reis door de pacific northwest
Maandoverzicht 2017

Maandoverzicht juli 2017

Goodday to y’all! Mocht je het gemist hebben, ik ben in Amerika as we speak. Ik zit in een snikhete Game Room van een hele dure camping. Na een week lang op eenvoudige campings zonder stromend water geslapen te hebben, vond ik het wel weer eens de hoogste tijd voor een douche en wat electriciteit. Dat het 31 juli is komt goed uit, want ik kan gelijk even mijn maandoverzicht tikken.
 

Blogposts op We12travel

Ik schreef vijf blogs in juli, waarvan één maandoverzicht en drie blogs over Amerika. Twee daarvan waren liveblogs, oftewel die plaatste ik terwijl ik onderweg was. Gewoon wat gedachten en dingen die door mijn hoofd schoten terwijl ik op reis was. Mijn meest gelezen artikel dat ik deze maand schreef is die waarom Oostenrijk mij blij maakt, gevolgd door die over mijn (toen nog) aanstaande reis naar Amerika. Mijn live updates doen het trouwens ook goed. Voor de tweede maand op rij is mijn best gelezen artikel die over de Geierlay hangbrug in Duitsland. Qua bezoekers heb ik geen idee, daar ben ik niet mee bezig op dit moment.
 

Reizen die ik maakte in juli

Ik was deze maand maar liefst 21 dagen in het buitenland! Begin juli was ik eerst in Achensee gevolgd door een aantal dagen in Vorarlberg, beiden in Oostenrijk. Tussendoor was ik een dagje thuis en pakte ik al meteen mijn spullen weer om naar San Marino te gaan, een reis die ik voor We12travel maakte samen met enkele andere bloggers. Vanaf 21 juli ben ik dus in Amerika, eerst een week in Oregon en nu sinds vier dagen in Washington State, niet te verwarren met de stad Washington. Ik blijf hier nog drie dagen en dan vlieg ik door naar Alaska!
 

Over wandelen enzo

Ik wandelde een beetje in Oostenrijk en San Marino en probeer ook hier mijn kilometers te maken. Echter maak ik hier geen ultra lange tochten want bergwandelen is toch echt wel anders dan de vlakte van de Veluwe. Gisteren heb ik bijvoorbeeld 3 uur gedaan over een tocht van 8 kilometer, flink omhoog en omlaag. De teller voor 2017 staat inmiddels op 606 kilometer, dus ik mag zeker niet klagen! De mooiste tocht die ik tot nu toe maakte is lastig want ik heb vooral hier veel mooie wandelingen gemaakt. Als ik moet kiezen denk ik toch dat die van gisteren bij Mt. Rainier het meeste indruk maakte. Allemachtig, wat een natuurpracht. Ik voeg hieronder een foto toe, dan heb je een beetje een indruk!
 
mt rainier
 

Op het persoonlijke vlak

Op 20 juli had ik mijn laatst werkdag bij Askja Reizen. Snik. Huh, snik? Jazeker, want alhoewel ik het natuurlijk niet erg vind dat ik niet meer hoef te werken, ga ik mijn collega’s zeker wel missen. Tijdens mijn afscheidsborrel kreeg ik een geweldige speech en ik had me geen mooier afscheid kunnen wensen. Ook maakten mijn collega’s een boekwerk met wandeltips en kreeg ik een uitvergroting op canvas van de (inmiddels welbekende) husky-foto die de cover van de nieuwe winterbrochure siert. Na de borrel ben ik naar huis gegaan, heb ik mijn spullen gepakt en ben ik vrijwel direct naar Schiphol gegaan, waar ik een nachtje sliep zodat ik de volgende dag relaxt op reis kon. Normaal gesproken zou ik dat nooit gedaan hebben want is het is bizar duur, maar ik vond dat ik het wel verdiend had … Overigens blijf ik nog wel verbonden met Askja want ik blijf regelmatig voor ze bloggen. Anderhalf jaar geleden zijn we daarmee begonnen en het bevalt zo goed, dat ik graag voor ze blijf schrijven. Ken je het Askja blog nog niet? Kijk dan snel hier!
 

En verder …

Hmmm tja … de vraag die mij het meest gesteld wordt de laatste tijd, is wanneer ik dan écht ga vertrekken. Eerlijk is eerlijk, ik weet het niet! Het voordeel van geen precies plan hebben, is dat ik per dag kan bekijken waar ik zin in heb. Dat doe ik hier in Amerika en dat ga ik straks ook doen. Na thuiskomst uit Alaska, ga ik eerst nog op reis naar Zweden en daarna wil ik even in Nederland blijven. Het kan een paar weken zijn maar ook langer. Het enige dat écht vast staat is mijn vlucht naar Nepal ergens in november want dat ticket boekte ik al heel lang geleden. Voor de rest … geen idee! Het is echt volledig anders dan het leven wat ik tot voor kort leidde, maar het is even goed zo. Ook hier merk ik dat. Ik bekijk per dag waar ik zin in heb. Zo was in eerste instantie mijn plan om vandaag na aankomst hier op de camping te gaan hiken, maar het is ruim 35 graden en veel te warm. Oftewel fuck it, geen zin om te hiken maar in plaats daarvan een beetje mijn blog updaten en een boekje lezen in de schaduw. Twee weken is sowieso te kort om echt veel te kunnen zien en doen hier, dus probeer ik ook niet meer tot het uiterste te gaan. Omdat ik alleen reis, kost alles veel meer tijd dan gedacht. Daarnaast rijd ik best enorme afstanden en slaap ik heel veel. Ja, ook in mijn tentje, juist in mijn tentje maar ik soms nachten van 10-11 uur. Héérlijk!
 
kamperen farewell bend
 

Ergernis van de maand

Mag ik nog even zeiken? Jawel toch? Ik vraag wel eens aan andere mensen om een foto van mij te maken en ik merk dat de meeste mensen gewoon echt geen idee hebben hoe je foto’s maakt. Want … in 95% van de gevallen staan mijn voeten niet of half op de foto. En/of plaatsen ze mij pal in het midden. Ik vind het te onbeschoft om er wat van te zeggen want ben al blij dat mensen een foto van mij willen maken, maar gawd … soms is het echt heel erg. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een foto bij een hele gave berg, maar die berg staat er dan maar half op. Waarschijnlijk ben ik echt een zeurkous wat dat betreft, maar goed, dit moest ik echt even kwijt. Ik word zelf ook regelmatig gevraagd om een foto van iemand te maken (waarschijnlijk omdat ik altijd met mijn grote spiegelreflex aan de wandel ben) en hoop dat men dan wel tevreden is met het resultaat. De coverfoto is trouwens overduidelijk gemaakt door iemand die wél weet hoe hij foto’s moet maken, al heb ik hem wel een beetje bijgesneden. Hij werd trouwens gemaakt in Olympic National Park.
 
Tot zover mijn maandoverzicht. Ik doe even geen beste Instagram foto deze keer want er geen wifi hier en dus doe ik alles via mijn mobiel. Ik heb 6GB gekocht en ben er inmiddels voor de helft doorheen omdat ik tijdens het rijden veel muziek stream, maar ik heb nog anderhalve week te gaan. Amerika bevalt me prima tot nu toe, het landschap is werkelijk adembenemend en veel mooier dan ik me had kunnen voorstellen. Tot nu toe heb ik elke dag zon, loop ik meestal in een korte broek en teenslipper (ik heb te weinig korte broeken meegenomen!) maar vanaf donderdag ga ik het koud krijgen want in Alaska is het nog maar zo’n 15 graden.
 
Big Hug from America!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Live uit Amerika deel 1
Live uit Amerika deel 2: over alleen reizen
Maandoverzicht juni 2017
 
Dank je voor het delen!
 

10 Comments

 • Aad Spronk

  Weer een prachtig verhaal, en nu weet ik het zeker dat ik dit gedeelte nog zal gaan bekijken. Veel plezier in Alaska. Dit gedeelte van Amerika is wel echt het heel mooi en bijzonder.

  • anto

   Jaaa erg he? En leuk om te horen dat ik niet de enige ben (zie comment hieronder ook van Natasja haha) … is volgens mij wel echt een bloggersdingetje maar okee … we moeten het er maar mee doen he? 😉

 • Natasja

  Hahaha, dat van die foto’s herken ik wel! Ik ben met m’n zusje op reis nu en ik vertel haar gewoon precies wat ze op de foto moet zetten en vanuit welke hoek. Anders is ook de helft modder of stoep :’)

  Geniet ervan nog daar, groetjes uit Nieuw-Zeeland! X

 • Nancy x

  Hoi anto, Ik herkenbaar je ergens van de fotos die door andere gemaakt worden. Nou Kreeg Ik van de week van Ali express een paketje binnen met een super lichte en supercompact stating voor zoveel je gezonde camera als mobiel. Het ding weet Maar 300 gram en is best wel van plastic Maar voor nog geen eur 10 wil Ik hem wel gaan testen. Waarschijnlijk niet geschikt voor date lijkt gebruik….Maar je bent niet meer afhankelijk van Anderen. Ik weet dat je zo licht bepalen mogelijk wilt reizen….Maar wie weet. Het is Maar een tip.

  Groetjes Nancy x

  • anto

   Hi Nancy, oh wat een goede tip ik zal eens gaan kijken. Ik maak niet zo heel veel foto’s van mezelf (tenzij ik op een blogreis ben) dus als ie het een paar keer doet voor weinig, ben ik al blij. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *