utah,  we12hike

De 5 mooiste wandelingen in Zion National Park

Wie naar het westen van Amerika gaat, mag een bezoek aan Zion National Park niet missen. Deze spectaculaire plek ligt op (relatief) korte afstand van Las Vegas en is een van de populairste parken in Amerika en ligt in de staat Utah. Het is een van de beste plekken van Amerika om mooie wandelingen te maken, hoog tijd voor een artikel met de mooiste hikes in Zion National Park dus.
 
Dit artikel verscheen voor het eerst in 2015 en werd volledig geupdate in 2022
 

Angel’s Landing hike

Dé plek voor het maken van een flinke tocht is Angels Landing. Deze rots, genoemd naar de plek waarvan men dacht dat de engelen hier landden, is een van de bekendste bezienswaardigheden van het park. De trail is niet lang (zo’n 9 kilometer retour) maar het is een flinke kluif. Afgezien van het feit dat je zo’n 2.5 uur alleen maar omhoog loopt, is het laatste deel van de wandeling over een steil pad waarbij je nieteens met zijn tweeën naast elkaar kan lopen. Je houdt je vast aan staalkabels en één misstap kan fataal zijn, dan stort je zo honderden meters de diepte in. Begin de wandeling zo vroeg mogelijk vanwege de enorme hitte later op de dag. Ik ben om 06.00 gestart en had de trail grotendeels voor mijzelf, op de terugweg was dat wel anders. En ohja, vooral niet doen als je hoogtevrees hebt.
 
Let op: vanaf 2022 is er voor het doen van Angels Landing een permit vereist. Je leest er meer over in mijn uitgebreide Angels Landing hike artikel.
 

Angels Landing hike Zion National Park
Angels Landing hike Zion National Park
 

The Narrows

De andere must-do wandeling in Zion is The Narrows. Eigenlijk is het geen trail, want je loopt namelijk alleen maar door de Virgin River, met af en toe een strandje of een rotspartij. Informeer bij het bezoekerscentrum of het veilig is, wanneer het waterlevel te hoog wordt of de stroming te sterk, wordt afgeraden de tocht te lopen. Ga je helemaal tot aan het einde, dan ben je een volle dag onderweg. Helaas had ik maar een paar uur omdat ik ’s ochtends gingen canyoneeren, maar het was voldoende om ons een goede indruk te geven van deze tocht. Het waterproof verpakken van je camera (en evt. andere spullen) is overigens geen overbodige luxe, ik heb de nodige mensen onderuit zien gaan. Inclusief camera’s en telefoons …
 

The Narrows is een van de mooiste wandelingen in Zion National Park
The Narrows
 

Weeping Rock Trail

Een korte doch fijne wandeling van een half uurtje, die je meeneemt naar een huilende rots (“weeping rock”). De hoeveelheid tranen die hij laat, is afhankelijk van de waterstand, maar spectaculair is het in ieder geval. De tocht er naartoe is relatief eenvoudig (je hoeft geen bergschoenen aan) maar kent wel een aantal korte klimmetjes. Ik deden deze wandeling aan het einde van de middag, toen het heerlijk koel en relatief rustig op de trail was.
 

Hert in Zion
Hert in de Virgin River
 

Emerald Pools en Kayenta Trails

De Weeping Rock Trail is uitstekend te verlengen met de Emerald Pool en Kayenta Trails. Ze zijn iets lastiger (stevige klimmetjes en her en der steile afgronden), maar voor iedereen die vaker loopt prima te doen. De pools op zich vond ik wat tegenvallen, maar dat had er ook mee te maken dat het al begon te schemeren toen ik er was en ik dus geen zon meer had, wat de foto’s nogal donker maakt. Mochten ik ooit een keer terug komen, dan doen ik deze wandeling graag nog eens overdag.
 

Canyon Overlook Trail

De enige in het lijstje van mooiste wandelingen in Zion National Park uit ons rijtje die niet aan de busroute ligt, waardoor je hier gewoon met de auto naartoe kunt. De wandeling is zo’n anderhalve kilometer en voert je naar een prachtig uitzichtpunt over de hele Zion Canyon. Dat het een populaire wandeling is blijkt, je bent ongetwijfeld niet de enige op de track. Je loopt door een kleine canyon die is uitgesleten door eeuwenlange erosie en eindigt uiteindelijk dus bij het uitzichtpunt. Wat ons betreft, waren we hier de hele dag gebleven, maar jammer genoeg moesten we nog door naar Bryce Canyon diezelfde middag.
 

canyon overlook in zion national park
De Canyon Overlook
 

Regel je Amerika reis

Ik bezocht Zion National Park tijdens een rondreis van een maand die ik maakte door Colorado, Wyoming en Utah. Omdat ik in juni reisde legde ik alle accommodaties en campings van tevoren vast. Alhoewel wij in Nederland pas vanaf juli vakantie zomervakantie hebben (de scholen althans) geldt voor Amerika dat de scholen al eerder sluiten voor de zomer, waardoor het ook in juni al druk is. Van tevoren boeken is dus echt een must.
 
Wil je een volledig verzorgde rondreis, dan kan ik je de volgende reisorganisaties aanbevelen:
 
AmerikaPlus
Riksja Travel
SNP Natuurreizen
TUI
 
Boek je liever alles zelf, dan heb ik uiteraard ook diverse tips voor je! Mijn vluchten boek ik via Skyscanner, zij vergelijken de beste opties voor je. Ik ben zelf met een overstap in Detroit naar Denver gevlogen, maar je kunt Zion National Park ook bezoeken vanuit Las Vegas of Los Angeles.
 
Mijn huurauto regel ik steevast via Sunny Cars. Zij kopen het eigen risico voor je af en hebben een Nederlandse klantenservice, waardoor je alle informatie in het Nederlands ontvangt. Omdat je dus geen eigen risico hebt, kun je met een onbezorgd gevoel op reis en hoef je bij aankomst niet meer met de autoverhuurder in discussie te gaan over extra verzekeringen die dus niet nodig zijn. Bekijk hier de tarieven en beschikbaarheid.
 
Mijn accommodaties regel ik het liefst via Booking.com omdat zij vaak de optie bieden om tot kort voor vertrek kosteloos te annuleren. Wel zo handig in deze onzekere tijden!
 
Daarnaast plan ik mijn reizen van tevoren altijd met behulp van ondermeer de volgende reisgidsen en wegenkaarten:
 
De Lonely Planet van Bryce & Zion National Park
Zion & Bryce Planning Map
Reisgids Nationale Parken West Amerika
 
 

Conclusie en disclaimer mooiste wandelingen in Zion National Park

Hopelijk vond je dit artikel nuttig. Mocht je nog vragen hebben, laat dan gerust een comment achter. Verder lezen over? Ga dan naar dit artikel over Zion National Park.
 
In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

6 Comments

 • Bianca

  Super mooi!
  Ik ben in 2011 in Zion geweest, maar helaas niet alles gezien.
  Vooral Weeping Rock was mooi 🙂
  Ik zet The Narrows en de Canyon Overlool Trail op mijn verlanglijstje!

 • ivonne

  Binnenkort!!!!!!! Ik begrijp je zin even niet over het aan de busroute liggen en daardoor met de auto kunnen bereiken van Canyon Overlook. Is de rest dan niet met de auto bereikbaar?
  Wat voor schoenen raad je aan bij de Narrows> Wij hebben van die rubber waterschoentjes of sandalen maar is de rivierbodem daar geschikt voor?

  • anto

   Nope, het grootste deel van het park is alleen met de bus bereikbaar. Er zijn vaste stops waar je met de shuttle heen kunt. Er is een doorgaande weg (zeg maar die richting Bryce) en daar ligt de Canyon Overlook aan. Echter is er ook de park road waar de meeste hoogtepunten (o.a. Angels Landing) aan liggen en die weg kan je alleen per bus bereiken. Misschien dat het in mei anders is, wij waren er begin juni en toen was het al best wel druk! Wij hebben The Narrows op onze Crocs gedaan en dat ging prima. We hadden wel allebei een wandelstok voor balans (stel dat… daar gaat je camera) en zijn niet tot het einde gegaan. Ik zag ook mensen gewoon op hun wandelschoenen gaan of op blote voeten. Het zal ook afhangen van de waterstand, bij ons kwam ie tot bijna aan de heupen soms 🙂

 • ivonne

  Inmiddels geweest….Angels landing was gaaf en niet zo duk aan het eind van de middag. Wij liepen ook naar Observation Point en Hidden Canyon, pittig maar mooi. De Narrows waren dicht (te veel water) dus dat lukte niet. Wie weet hebben we nog tijd aan het eind van de trip dan gaan we het nog eens probern. Zion is nog steeds mijn favoriete park tot nu toe, echt geweldig mooi daar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *