Welkom op mijn Nederland pagina!

Hallo! Welkom op mijn Nederland pagina. Alhoewel ik eigenlijk heel vaak ‘gewoon in Nederland’ op pad ben, staan er niet van alle trips die ik maak blogs op deze pagina. Toch heb ik een fijne selectie met avonturen voor jullie samengesteld ter inspiratie voor een mooie trip. Tot 2023 woonde ik in Nederland, in de zomer van ’23 ben ik geëmigreerd naar Zweden. Dat maakt dat ik Nederland nu regelmatig als toerist bezoek wanneer ik mijn familie ga bezoeken.

Binnen Nederland heeft vooral de Veluwe mijn hart gestolen. Ik woonde hier tot vorig en zou me binnen Nederland eerlijk gezegd geen andere woonplaats kunnen voorstellen. Ik kon er altijd enorm van genieten om op een rustige dag er met de fiets of te voet op uit te trekken. De afgelopen jaren liep ik twee lange afstandswandelingen, het Veluwe Zwerfpad en het Graafschapspad, waar je hieronder alles over kunt lezen! Meer weten over de Veluwe? Bekijk dan hier mijn uitgebreide Veluwe startpagina.


Nederland

Beste reistijd
het hele jaar

Munteenheid
Euro

Tijdsverschil
geen

Hoofdstad
Amsterdam

Antonette in Nederland

Zoals gezegd woon ik inmiddels al een jaar niet meer in Nederland en daarvoor was ik eigenlijk altijd op reis. Dit zorgde ervoor dat ik, wanneer ik in Nederland was, ik mijn eigen land altijd met een frisse blik kon bekijken. Nu ik in het noorden van Zweden woon, waar er zeven maanden per jaar sneeuw ligt, mis ik de dagen waarop ik zomaar even naar buiten kon om te gaan wandelen enorm.

Elke keer als ik in Nederland terug kom probeer ik weer een nieuwe plek te bezoeken of een andere wandeling te maken. We mogen dan een dichtbevolkt land zijn, maar als je je best doet kun je heus nog mooie plekken vinden!

Hoka One One Challenger Low
overnachten op een kampeervlot

Micro avontuur in Nederland: tips voor de leukste activiteiten

Welkom bij deze blog met allemaal toffe tips voor micro avontuur in Nederland. Nu het er naar uit ziet dat we misschien helemaal niet naar het buitenland kunnen deze zomer, bedacht ik me dat het leuk zou zijn om allemaal…

Favoriete plekken in Nederland

De Achterhoek

Mijn moeder woont in de Achterhoek en ik kom er dan ook regelmatig aangezien ik bij haar logeer wanneer ik in Nederland ben. De regio Oude IJsselstreek heeft prachtige natuur en hele fijne tent only campings!

Lees meer

De Veluwe

Ik ben opgegroeid op de Veluwe en kan me dan ook geen mooiere plek in Nederland voorstellen dan dit gebied. Tijdens de pandemie trok ik er dagelijks op uit in mijn achtertuin en ik ontdekte de mooiste plekken!

Lees meer

Dutch Mountain Trail

Mijn favoriete meerdaagse trektocht in Nederland is toch wel de Dutch Mountain Trail. Ik liep hem twee keer en kan echt enorm genieten van de uitdagende beklimmingen in Zuid-Limburg!

Lees meer

Utrechtse Heuvelrug

Een andere favoriet is de Utrechtse Heuvelrug. Vooral in de herfst, wanneer de bladeren kleuren, kun je hier prachtig wandelen of mountainbiken. En dat niet al te ver van de grote stad vandaan.

Lees meer

Sallandse Heuvelrug

Een andere plek waar ik graag kom is de Sallandse Heuvelrug. Hier heb ik regelmatig gekampeerd en prachtige wandelingen gemaakt. Het nationale park is een van mijn favoriete plekken, zo mooi en ongerept!

Lees meer

De Brabantse Vennen

Enkele jaren geleden ben ik vol goede moed begonnen aan het Brabantse Vennenpad. Inmiddels ben ik tot halverwege gekomen en staan de vennen bij Oisterwijk nog steeds bovenaan mijnfavorieten!

Lees meer

Accomodaties in Nederland

In Nederland vind je accommodaties voor elk wat wils. Van eenvoudige pensions tot bungalowparken en van mooie landhotels tot prachtige glamping resorts.

Wanneer ik een nachtje weg ben vind ik het heerlijk om al urenlang te zoeken naar de perfecte accommodatie. Dit kan een mooi hotel zijn of een kleinschalige Bed & Breakfast. Soms ga ik kamperen of glampen, soms wil ik wat meer luxe.

Het Wikkelhouse bij Stayokay Dordrecht
Het Krijtlandpad wandelen

Krijtlandpad wandelen: tips, route, overnachten en meer!

Onlangs liep ik voor de tweede keer in mijn leven het Krijtlandpad in Zuid-Limburg. Nadat ik vorig jaar de Dutch Mountain Trail had gedaan en ik hoorde dat de Krijtlandpad route onlangs is aangepast, leek het me een prima idee…

Regel je reis

Door op de icoontjes hiernaast te klikken regel je snel en eenvoudig alle onderdelen van jouw vakantie in Nederland. Ik werk uitsluitend samen met betrouwbare partijen waar ik zelf ook reiservaring mee heb.

Deze pagina bevat affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.