Maandoverzicht 2017

Maandoverzicht: februari 2017

Goed, dit wordt volgens mij echt het saaiste maandoverzicht ever want voor mijn gevoel heb ik bijster weinig boeiends gedaan in februari. Ik ging niet naar het buitenland, kwam nauwelijks het huis uit, sliep heel veel en las wat boeken. En ik schreef af en toe nog een beetje en dat was het dan wel. Maar goed, ik doe een poging! Bij deze dus mijn maandoverzicht van februari 2017.
 

Blogposts op We12travel

In februari publiceerde ik tien blogs, eentje meer dan vorige maand. Geen slechte maand dus, vooral omdat de februari drie dagen korter is dan januari. Mijn best gelezen blog was verreweg ‘Op naar de Pacific Crest Trail‘, gevolgd door de update van mijn doelstellingen voor 2017. Hieruit blijkt wel dat jullie mijn persoonlijke verhalen het leukste vinden. Ooit hoorde ik eens dat je 50% voor je lezers schrijft en 50% voor Google. Dat zou zomaar eens kunnen kloppen, alhoewel ik in eerste instantie natuurlijk gewoon voor mezelf schrijf. Van de niet-persoonlijke blogs werd mijn post over Kari Traa het beste gelezen.
 
Net als in januari was de 5 mooiste meerdaagse trektochten ter wereld het best gelezen oude artikel, deze keer gevolgd door Zo overleef je het gevaarlijkste vliegveld ter wereld die ik schreef over mijn vlucht naar Lukla in Nepal. Mocht je last van vliegangst hebben, lees die post dan vooral niet! Voor de Engelse versie van mijn blog geldt wederom dat Free alternatives for the Blue Lagoon nog steeds het beste scoort. IJsland is HOT, letterlijk en figuurlijk…
 
Ohja en ik schreef een paar dagen geleden nog dat ik 13.999 maandelijkse bezoekers had, dat zijn er inmiddels 14.679. Beter dan zo’n stom getal als 13.999 toch?
 

Reizen die ik maakte in februari

Nul! Zero! Geen! Oftewel, ik was de hele maand thuis. Een bewuste keuze trouwens hoor. Ik wilde eigenlijk gaan winterkamperen maar mijn gezondheid is nog steeds niet optimaal. Daarnaast had ik een aantal van mijn familieleden al een tijdje niet gezien, werkte ik een weekend voor Askja en was het weer de afgelopen twee weken gewoon echt niet leuk. Kijk, kamperen is tof maar om vrijwillig twee dagen door de stromende regen te gaan lopen als je ook gewoon thuis in je warme bed kunt liggen, was niet echt iets wat me aansprak de afgelopen maand. Wél bezocht ik Radio Kootwijk aan de andere kant van de Veluwe. Super gaaf om dat bizarre gebouw eens in het echt te zien, je leest mijn blogpost daar over hier.
 

Over de reizen die ik boekte

Kijk, dat is wat hoopvoller. Ik boekte dus mijn ticket naar Seattle voor het lopen van de Pacific Crest Trail en besloot ook nog een ticket naar Nepal te boeken. Althans, het staat in optie, ik moet nog vrij krijgen op mijn werk (klein detail). Maar als dat niet lukt, ga ik een andere periode, want de bergen roepen mij! Ik heb er trouwens deze keer voor gekozen om niet met Turkish Airlines te vliegen. Ondanks dat ze meestal de goedkoopste en snelste verbinding hebben naar Kathmandu, vond ik hun service de vorige keer zo slecht dat ik liever voor een andere airline kies. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het Jet Airways, die ook nog eens een paar tientjes goedkoper waren dan Turkish Airlines. Normaal gesproken klaag ik trouwens nooit over service in het openbaar of op mijn blog, maar vooral de afhandeling achteraf was zo ontzettend arrogant en benedenmaats dat ik er geen positief woord voor over heb. Ohja, ik boekte ook nog een ticket naar Göteborg waar ik een vriendin ga opzoeken met de Pasen. Daarnaast heb ik nog twee blogtrips ingepland dus februari was wat betreft het plannen van reizen een hele vruchtbare maand!
 
op weg naar de pct
 

Op persoonlijk vlak

Tja, wat zal ik daar eens over zeggen. Alles wat je moet weten, staat eigenlijk al in mijn update van mijn doelstellingen. Daarnaast begin ik binnenkort met een medicijn tegen mijn benauwdheid, dat ik helaas dagelijks moet gaan gebruiken de komende periode. Heel veel wil ik er niet over kwijt, maar wel dat ik heel graag van mijn benauwdheid en kortademigheid af wil. Hier heb ik sinds anderhalf jaar weer bovenmatig veel last van en ik weet dat het te wijten is aan stress die voorkomt uit enkele persoonlijke zaken, maar goed… niet alles hoeft online gedeeld te worden, toch?
 

Over wandelen enzo

Zoals al eerder gezegd wil ik dit jaar in het kader van #wandel1000kmin2017 graag 1.000 kilometer lopen. Het gaat nog niet super voorspoedig, maar met alle trektochten die ik gepland heb dit jaar, moet het goed komen. Ik wandelde zo’n 42 kilometer deze maand, niet echt heel veel dus. Komend weekend loop ik samen met Rianne een deel van de Rheinsteig in Duitsland, dat worden al zo’n 50 kilometers, dus in maart wordt het gegarandeerd beter.
 
osprey tempest 30
 

En dan nog wat…

Ik won een reis naar Portugal. Geen mediareis, maar gewoon een reis! Ik was bij de wijnproeverij georganiseerd door het Portugees Verkeersbureau en er werden vier reizen weggegeven. De laatste was een echte outdoor reis incl. wandelen en mountainbiken. En aldus werd mijn visitekaartje uit de mand getrokken. Zo bizar! Alleen heb ik niet zo veel vakantiedagen meer (en veel uitnodigingen voor mooie blogreizen) dus het wordt keuzes maken ben ik bang.
 
Ik ging trouwens ook weer op pad voor de Kia #Keytosurprise campagne, net als vorig jaar. Wat ik dit jaar heb gedaan was iets minder heftig dan bungy-jumpen maar wel zeker zo leuk. Hou mijn blog dus vooral in de gaten, vooral de mannen onder ons!
 

Tenslotte

Ik sluit mijn maandoverzicht af met wat onbenullige facts & figures, gewoon omdat ik het leuk vind om die te delen:
– Leukste reismoment: Radio Kootwijk, als ik dat dan toch tot reizen mag rekenen (ik moest ervoor met de bus naar Apeldoorn!)
– Gezelligste moment: sushi eten met Marieke
– Meest teleurstellende moment: besluiten dat ik toch geen vakantie in Nieuw-Zeeland ga houden
– Mooiste wandeling: Radio Kootwijk
– Pijnlijkste moment: vier minuten non-stop planken. Potverdorie zeg!
– Afgestreept van de bucketlist: wederom Radio Kootwijk
– Aantal kilometers gewandeld: 42
– Aantal uur in het vliegtuig: 0
– Meest eervolle moment: Een aantal samenwerkingen die zich herhalen na tevredenheid van de opdrachtgever
– Meest populaire Instagram foto’s – zie hieronder. Bergen, bergen en nog eens bergen. What else? Trouwens, ik heb nog 1 like nodig op die IJsland foto en dat is dan mijn eerste foto met 300 likes. Wie wil?
 
instagramfeb2017
 
Tot zover mijn maandoverzicht van februari. Ik schreef meer dan 1.000 woorden in mijn saaiste maand ever. Ben ik stiekem toch nog ergens goed in. Tot de volgende keer maar weer!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Doelstellingen 2017: kom maar op met het nieuwe jaar!
Get outdoors met Kari Traa: het hipste outdoor merk voor vrouwen!
Out of the box: voordelig op wintersport naar Canada
Sneeuwscooteren in Zweden: 100% adrenaline
 
Benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *