Door een ontmoeting met een local genaamd Allen, kwamen wij op het idee om onze vrije middag in Moab hier door te brengen. Het is een fantastische halve dagwandeling die je absoluut niet mag missen.
 
De naam Negro Bill (“neger Bill”) klinkt wellicht een beetje vreemd, maar komt van de zwarte goudzoeker William Grandstaff, die hier zijn vee liet grazen tijdens de zeventiende eeuw. Er zijn plannen om een naamsverandering door te voeren, maar tot nu toe is is dit nog niet gebeurd. Allen en zijn hond Sydney vergezelden ons op onze ontdekkingstocht door de kloof.
 
Negro Bill canyon trailhead
 

Wandelen met natte schoenen

We kregen het advies om schoenen aan te trekken die nat mochten worden omdat er meerdere rivierdoorwadingen in de wandeling zitten. Aangezien het behoorlijk warm was die dag, besloten we op onze Crocs te gaan. Niet bepaald charmant, maar ze bleken uitermate geschikt voor deze wandeling. Omdat we gewoon door het water konden banjeren zonder onze schoenen steeds aan en uit te hoeven trekken.
 
De wandeling is 2.5 mijl (zo’n 4 kilometer) enkele reis lang en voert heen en terug over dezelfde route. Je doet er verstandig aan om flink wat water mee te nemen, vooral wanneer je besluit, net als ons, om tijdens het heetste moment van de dag te gaan lopen. De track staat er ook om bekend dat er veel poison ivy groeit, dus enige voorzichtigheid is wel aan te bevelen. Zodra je aan de wandeling begint, sta je meteen tussen de immense rotsmuren. De trail voert je langs smalle riviertjes, dan weer omhoog, dan weer omlaag. Het grootste deel van de track bestaat uit een zandpad maar soms loop je ook over het slick rock waar Moab door omgeven wordt.
 
negro bill canyon
 

Water en cactussen

Ondanks het feit dat we enorm veel andere wandelaars tegen kwamen, was de route bochtig genoeg om ons steeds weer het gevoel te geven dat we de enigen waren. Heerlijk! Alleen wij, het water, de muren en honderden cactussen. En ondanks dat je het wellicht niet zou verwachten, her en der een flink pluk groene begroeiing.
 
Je steekt de stroom (het mag eigenlijk geen rivier genoemd worden) meerdere keren door en we hoefden onze schoenen dus niet uit te trekken. Door het water lopen was een heerlijk moment om even af te koelen, de volgende keer dat we rondom Moab gaan trekken, doen we er verstandig aan om niet halverwege de dag te gaan lopen.
 
Onderweg kwamen we enorm veel wilde bloemen en cactussen tegen: onverwacht, zoveel groen in zo’n droog gebied. We passeren veel andere wandelaars en uiteindelijk bereiken we na zo’n 2 uur het einde van de kloof en tevens het mooiste punt van de wandeling: de Morning Glory Natural Bridge. Met een lengte van zo’n 75 meter, is dit de 6e langste natuurlijke boog in de VS. De trail eindigt hier en het is een heerlijke plek voor een korte pauze. Er zijn mensen aan het abseilen (gaaf!) en in de schaduw kunnen we even afkoelen.
 
cactus negro bill canyon trail
 

Pauze!

Na een korte pauze was het tijd om weer terug te keren naar de auto. Tijdens de terugtocht hebben we grotendeels de stroom gevolgd, gewoon om lekker koel te blijven. Een heerlijke (en voor ons relaxte) manier om onze vrije middag in Moab door te brengen. Moab is een van de meest bijzondere stadjes die we ooit gezien hebben en we komen hier graag nog eens terug om alle andere bezienswaardigheden te bekijken.
 
Meer informatie over de Negro Bill Canyon Trail vindt je op de site van Discover Moab.
 
negro bill canyon trail
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk vond je dit artikel leuk om te lezen. Verder lezen over Utah? Dit kan hier. Mocht je naar Utah op vakantie gaan, geniet! Het is een bijzondere plek waar ik ooit nog eens hoop terug te komen. Meer gave outdoor dingen om te doen in Moab vind je hier.
 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *