cape reinga
confessions van een travel blogger

Mijn goede voornemens voor 2018

Gelukkig nieuw jaar allemaal! Het is inmiddels al een week 2018 en dus besloot ik nog even aan te komen kakken met een blog met goede voornemens. Binnen een week mag dat, toch? Terwijl ik dit schrijf, lig ik in een hangmat in mijn hostel in Taupo. Dat klinkt ongetwijfeld heel goed, maar er is een reden dat ik hier lig en dat is omdat ik gisteren tijdens het hiken ben gevallen en mijn enkel bezeerd heb. Bezeerd als in een vermoeden dat het verzwikt of gekneusd is, maar ik ben nog niet naar een dokter geweest. Vandaag was mijn intentie om de zwelling te laten afnemen (ik had een flink ei op mijn enkel toen ik wakker werd vanochtend) en dat lijkt te lukken. Dan kijk ik morgen wel weer verder hoe en wat. Op zondag is hier nauwelijks iets open dus tja … het is zoals het is. Het is wel vet jammer omdat ik vandaag (of morgen) de mooiste hike van Nieuw-Zeeland zou doen, de Tongariro Crossing. Dit is een alpiene hike die regelmatig gesloten wordt vanwege het slechte weer. Vandaag en morgen is het weer voor het eerst (en laatst) in een week super goed dus ik keek al een tijdje uit naar deze dag. Helaas is het me niet gegund op dit moment. Donderdag neem ik de ferry naar het Zuidereiland en die kan ik helaas niet wijzigen. Hopelijk krijg ik op de terugreis alsnog de kans om deze wandeling te doen…
 
Maar goed, gebeurd is gebeurd en voor 2018 wil ik vooral heel positief blijven. Niet zo veel meer zeuren, vingers wijzen, mezelf met anderen vergelijken etc. Ik ben daar wel een beetje klaar mee. Daar heb je dus meteen mijn eerste goede voornemen voor 2018. Er zullen ongetwijfeld nog meer tegenslagen op mijn pad komen in 2018 maar in plaats van dat het glas half leeg is, is het nu half vol. Een boek dat me enorm heeft geholpen hiermee is De Vibe van Marc Verhees. Een aanrader als je positiviteit wat meer wilt integreren in je dagelijks leven.
 
In het kader van gezonder eten en sporten heb ik geen voornemens want ik sport al regelmatig (wanneer in Nederland) en ben super vaak aan de wandel (wanneer op reis). En gezond eten gaat ook prima, vooral nu hier in Nieuw-Zeeland waar ik gewoon elke avond mijn maaltje kook. Het valt me sowieso op dat de backpacker van tegenwoordig een hele andere backpacker is van 15 jaar geleden. Veel bewuster, gezonder en creatief met het maken van een voedzame maaltijd.
 
Wat betreft We12travel wil ik consequenter gaan worden met schrijven. Er staan nog zo’n 30 blogs in mijn drafts klaar die ik binnen no-time online zou kunnen zetten, maar op één of andere manier is er altijd wel weer iets anders wat ik wil schrijven. Ik wil dus vooral met die blogs aan de slag, alle blogs over mijn persreizen afmaken en ook nog gaan schrijven over mijn Pacific Northwest reis. Daarnaast wil ik op twee vaste dagen gaan publiceren maar dat gaat me pas lukken als ik terug ben in Nederland, want ik ben nu teveel aan de wandel en buiten bereik om dit consequent te doen. Zijn er trouwens bepaalde dagen waarop jullie graag blogs lezen? Ook wil ik weer consequent naar Engels gaan vertalen want vooral mijn Engelse blog heeft te weinig aandacht gekregen het afgelopen jaar. Dat maakt voor jullie natuurlijk weinig uit, maar voor mezelf gaat het me hopelijk meer rust brengen.
 
Daarnaast wil ik meer met persoonlijke verhalen doen, maar hoe ik dit ga doen ben ik nog niet helemaal over uit. Ik denk dat mijn Nieuw-Zeeland dagboek een goede start is. Dus minder SEO, meer vanuit mijn hart. Vooral met dit voornemen ben ik zelf erg blij.
 
Verder zijn er zowel op privé als zakelijk vlak wat super mooie ontwikkelingen geweest de afgelopen periode. Daar ga ik me nu echter nog niet over uitweiden, mocht ik daar ooit behoefte aan hebben, dan horen jullie dat. Het zorgt er echter wel voor dat ik nu super lekker in mijn vel zit. Wat ik qua zakelijke ontwikkeling nog wel kan melden is dat ik ben begonnen met een e-course over financiële vrijheid van So V’s Choice. Ik was al een tijdje op zoek naar een online programma over persoonlijk en zakelijk succes en Sophie haar programma sprak me enorm aan. En nee, hier zit geen affilliate achter en zodra ik klaar ben, laat ik jullie oprecht weten hoe het gegaan is en of ik er iets aan gehad heb.
 
En ten slotte wil ik graag mijn draai weer vinden in Nederland zodra ik terug kom uit Nieuw-Zeeland. Een plekje vinden om te wonen, mijn ervaringen van de afgelopen maanden verwerken en meer op pad in Nederland en directe omgeving. Ik ben wel even klaar met het over vliegen van de halve wereld. Zoals ik een tijdje geleden al schreef lijkt het me super tof om deze zomer naar Scandinavië te gaan en hoop ik een boel mooie tochten te gaan lopen, want hiken is toch echt wel het geen waar ik ultiem gelukkig van word.
 
Dat waren ze, mijn goede voornemens voor 2018. Niks bijzonders en/of schokkends denk ik. Ik hoop met name op meer innerlijke rust en balans in mijn leven en ik heb er enorm veel vertrouwen in dat dit wel gaat lukken.
 
Ik ben benieuwd naar jullie voornemens en veel liefs uit Nieuw-Zeeland!
 

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *