Maandoverzicht 2016

Maandoverzicht – maart 2016

In februari sloeg ik hem even over omdat we druk waren met reizen (life is all about priorities!) maar deze maand is ie er weer, het we12travel maandoverzicht. De tweede van het jaar, de tweede ooit. Volgende keer viel ie volgens mij wel in de smaak, dus bij deze…
 

Blogposts op we12travel

Er kwamen in maart 8 nieuwe blogposts online. Netjes twee per week zoals ik me had voorgenomen, maar wel een beetje onregelmatig. In Tasmanië, waar ik op 13 maart van terug kwam, deed ik niet zo veel, omdat de wifi gewoon te langzaam was. Drie blogs gingen over Tasmanië, eentje postte ik zelfs live vanaf Melbourne Airport. We hadden daar 5 uur de tijd dus tikte ik een verhaal over waarom ik graag weer naar huis wilde in twee talen. Snel zette ik hem online en voor ik het in de gaten had, moesten we boarden voor de vlucht naar Singapore. Ik vond het wel spannend om zo spontaan iets te schrijven en plaatsen en er vervolgens 8 uur lang niet naar kunnen kijken… Overigens keek ik op die vlucht de film ‘Miss You Already’. Wat een prachtige film, kijken dus!
 
Het best gelezen artikel ging over Hoe Instagram voor mij het reizen verpestte, gevolgd door het artikel over Picardië, waarbij je jezelf nog steeds kunt abonneren op een gratis reismagazine! Het best gelezen oude Nederlandse artikel is net als vorige keer De 5 mooiste meerdaagse trektochten ter wereld. Net zoals het afgelopen half jaar, was het best gelezen Engelse artikel wederom 5 Reasons why not to go to The Blue Lagoon. Het zal moeilijk worden die te overtreffen denk ik… Ik ben trouwens wel benieuwd wat jullie best gelezen artikel aller tijden is! Als je een linkje achterlaat, ga ik hem checken! Okee, en dan niet met honderden tegelijk graag 😉
 
Iets waar ik zelf heel blij mee ben, is dat ik meer terug wil gaan naar de roots van het bloggen, namelijk storytelling. Omdat ik ook in het Engels blog, merk ik daar dat men heel erg bezig is met ‘how to’ en ‘where to’ lijstjes. Die doen het supergoed qua SEO maar er zitten vaak zoveel affiliates in verweven, dat het mij afschrikt. Daarnaast vind ik blogs die recht uit mijn hart komen gewoon leuker om te schrijven. Gewoon een verhaal van wat ik gedaan heb, begeleid door mooie foto’s. Ik besloot daarom mijn trektocht naar Mount Everest Base Camp van dag tot dag te gaan navertellen. En dat lijkt in de smaak te vallen, ik heb er al veel leuke reacties op ontvangen. Vanaf nu dus elke maandag een nieuwe dag uit ons avontuur online! Deel 1 vind je hier.
 
binalongbay
 

Over de reizen die we maakten

We waren in totaal 14 dagen op reis in maart, we brachten 13 dagen in Tasmanië door en maakten 1 dag een roadtrip door Nederland. In Tasmanië reisden we fietsend en wandelend, maar voornamelijk per huurauto. Het was een toffe ervaring maar ik werd niet verliefd op Tasmanië, zoals ik dat op bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of Patagonië ben. Ik miste de ruige bergen, besneeuwde toppen en de oneindige wildernis… Ik plaatste dit ook op Instagram met de melding dat jullie mij, verwend kreng, virtueel mochten afmaken. Dat deed gelukkig niemand en ik kreeg zelfs een aantal opmerkingen dat men mijn foto’s van bergen en sneeuw leuker vindt. Ik probeer er rekening mee te houden met de volgende reizen die ik plan, promise!

Over de reizen die we gaan maken

Dan stap je in het vliegtuig, begin je aan een eindeloze reis (36 uur van deur tot deur om precies te zijn) en dan kom je thuis. De grote reizen waar ik ruim een jaar naartoe had geleefd, waren binnen drie maanden allebei voorbij. Au! Ik vind het altijd een naar gevoel als ik niks gepland heb, maar daar kwam gelukkig snel verandering in. We boekten een reis naar IJsland, ik plande een weekendje Leuven met vriendinnen, gaf akkoord voor 2 blogreizen (Nederland en Duitsland) en volgende week vlieg ik naar Mallorca om de start van het La Primavera Wandel Event bij te wonen. Ik ben nog nooit op Mallorca geweest dus ik ben heel benieuwd! Daarnaast ben ik met een toffe werktrip bezig voor Askja Reizen, maar daar kan ik pas meer over zeggen als het bevestigd is. Mocht het doorgaan, dan belooft het weer een bijzondere reis te worden. To be continued!
 
Qua bezoekers deden we het deze maand iets minder maar dat komt omdat ik nauwelijks actief was op social media, op Tasmanië nam ik de laatste week zelfs even een volledige break van alles wat met bloggen te maken had om écht vakantie te kunnen vieren. Pas sinds een week ben ik weer wat actiever en ik zie de cijfers gelukkig weer stukje bij beetje terug gaan naar het niveau van januari. Voorlopig geen lange verre reizen meer (alhoewel…) dus we gaan weer full speed ahead! Op Instagram was ik wat minder actief omdat ik dus even een Insta-dipje had, waarover ik al eerder schreef. Grappig is dan wel weer, dat een van de drie meest populaire foto’s van deze maand, ook dat als caption had, namelijk die bij die waterval. Normaal doen landschappen het wel goed, maar deze keer dus ook foto’s waar ik zelf op sta. Ik ga me bijna gevleid voelen haha!
 
maandoverzicht-maart
 
Over Instagram gesproken, omdat je nu dus de mogelijkheid hebt meerdere accounts te beheren in de app, heb ik een wat persoonlijker account (@travellleranto) aangemaakt, gewoon om wat meer alledaagse dingen te delen, zoals ik daar 4 jaar geleden mee begon (we12travel was toen travelleranto). Mocht je nieuwsgierig doen naar mijn dagelijkse leven en schaamteloze selfies, volg me dan gerust! Ik doe trouwens niet aan follow for follow, maar dat wisten jullie al, toch?
 
Ik was bij het Influencer event van Cherry LAB waar ik een aantal andere bloggers sprak (niet zo veel trouwens, waar waren jullie?) en ik voornamelijk veel leuke contacten heb gelegd met potentiële opdrachtgevers. Ik kan er nog weinig over kwijt, maar alleen dat outdoor/adventure HOT aan het worden lijkt binnen Nederland. Hopelijk kan ik binnenkort wat nieuwe leuke trips aankondigen. Gisterenavond ging ik op pad met Lotte van Phenomenal Globe. We aten Mexicaans, dronken Maragrita’s en kletstsen heel veel over reizen, bloggen en onze passie voor Nieuw-Zeeland. Ohja, en we wandelden een uurtje door het Sonsbeek Park. Mocht je trouwens een keer in Arnhem of omgeving zijn en je wilt een borrel doen, laat het me dan weten, ik vind het altijd leuk om met mede-bloggers af te spreken. En ik bijt niet, trouwens…
 

#keytosurprise

Ennnn… jullie hebben het haast niet kunnen missen, we gingen op roadtrip door Nederland met Kia (ja, die van de auto’s) en maakten aan het einde van de dag zomaar een bungyjump van de pier in Scheveningen. Op en top avontuurlijk, doodeng en supertof tegelijk. Ik kickte een week erna nog op de adrenaline-stoot die ik ervan kreeg. We deden trouwens een duo-jump, een solo jump maakten we ooit al eens in Nieuw-Zeeland. Het volledige verhaal vind je binnenkort op onze site!
 
Als afsluiting nog een kort maar krachtig lijstje, gewoon omdat ik dat leuk vind (en jij hopelijk ook!)
– Leukste moment: het knuffelen van een kangoeroe en haar joey baby
– Minst leuke moment: twee dagen ziek zijn door een zonnesteek in Tasmanië
– Meest inspirerende moment: diverse gesprekken op het Cherry LAB influencers event
– Minst inspirerende moment: laat ik eens een keer niet al te veel zeiken
– Mooiste reismoment: slapen in de stilte bij Mount William NP
– Minst mooie reismoment: alwéér regen op Tasmanië (we hebben nogal wat regen gehad)
– Mooist wandeling: Cape Hauy op het Tasman Peninsula
– Meest teleurstellende reismoment: het niet halen van de top van Mount Amos in Freycinet NP
– Pijnlijkste moment: een spiertje in mijn rug bezeren waardoor ik de hele Pasen op de bank heb gelegen
– Nieuw op de bucketlist: wandelen in Peru (en dan niet de Inca Trail) na het lezen van o.a. dit blog van The Adventure Junkies
– Afgestreept van de bucketlist: fietsen op Tasmanië, het lopen van de Overland Track (dat was februari) en de kangoeroe selfie
– Aantal kilometers gewandeld: slechts plm. 50, mede vanwege dat ik ziek was en de heuvels op Tasmanië
– Meest populaire foto op Facebook: deze #skyporn foto, genomen tijdens de vlucht Melbourne – Singapore
– Aantal uren in het vliegtuig: zo’n 22, in totaal 3 vluchten
– Grootste avontuur: het negeren van de navigatie en onze eigen (onverharde) route kiezen
– Het engste moment: bungyjumpen (watje!) en het tegen het lijf lopen van giftige slangen op Tasmanië
– Meest eervolle moment: dat Tourism Tasmania een Instagram foto van mama & Joey kangoeroe van mij deelde
– Beste moment dat niks met reizen te maken heeft: vooraan staan bij het concert van Muse in Brussel. Kicken!
 
Dat was het geloof ik wel voor deze maand. Ik kon eigenlijk geen leuke afsluiter bedenken om jullie in de maling te nemen maar ik wens jullie een goede 1 april toe allemaal!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Nepal: een hoofd vol emoties
6 Dingen waarmee ik gestopt ben na 2 jaar als travel blogger
Poepen in de wildernis: zo doe je dat!
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *