De 5 mooiste wandelingen in Zion National Park


Wie naar het westen van de USA gaat, mag een bezoek aan Zion National Park niet missen. Deze spectaculaire plek ligt op (relatief) korte afstand van Las Vegas en is een van de populairste parken in Amerika, geleden in de staat Utah. Vandaag delen we onze favoriete wandelingen met je.

1. Angel’s Landing
Dé plek voor het maken van een flinke tocht is Angels Landing. Deze rots, genoemd naar de plek waarvan men dacht dat de engelen hier landden, is een van de bekendste bezienswaardigheden van het park. De trail is niet lang (zo’n 9 kilometer retour) maar het is een flinke kluif. Afgezien van het feit dat je zo’n 2.5 uur alleen maar omhoog loopt, is het laatste deel van de wandeling over een steil pad waarbij je nieteens met zijn tweeën naast elkaar kan lopen. Je houdt je vast aan staalkabels en één misstap kan fataal zijn, dan stort je zo honderden meters de diepte in. Begin de wandeling zo vroeg mogelijk vanwege de enorme hitte later op de dag. Wij zijn om 06.00 gestart en hadden de trail grotendeels voor onszelf, op de terugweg was dat wel anders. En ohja, vooral niet doen als je hoogtevrees hebt. Toch nieuwsgierig? Lees ons hele verslag dan hier.

angelslanding9

Het laatste stuk van Angels Landing: niet voor watjes


2. The Narrows

De andere must-do wandeling in Zion is The Narrows. Eigenlijk is het geen trail, want je loopt namelijk alleen maar door de Virgin River, met af en toe een strandje of een rotspartij. Informeer bij het bezoekerscentrum of het veilig is, wanneer het waterlevel te hoog wordt of de stroming te sterk, wordt afgeraden de tocht te lopen. Ga je helemaal tot aan het einde, dan ben je een volle dag onderweg. Helaas hadden wij maar een paar uur omdat we ’s ochtends gingen canyoneeren maar het was voldoende om ons een goede indruk te geven van deze tocht. Het waterproof verpakken van je camera (en evt. andere spullen) is overigens geen overbodige luxe, wij hebben de nodige mensen onderuit zien gaan. Inclusief camera…

zion


3. Weeping Rock Trail

Een korte doch fijne wandeling van een half uurtje, die je meeneemt naar een huilende rots (“weeping rock”). De hoeveelheid tranen die hij laat, is afhankelijk van de waterstand, maar spectaculair is het in ieder geval. De tocht er naartoe is relatief eenvoudig (je hoeft dus niet je bergschoenen aan) maar kent wel een aantal korte klimmetjes. Wij deden deze wandeling aan het einde van de middag, toen het heerlijk koel en relatief rustig op de trail was.

weeping rock


4. Emerald Pools en Kayenta Trails

De Weeping Rock Trail is uitstekend te verlengen met de Emerald Pool en Kayenta Trails. Ze zijn iets lastiger (stevige klimmetjes en her en der steile afgronden) maar is voor iedereen die vaker loopt prima te doen. De pools op zich vonden we wat tegenvallen, maar dat had er ook mee te maken dat het al begon te schemeren toen we er waren en we dus geen zon meer hadden, wat de foto’s nogal donker maakt. Mochten we ooit een keer terug komen, dan doen we deze wandeling graag nog eens overdag.

Emerald Pools


5. Canyon Overlook Trail

De enige wandeling uit ons rijtje die niet aan de busroute ligt, waardoor je hier gewoon met de auto naartoe kunt. De wandeling is zo’n anderhalve kilometer en voert je naar een prachtig uitzichtpunt over de hele Zion Canyon. Dat het een populaire wandeling is blijkt, je bent ongetwijfeld niet de enige op de track. Je loopt door een kleine canyon die is uitgesleten door eeuwenlange erosie en eindigt uiteindelijk dus bij het uitzichtpunt. Wat ons betreft, waren we hier de hele dag gebleven, maar jammer genoeg moesten we nog door naar Bryce Canyon diezelfde middag.

canyon-overlook
Tot zover onze mooiste wandelingen in Zion National Park. Hopelijk krijgen we ooit de kans om nog een terug te gaan en een meerdaagse tocht te lopen … wie weet!

Meer lezen? Wellicht vind je de volgende links ook leuk:
De 5 mooiste meerdaagse trektochten ter wereld
Puur Nieuw-Zeeland: Hiking de Routeburn Track
Yellowstone National Park: een foto essay

Dank voor het delen!

Related Posts