Micro avontuur in Duitsland op de Geierlay hangbrug
duitsland,  we12inspire

Micro avontuur in Duitsland: 5 x doen bij de oosterburen

Wanneer je mij al een tijdje volgt, weet je inmiddels dat ik een enorme Duitsland fan ben! Ik bezoek Duitsland minimaal 4/5 keer per jaar voor een korte vakantie en ga steeds weer een nieuwe regio. Duitsland leent zich uitstekend om heerlijk te wandelen maar ook om andere leuke en actieve dingen te doen. In deze blog heb ik vijf toffe micro-avonturen voor je verzameld die je kunt doen in Duitsland op niet al te grote rijafstand van Nederland, vaak net over de grens. Veel lees- en inspiratieplezier in dit artikel over micro avontuur in Duitsland!
 

De Geierlay hangbrug

Met stip op 1 staat wat mij betreft de Geierlay Hangbrug. Deze vind je op zo’n 3 uur rijden van de grens met Nederland en ik ben er inmiddels drie keer geweest. Dit is de op één na langste hangbrug van Duitsland, de langste is de Titan RT in de Harz, die ik overigens een stuk minder leuk vond. De Geierlay hangbrug ligt in het Duitse Saarland bij het gehucht Mörsdorf.
 
Je kunt de brug gratis bezoeken, maar dient wel een klein bedrag aan parkeerkosten te betalen. Ook leuk is het om Geierlay hangbrug te combineren met een wandeling over de Saar-Hunsrück Steig. Meer lezen over de Geierlay hangbrug kan in dit uitgebreide artikel dat ik erover schreef!
 
Check trouwens ook even de video die ik maakte de laatste keer dat ik er was, ik was er toen helemaal alleen en het is dus zeker niet onmogelijk om de drukte te ontlopen. In de video en in het bijbehorende artikel vertel ik je hoe ik dat deed!
 

 

De Langenberg beklimmen in Sauerland

De Langenberg is de hoogste berg in Sauerland en daarnaast ook nog eens de hoogste berg van Noordrijn-Westfalen, de deelstaat die grotendeels aan Nederland grenst. Deze berg meet ruim 843 meter en alhoewel het niet een heuse top is, vind je bovenop wel een groot houten kruis. De wandeling er naartoe kun je vanuit meerdere plekken beginnen en de route is prima zelf te bepalen met een handige wandelkaart van Sauerland, namelijk die van de Rothaarsteig (en die kun je dan meteen weer hergebruiken voor je volgende bezoek). Meer over dit micro-avontuur in Duitsland lees je in dit artikel. Voor meer wandeltips, bestel de Rother wandelgids voor het Sauerland, een aanrader!
 

 

De Calmont Klettersteig

Een aantal jaar geleden maakte ik een korte trip naar de Moezel regio in Duitsland. Ik was er een beetje van overtuigd dat dit een gebied voor ouderen zou zijn (bootje over de Moezel zeg maar) echter kwam ik zeer enthousiast terug. Ik deed hier namelijk de Calmont Klettersteig, een drie kilometer lang parcours op de Calmont, de steilste wijngaard van Europa. Daarnaast liep ik een traject van de Moselsteig. Alhoewel alpinisten er waarschijnlijk niet zo veel aan vinden, is het een leuke manier om je alpiene skills te testen en uit te zoeken of een Klettersteig in de Alpen wellicht iets voor jou is. Extra handig: je hebt geen materiaal nodig voor deze eenvoudige Klettersteig!
 
Calmont klettersteig
 

De MegaZipline in de Harz

Voor wie geen last heeft van hoogtevrees is de MegaZipline in de Harz een aanrader! Wat was ik nerveus toen ik daar boven stond maar wat WAS HET GAAF! De zipline is ruim een kilometer lang en de vlucht duurt een dikke minuut. Puur genieten dus! Een ticket voor de Zipline kost € 39 en je wordt met de auto terug gebracht naar het beginpunt van de zipline. Lopen mag uiteraard ook, als je benen dat nog aan kunnen na die enorme adrenaline kick uiteraard. Lees hier het uitgebreide verslag van de Mega Zipline.
 
Mega Zipline Harz
 

Mountainbiken naar de Keltische ringmuur

Wist je dat er een enorme Keltische ringmuur ligt in de Duitse Pfalz? En dat het super tof is om hier te gaan mountainbiken? Ik deed dit tijdens mijn bezoek aan de Pfalz en ging met een gids op pad over gebaande én ongebaande paden. De ringmuur zelf kun je niet op met de fiets, maar je kunt er wel mooi langs mtb’en. Vanaf de ringmuur heb je tevens een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Echt een aanrader voor de sportievelingen onder ons, je leest het volledige verslag hier.
 
Micro avontuur in Duitsland
 

Conclusie en disclaimer van micro avontuur in Duitsland

Hopelijk vond je dit artikel leuk en heb ik je geïnspireerd wat vaker bij onze oosterburen op bezoek te gaan. Heb je nog andere tips voor me, laat ze dan zeker achter in de comments! Wil je meer lezen over Duitsland? Bezoek dan onze Duitsland pagina met talloze tips en nog meer fijne artikelen.
 
In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *