ijsland,  Maandoverzicht 2017

Maandoverzicht: januari 2017

Het maandoverzicht is weer terug. Gewoon, omdat ik die super leuk vind om te schrijven en ik op die manier voor mezelf een beetje kan bijhouden wat ik nou precies allemaal heb gedaan. Ik zit nu in de trein van Schiphol naar Arnhem en heb zojuist mijn eerste (werk) reis van dit jaar afgerond. Vorig jaar publiceerde ik welgeteld drie maandoverzichten. Na de laatste post liep alles anders an gepland en dus was het ineens al het einde van het jaar. In 2017 waag ik opnieuw een poging dus…
 

Blogposts op We12travel

In januari heb ik enorm geknald met schrijven, voor mijn gevoel dan. Ik publiceerde negen blogs waarvan de blog over mijn doelstellingen voor 2017 het beste gelezen werd. Dat doet me goed, want schijnbaar vinden jullie het leuk om blogs te lezen over mijn meer persoonlijke kant. Gelukkig vind ik ze ook leuk om te schrijven trouwens. Ik heb zelfs overwogen om meer persoonlijke verhalen te gaan schrijven, maar ik vind toch dat sommige dingen echt privé moeten blijven en dus zie ik daar voor nu maar even vanaf. Het komt namelijk ook voor dat klanten van mijn werk mij googlen en dan wil ik niet mijn hele hart en ziel op internet hebben liggen.
 
Eén van mijn doelstellingen in 2017 is om 1.000 kilometer te wandelen. Hoe ik hier bij kom, lees je in mijn tweede meest gelezen blog dat ik deze maand publiceerde, namelijk wandel 1.000 kilometer in 2017. Ik vind het super tof dat er een aantal andere bloggers (zoals Wanda, Aniek, Jacomijn en natuurlijk initiatiefnemer Bregje) aan mee doen, zo kunnen we elkaar een beetje stimuleren. Er is trouwens ook een Facebook groep, mocht je nieuwsgierig zijn! Overigens liep ik deze maand 35 kilometer. Niet al te veel, maar ik ben dus pas halverwege de maand gestart en maak me geen zorgen dat ik het niet ga redden voor het einde van het jaar!
 
into the glacier truck
 
Het minst gelezen blog dat ik deze maand publiceerde, was die over de Duintoppen route in Schoorl. Op zich logisch, want ik heb hem nog nauwelijks gepromoot. Niet zo handig maar goed. Mocht je dus een tip willen voor een leuk weekendje weg, lees dit blog dan zeker! Ik was aangenaam verrast door de natuurschoon van de Schoorlse Duinen!
 
Het best gelezen eerder gepubliceerde Nederlandse blog deze maand was, net als voorgaande maanden, de 5 mooiste meerdaagse trektochten ter wereld. Op zich fijn, maar ik heb het artikel inmiddels herschreven naar de 10 mooiste trektochten ter wereld, maar bijna niemand klikt door. Moet ik eens iets aan gaan doen (note to self). Het best gelezen Engelse artikel is Free Alternatives for the Blue Lagoon – deze doet het met name op Pinterest heel goed waardoor er dagelijks bijna 100 bezoekers op dit artikel af komen. Heel fijn!
 

Reizen die ik maakte in januari

Ik ben dus net terug uit IJsland en dit was dan ook meteen de enige reis die ik maakte deze maand. Voor mijn werk ging ik naar de Midatlantic beurs in Reykjavík. Het leuke aan deze beurs is dat je ook één dag een excursie gaat maken en ik ging dus Into the Glacier. Super gaaf maar ook een lange rit voor een uur in een ijstunnel. Meer daarover in een andere blogpost! Ik kon een dag langer op IJsland blijven en hierdoor een dag doorbrengen met mijn vriendin Birna. Ik ken haar inmiddels zo’n 8 jaar en we hebben elkaar inmiddels ook 8 keer gezien. Ze is net zo’n fanatieke wandelaar als ik en dus is het altijd leuk om met haar op pad te gaan. We wilden een berg gaan beklimmen aan de IJslandse westkust maar hebben dit om diverse redenen afgeblazen. Een daarvan was dat er een paar dagen eerder door een lawine op de bekende Mt. Esja (die ik afgelopen zomer beklom) een wandelaar is omgekomen. Omdat er enorm veel sneeuw was gevallen en niemand precies wist hoe de condities op Akrafjall waren, besloten we om in de buurt van haar woonplaats Mosfellsbær te gaan wandelen. Het was ontzettend koud en het waaide enorm, dus na een goede twee uur was het mooi geweest. De rest van de dag hebben we lekker thee gedronken en bijgekletst.
 
ulfarsfell
 

Ontmoetingen met bloggers

De Vakantiebeurs is altijd weer een leuk moment om even bij te kletsen met mede-bloggers. Die weten de weg naar de Askja Reizen stand altijd goed te vinden! Ik geloof dat ik bijna alle bloggers die ik ken en die present waren op de beurs, wel even kort heb gesproken. Daarnaast heb ik nog een keer gegeten met Lotte van Phenomenal Globe omdat ze voor onbepaalde tijd op reis gaat en ik heb gewandeld met Jacomijn van Safe and Healthy Travel, meer daarover lees je in dit blog. Na dit soort ontmoetingen kom ik altijd weer volledig geïnspireerd thuis, vastberaden om weer aan de slag te gaan.
 
Daarnaast had ik een afspraak met Mario van Vakantaseren voor zijn ‘WakaWaka tot Bora Bora’ actie, waarbij hij probeert door middel van ruilen een droomreis voor hemzelf en zijn gezin te verkrijgen. Ik heb hem mijn Keen Wanderer wandelschoenen aangeboden, die we ruilden op NS Station Arnhem. Het volledige verhaal over Mario’s missie lees je hier.
 

Over mijn nieuwe baan

Ja jongens, ik heb een nieuwe baan. Of misschien beter gezegd, een nieuwe functie. Het past wellicht niet echt in het maandoverzicht maar aan de andere kant, waarom ook niet? Ik krijg vaak de vraag wat ik nu precies doe bij Askja Reizen en tot voor kort was ik hier product manager voor Alaska, Argentinië en Chili. Dit houdt in dat ik de gids maak, de inkoop doe, de website maak, teksten schrijf, reizen samenstel en nog veel meer. Naast deze werkzaamheden deed ik zo’n 60% van mijn tijd ook verkoop voor deze bestemmingen. Echter werd ik gevraagd of ik interesse had om mijn taken als product manager uit te breiden met Australië, Nieuw-Zeeland en West-Canada, een gigantische uitdaging waar ik graag JA tegen zei. En dus start ik binnenkort als full-time product manager van al deze prachtige bestemmingen! In mei ga ik zelfs voor Askja Reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland toe. Het wordt mijn eerste keer vasteland Australië in 15 jaar, ben heel benieuwd hoe het veranderd is!
 

Over reizen die ik ga maken

In mijn blog met persoonlijke doelstellingen schreef ik al dat ik wil proberen om al mijn reizen te betalen van de We12travel inkomsten. Mijn eerste grote reis voor 2017 is inmiddels geboekt want in januari had ik een gigantisch goede maand wat betreft inkomsten. Wat ik precies ga doen, schrijf ik in een ander blog, want het is een iets te lang verhaal om er slechts een alinea aan te wijden. Even geduld nog dus!
 
Dan nog even wat facts en figures, gewoon omdat ik het leuk vind om die te delen:
– Leukste reismoment: stiekem toch Into the Glacier op IJsland
– Minst leuke reismoment: vanochtend om 04.00 opstaan voor de vlucht naar Nederland
– Gezelligste moment: bijkletsen met alle bloggers op de Vakantiebeurs
– Meest teleurstellende moment: dat het niet is gelukt om Veera Bianca te ontmoeten terwijl ze in IJsland in hetzelfde hotel sliep
– Mooiste wandeling: de NS route Holterberg in Salland
– Pijnlijkste moment: mijn gekneusde ribben die maar niet over willen gaan
– Afgestreept van de bucketlist: Into the Glacier
– Aantal kilometers gewandeld: 32
– Aantal uur in het vliegtuig: 6
– Meest eervolle moment: Dat deze foto door WonderfulWildWomen werd gedeeld op Instagram
– Meest populaire Instagram foto’s – zie hieronder. Ik heb daarnaast even een selfie toegevoegd, mijn eerste selfie die meer dan 200 likes haalt. Wie zegt dat selfies echt niet kunnen?!?
 
PicMonkey Collage
 

De winnaars van de winactie Bergen Magazine

Ik was het bijna vergeten, maar het is al 1 februari, dus ik maak vandaag de winnaars bekend van de jaarabonnementen op Bergen Magazine. De winnaars zijn Esther die vertelde over de billentikker in Slovenië en Michelle die mij inspireerde weer naar Noorwegen te gaan. Ik mail jullie vandaag dames!
 
Dat was het voor deze maand. Ik hoop dat januari voor jullie ook een toffe maand was. Als alle maanden zoals deze gaan worden dit jaar, mag ik in ieder geval niet klagen!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Het verhaal van de Sallandse Zandloper
Wandel 1.000 kilometer in 2017
Outdoor avontuur in Drents-Friese Wold Nationaal Park
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor- en reisinspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!

21 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *