wanderlust tattoo
alaska,  Geen categorie,  Maandoverzicht 2017,  zweden

Maandoverzicht augustus 2017

Wow – er is alweer een maand voorbij! Het is bizar hoe snel de tijd vliegt en de herfst alweer in aantocht is, vooral omdat ik voor mijn gevoel nauwelijks in Nederland ben geweest deze maand. Het is de hoogste tijd om even te gaan zitten en dus mijn maandoverzicht van augustus te schrijven. Lees je mee?
 

Blogposts op We12travel

Ik schreef 6 nieuwe blogs deze maand, waarvan eentje het maandoverzicht van vorige maand was, dus eigenlijk mag ik die niet meetellen, denk ik. Anyway, 6 nieuwe blogs dus, vooral met wandelinspiratie die ik opdeed tijdens de blogreizen die ik de afgelopen maanden maakte. Het meest gelezen blog was mijn derde liveblog uit Amerika, waar ik vertelde over de bosbranden en de wil van moeder natuur. Omdat ik de eerste drie weken van de maand letterlijk van hot naar her ben gerend, heb ik nog niet eens alle blogs onder de aandacht gebracht want … geen tijd! Maar mocht je nog wat willen lezen, check dan vooral mijn eerste indruk van mijn reis door de Pacific Northwest of bijvoorbeeld Anto op een ijzerdraad in de Alpen tijdens mijn Klettersteig bij de Achensee.
 
Het meest gelezen Nederlandse artikel deze maand was wederom die met de mooiste trektochten ter wereld, terwijl ineens de tips voor voedsel op meerdaagse trektochten het ook heel goed deed. De komende periode kunnen jullie een uitgebreide persoonlijke update verwachten (want … ik heb mijn ticket naar Bali geboekt!) en meer over mijn trips naar San Marino, Amerika, Zweden en Alaska. En ik ben een beetje trots want Google heeft inmiddels mijn bezoekersaantallen verhoogd. Vorige zomer ben ik keihard aan de SEO van mijn site gaan werken. Toen zat ik gemiddeld op 100 bezoekers per dag via Google, inmiddels zijn dat er zo’n 250-300. Hard work pays off!
 

Reizen die ik maakte in augustus

Ik was in totaal 15 dagen op reis: 4 dagen in Amerika, 7 dagen in Alaska en 4 dagen in Zweden. Het hoogtepunt van mijn reizen was toch wel het verblijf bij de Bear Mountain Lodge in Alaska, waar ik drie dagen tussen de beren bivakkeerde. Op een gegeven moment stond er eentje op slechts drie meter afstand, da’s best eng als het zo’n grote jongen is. Ik maakte daarnaast héél veel berenselfies en liep opnieuw de Harding Icefield Trail, die ik twee jaar geleden ook al deed. Het weer was nog even grauw en grijs als twee jaar geleden maar man man, wat een prachtig stukje natuur is dit toch. Ook Zweden was een topreis, want ik sliep een nachtje in een wildernishut in Östergötland, ging kanoën en liep een trektocht met mijn rugzak. Het was één van de meest relaxte blogreizen die ik tot nu toe maakte. De laatste dagen in Amerika vielen dus wat tegen vanwege de bosbranden, maar hierdoor had ik wel een hele dag te besteden in Seattle, een heerlijke stad waar ik echt van hot naar her ben gelopen om zo veel mogelijk te zien.
 
beren selfies
 

Over wandelen enzo

Eerlijk gezegd ben ik de tel van het aantal kilometers even kwijt, maar ik heb aardig wat gelopen. Zo deed ik in Alaska dus de eerder genoemde Harding Icefield Trail, liep ik in Zweden de nodige kilometers en wilde ik natuurlijk naar de Posbank en andere heidegebieden hier op de Veluwe, want de hei staat in bloei! Enkele dagen geleden liep ik ook een stukje van het Nederlands Kustpad met medeblogger Liz van Hiking with Liz. Het was snikheet maar een prachtige tocht die eindigde met urenlang wijntjes drinken en bitterballen eten op het terras van een strandtent in Katwijk. Zo fijn!
 

Op het persoonlijke vlak

Komende zondag verschijnt er een uitgebreide blog waarin ik vertel hoe het met me gaat én wat ik nou precies ga doen, dus houd de site in de gaten. De meest gestelde vraag (‘wanneer ga je weg?) beantwoord ik dan en ik vertel je meer over mijn komende reizen. Terugblikkend op de afgelopen maanden was de zomer eigenlijk iets te hectisch en heb ik teveel hooi op mijn vork genomen. Inmiddels heb ik een kamertje ergens in een dorp bij Arnhem waar ik ook een klein kantoortje van heb gemaakt. De komende periode ben ik hier te vinden en ga ik voornamelijk aan mijn blog werken, uitrusten, slapen, wandelen en leuke dingen doen met vrienden en vriendinnen en natuurlijk mede-bloggers. Afgelopen week sprak ik al af met Jacomijn van Safe and Healthy Travel om bij te kletsen en binnenkort volgt er nog een leuke blogmeet in Deventer en wellicht Utrecht. Bijkletsen met medebloggers is altijd een feestje, al is het maar om eindeloos over reizen te praten en de frustraties van het leven als blogger te kunnen delen zonder dat er raar opgekeken wordt.
 
Ohja en mijn oma werd 85. Past dat op deze blog? Ja, ik vind van wel want zij is net zo gek op reizen als ik en alhoewel ze inmiddels 85 is, reist ze nog elk jaar naar haar geliefde Spanje en zo af en toe naar Oostenrijk. Ik ben trots op haar dat ze dat op die leeftijd nog doet en hoop dat ik ook zo oud mag worden en zo veel mag blijven reizen! Proost oma!
 
hottub zweden
 
Daarnaast ben ik, omdat ik nu veel vrije tijd heb, weer begonnen met twee dingen die ik enorm gemist heb de laatste maanden: sporten en lezen. Ik had per medio juni mijn abonnement bij de sportschool in Arnhem al opgezegd en ben nu lid van een lokale sportclub hier in het dorp. Ik volg al 15 jaar wekelijks diverse Les Mills klasjes en alhoewel ik ook het hardlopen weer heb opgepakt, haal ik meer voldoening uit dit soort lessen. Ik doe meestal BodyPump of spinning maar wil me ook weer eens aan de BodyCombat wagen. Dat was mijn favoriet maar werd gecanceld in Arnhem vanwege te weinig interesse. Eens kijken of de moves nog ken …
 
En ik ben dus weer begonnen met lezen. Wist je dat er jaren waren dat ik zo’n 75 boeken in een jaar verslond? Ik heb zelf ook geen idee hoe ik het deed, maar het was voordat ik begon met bloggen. Op één of andere manier heb ik de laatste jaren te weinig rust in mijn kont gehad om te lezen, ik las slechts sporadisch en maximaal 10 boeken per jaar. De 75 ga ik niet meer halen maar ik reserveer elke dag een uurtje waarbij ik mijn laptop en telefoon uit zet en ga lezen. Momenteel lees ik House Rules van Jodi Piccoult. Tips voor goede boeken zijn altijd welkom!
 

Mijn eerste tattoo!

Je zag hem al op de coverfoto van deze blog (foto gemaakt door Saskia) maar ik heb een tattoo laten zetten. Vroeger vond ik het helemaal niks maar toen mijn vader overleed, leek het me een mooi moment. Hij heeft zijn reislust aan mij overgedragen en dus vond ik het woord Wanderlust een goede keuze. En … ik liet hem in Alaska zetten! Via de dochter van een kennis had ik een tip gekregen voor een goede tattoo shop en dus maakte ik een afspraak. Hij werd gezet door een native, die meteen riep ‘you are getting inked by an Eskimo!’ De natives gebruiken dat woord zelf niet omdat ze het als scheldwoord beschouwen, maar omdat ie het zelf zo stellig zei, vond ik dat ik het wel kon gebruiken. Omdat ie op mijn voet staat heb ik de twee weken erna bijna alleen maar op slippers gelopen om het zo snel mogelijk te laten genezen. Gelukkig heb ik er weinig last van gehad en ben ik er heel blij mee. En of het pijn deed? Eh ja …
 

En verder …

Tja … niet zo veel eigenlijk! Ik ben druk met het plannen van mijn vertrek uit Nederland, het schrijven van héél veel blogs en het doen van leuke dingen. Het klinkt heel suf, maar gewoon even niks moeten is echt heerlijk. Vorige maand sloeg ik trouwens mijn lijstje en beste Instagram foto’s over, maar aangezien ik nu tijd genoeg heb, zijn ze er weer!
 
– Mooiste reismoment: Oog in oog staan met de beren in Lake Clark National Park.
– Minst mooie reismoment: Alaska weer verlaten. Bah. Ik heb heimwee en wil terug.
– Gezelligste moment: borrelen en eten met fellow Dutchie Inge in Seattle. Plus de meetings met Jacomijn en Liz.
– Meest teleurstellende moment: het missen van de landschappen van North Cascades National Park vanwege de bosbrand.
– Mooiste wandeling: Harding Icefield. As ever …
– Pijnlijkste moment: Die tattoo dus. Maar big girls don’t cry …
– Meest gênante moment: het niet kunnen breken van de King Crab Legs tijdens het diner in Bear Mountain Lodge.
– Afgestreept van de bucketlist: Lake Clark National Park in Alaska.
– Aantal kilometers gewandeld: geen idee! Iets van 100 denk ik.
– Aantal uur in het vliegtuig: 19
– Aantal vluchten: 5 per lijndienst en 2 per bushplane van Kenai City naar Lake Clark en v.v.
– Aantal airlines mee gevlogen: 4 (Alaska Airlines, Alaska West Air, Icelandair en KLM)
– Meest eervolle moment: Dat mijn foto op Instagram werd gedeeld door Girls Who Hike Alaska (zie hieronder).
– Meest populaire Instagram foto’s – zie ook hieronder.
 
instaaugustus2017
 
Tot zover mijn maandoverzicht van augustus. Alhoewel ik momenteel nog geen reisplannen heb voor september, zitten er wel wat dingen in de pijplijn. Hopelijk kan ik ergens nog een paar dagen weg, want het bloed blijft natuurlijk altijd kruipen waar het niet gaan kan.
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Maandoverzicht juli 2017
Live uit Amerika: over alleen reizen in de USA
Confessions: de meest enge dingen die ik ooit deed op reis
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

Anto is een actieve dertiger die het liefst buiten op pad is en het avontuur op zoekt. Ze reist zo'n 100 dagen per jaar, in combinatie met een full-time baan. Ze houdt van hiken, goede wijn en is meestal met een iPhone in haar hand te vinden. Favoriete bestemmingen: Nieuw-Zeeland, Patagonië, Oostenrijk en Alaska

14 Comments

 • Lotte

  Dat was een flink gevulde augustus! Heerlijk om te lezen dat Alaska you happy place is, het enthousiasme sijpelt door in elke letter die je er over schrijft. Ik ben al benieuwd naar je blog van zondag en zo leuk dat je tickets naar Bali geboekt zijn. Is het nu Qatar of KLM geworden? 🙂 Fijne september alvast!

 • Marieke

  Super Anto dat je naast het sporten ook het lezen weer hebt opgepakt. Inspanning en ontspanning om hopelijk binnenkort volop te kunnen genieten van je vrijheid, reizen en het bloggen!

 • Eva

  Wat een fijne maand heb je weer gehad; zo veel mooie momenten en herinneringen!

  Vroeger deed ik ook altijd BodyCombat trouwens, heerlijk om je frustratie en agressiviteit te lozen 😉

 • Marcel

  Ik begrijp heel goed dat je niet toekomt aan het lezen van boeken. Wat een drukke maand had je! Goed dat je nu je rust pakt en geniet van het samen zijn met vrienden en vriendinnen. En ja, je oma mag genoemd worden! Geweldig om te lezen dat ze nog steeds reist.

 • Liz

  Blijft leuk om te lezen, die maandoverzichten van jou! En wat leuk dat we deze maand eindelijk elkaar in “het echt” hebben ontmoet 🙂 Ik was vroeger ook een boekenwurm, en nu heel wat minder, maar de boeken van Griet op de Beeck heb ik bijna nonstop achter elkaar uitgelezen, had het gevoel van vroeger weer terug… Aanrader dus!

 • Stéphanie

  Een jaloersmakend overzicht is dit met al die prachtige landschappen en gave berenselfies. Ik wil ook!! Tof dat je een tatoo liet zetten. Heel geslaagd vind ik hem <3 Sinds deze zomer ben ik ook meer gaan lezen en heb ik meer tijd voor mezelf doordat ik ging digiminderen en iets minder blogs post. Het voelt zoveel beter. Tijd voor jezelf en genieten van je leven is het allerbelangrijkst. Ik blijf je volgen en kijk uit naar je volgende avonturen!

 • Jessica

  Yayyy je eerste tattoo, ik vind hem echt gaaf zo op je voet! Ik ben trouwens de laatste tijd erg veel workouts aan het doen met Fitnessblender via YouTube. Ze hebben algemene workouts, maar bijvoorbeeld ook korte trainingen of trainingen speciaal voor je armen/benen/buikspieren etc. Vooral op reis erg fijn 🙂 Al moet ik zeggen dat ik het hier in Tel Aviv ook wel chill vind om gewoon hard te lopen langs het strand tijdens de zonsondergang.

 • Yvonne

  Jee, wat veel toffe reisjes heb je gemaakt. Heel gaaf, veel fijne momenten en nieuwe indrukken. Kan me voorstellen dat het kamperen tussen de beren een hoogtepunt was. Ik weet ook niet meer precies wanneer je nou voor langere tijd weg gaat, dus ik kom morgen nog wel een keer langs lezen. 🙂 Een heerlijk vooruitzicht voor jou in elk geval!

 • Marcella

  Tof maandoverzicht lady! Altijd leuk om te lezen! Je maakt me steeds meer nieuwsgierig naar Alaska, maar ook naar Oregon en Washington state. Wij zijn er destijds echt te kort geweest, er is zoveel mooie natuur. Ik vind je tattoo gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.