We12hike,  We12inspire

Mount Cook

 

 

De laatste avond van onze vakantie alweer! Als je begint aan een vakantie van 6 weken is het voor je gevoel een eeuwigheid, maar het voorbij gevlogen.

Onze laatste dagen hebben we doorgebracht in Aoraki/Mount Cook. Hier waren we de vorige keer niet geweest en we waren dus erg benieuwd, want vanaf hier kun je Mount Cook nog beter zien liggen. Toen we aankwamen, was het bewolkt weer. Ik moest en zou een campingplek hebben met (potentieel) uitzicht op Mt Cook, met als resultaat dat we ergens achteraan op een campingveldje stonden, ver weg van de auto en alle faciliteiten vandaan. Maar, ik hoefde alleen de tent maar open te ritsen en zou een grandioos uitzicht hebben op Mt. Cook en de omliggende bergtoppen. Martijn is inmiddels redelijk moe van al mijn gezeur en gedoe om bergen te kunnen zien…

De volgende ochtend had ik mijn wekker om 05.00 (!) uur gezet. Ervaring leert immers dat het ‘s ochtends meestal het helderst is, dus de meeste kans om Mt. Cook te zien. Helaas, om 05.00 was het nog te donker en zonder lenzen in, zag ik eigenlijk niks. Om half 6 nog maar een keer proberen dan. En ja hoor, de berg is uit de wolken en de zon komt net op, wat voor een prachtige paarse kleur op de gletsjers zorgt. Hoe gaaf is dat … ??? Om 6 uur ontbeten en om 7 uur zaten we in de auto voor een eerste wandeling van anderhalf uur.

Om 10 uur moesten we ons melden bij The Old Mountaineer’s Café voor het zeekajakken. Nadat we eerst hebben moeten demonstreren dat we zeekajakervaring hebben (anders mag je niet mee tussen de ijsbergen door!) gaan we op pad naar de Tasman Glacier, de langste gletsjer van Nieuw Zeeland (27km). Eenmaal daar aangekomen stappen we de kajak in, het immense Tasman Lake op. Vanwege de wind zijn alle ijsbergen naar de overkant van het meer gedreven en we moeten een flink eind peddelen om enigszins in de  buurt te komen. We bekijken eerst wat gigantische ijsbergen van veraf en daarna gaan we tussen de kleine ijsbergen door kajakken. We mogen stukken ijs afbreken voor onze whiskey na afloop en proberen een ijsberg omgedraaid te krijgen, zonder resultaat. Mocht je het nog niet weten: de uitdrukking “het topje van de ijsberg” komt voort uit het feit dat de ijsberg zich voor ca. 90% onder water bevindt. Oppassen voor de grote jongens en uit de buurt blijven is dus super belangrijk, een ijsberg kan zich zomaar ineens omdraaien en als je er dan naast ligt met je kajak… Het was een onvergetelijke tocht!

Na ongeveer 3 uur gekajakt te hebben, gaan we lunchen (bagels met Aoraki zalm!) en daarna nog een wandeling maken naar Hooker Valley en Hooker Glacier. Het is een tocht van 3 uur en we beginnen er pas om 15.00 uur aan, 10 uur nadat we zijn opgestaan. De benen willen eigenlijk niet meer zo, maar we besluiten toch te gaan en het meeste uit deze zonnige dag te halen. De wandeling is prachtig en we zijn blij dat we hem gemaakt hebben. We staan voor ons gevoel aan de voet van Mt. Cook die eigenlijk de hele dag uit de wolken is geweest. Lucky us!

Inmiddels zijn we in Christchurch aangekomen vanuit waar we morgen naar huis vliegen. We hebben net nog even gewinkelt in het grootste Shopping Mall van het zuidereiland en gaan straks een vervroegd “kerstdineren”. Onze vliegreis zal ongeveer 30 uur in beslag nemen waardoor we met kerst en mijn verjaardag dus in het vliegtuig zitten. Mijn verjaardag duurt dit jaar dus 36 uur (ongeveer!), hoe bizar is dat? Overigens hebben wij niks gemerkt van de aarbevingen die hier gisteren hebben plaatsgevonden…

Bij deze wensen wij jullie dus fijne kerstdagen en tot binnenkort!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *