Stena Line naar Zweden
zweden

Met de Stena Line naar Zweden: reviews en routes

Welkom bij dit uitgebreide artikel met reviews van de Stena Line naar Zweden. De afgelopen jaren ben ik elk jaar met de eigen auto naar Zweden gegaan en de laatste twee jaar nam ik niet de bruggen, maar de boot van Stena Line naar Zweden. Ik deed zowel de overtocht Kiel – Göteborg als de overtocht Rostock – Trelleborg. In dit blogartikel neem ik je mee op reis en vertel ik je waarom je het beste via welke route kunt reizen en meer over hoe ik de ferry van Stena Line naar Zweden heb ervaren. Veel leesplezier!
 

Routes Stena Line Duitsland – Zweden

Wil je met de boot vanuit Nederland naar Zweden? Dit kan niet rechtstreeks vanuit Nederland, maar Stena Line heeft twee routes van Duitsland naar Zweden: Kiel – Göteborg en Rostock – Trelleborg. De ferry van Kiel naar Göteborg doet er 14.5 uur over en is een nachtboot, de ferry van Rostock naar Trelleborg vaart zowel overdag als ‘s nachts en doet er 5u45min over. Ik nam de middagboot van Rostock naar Trelleborg en kwam halverwege de avond aan.
 

Op het dek van de MS Skåne van Stena Line
Op het dek van de MS Skåne
 

Waarom je de ferry van Kiel naar Göteborg moet nemen

De lange ferry van Kiel naar Göteborg kun je het beste nemen als je het geen probleem vindt om wat meer geld kwijt te zijn, want je moet immers ook aan boord overnachten en een hut is juist wat de overtocht prijzig maakt. Neem deze route vooral wanneer je niet van plan bent de zuidelijke provincies van Zweden te bezoeken (Skåne, Blekinge) maar juist naar het midden en noorden van Zweden reist. Op die manier bespaar je tijd en hoef je niet het relatief saaie stuk over de snelweg van Malmö naar Göteborg te rijden. Bovendien kom je in de ochtend aan, als je lekker doorrijdt kun je dezelfde dag al in de bergen van Dalarna zitten!
 
Lees meer in mijn blog over de Stena Line van Kiel naar Göteborg
 

Stena Line Kiel Goteborg
Aankomst in Göteborg met de boot
 

Waarom je de ferry van Rostock naar Trelleborg moet nemen

Ik nam deze ferry omdat ik vanuit Oostenrijk kwam en dit dan de snelste optie was. Er gaat ook een boot van Travemünde naar Trelleborg met TT Line, maar die doet er een stuk langer over. Dit was voor mij de snelste optie om in Zweden aan te komen. Bovendien heb je de keuze uit diverse vertrektijden. Ik koos voor de middagboot, handig om te weten is dat veel hotels in Trelleborg niet altijd de optie hebben om nog laat in te checken. Controleer dit bijvoorbeeld op Booking.com waar je voordelig je overnachting boekt. Reis je met de camper, dan zijn er op 10 minuten rijden van de haven van Trelleborg diverse gratis kampeerplekken om de nacht door te brengen. Je staat er dan wel niet alleen, maar het is voordelig en je hoeft niet ver meer te rijden.
 
Lees meer in mijn blog over de Stena Line van Rostock naar Trelleborg
 

Aankomst in Trelleborg
Aankomst in Trelleborg
 

Ferry Stena Line Duitsland Zweden boeken

Omdat ik tijdens beide reizen in de zomervakantie reisde, boekte ik beide overtochten ruim van tevoren. Ik wilde namelijk niet de boot missen, letterlijk en figuurlijk. Zweden wordt steeds populairder als zomervakantiebestemming en daarom zou ik niet tot het laatste moment wachten met boeken omdat het eigenlijk nooit goedkoper maar alleen duurder wordt.
 
Bekijk hier het vaarschema, de tarieven en beschikbaarheid voor Rostock – Trelleborg
Bekijk hier het vaarschema, de tarieven en beschikbaarheid voor Kiel – Göteborg
 
 

Mijn ervaringen aan boord van Stena Line Zweden

Ik heb de overtochten met Stena Line altijd als uiterst comfortabel ervaren. De boten vertrokken op tijd, de informatievoorziening was uitstekend en de service aan boord ook. De schepen zijn niet super modern, maar dat hoeft wat mij betreft ook helemaal niet. Het eten en drinken aan boord is relatief duur, dus je kunt natuurlijk ook zelf wat meenemen.
 

Meer tips voor je reis naar Zweden

Weet je nog niet zeker of je naar Noorwegen of Zweden wilt? Lees dan hier mijn uitgebreide vergelijking tussen deze twee noordelijke bestemmingen. Verder lezen over Zweden? Bezoek dan onze Zweden startpagina voor alle tips, blogs en video’s!
 
De volgende reisgidsen en wegenkaarten kunnen handig zijn bij het plannen van je reis:
 
Wegenkaart Freytag & Berndt (mijn favoriet, gebruik ik al jaren!)
De groene reisgids van Michelin
Lannoos autoboek Scandinavië
 

Met de eigen auto naar Zweden
Mijn favoriete wegenkaart!
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk vond je deze review nuttig, ik vind een overtocht van Stena Line naar Zweden een prima manier om naar Scandinavië te reizen. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, laat dan gerust een comment achter. In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *