Geen categorie

Maandoverzicht – april 2016

Na vanochtend een fikse wandeling gemaakt te hebben door het Deelerwoud, installeerde ik me net met een kop dampende thee op mijn favoriete stoel om we12travel eens stevig onderhanden te nemen. Tot ik me realiseerde dat het alweer 1 mei is en dus tijd voor een nieuw maandoverzicht. Bij deze dus:
 

Blogposts op we12travel

Zoals jullie wellicht al gelezen hebben, was april niet mijn beste maand. Ik schreef over mijn (bijna) blogger burn-out en nam een flinke dot gas terug met alles. Ik bracht avonden op de bank door, lag regelmatig om 21.00 uur al op bed en ik ging urenlang in bad, soms om voor me uit te staren, soms een boek te lezen. Ik ben trouwens al maanden in ‘Ik ben Pelgrim’ van Terry Hayes bezig en ik ben nu ongeveer op de helft. Ik heb hem van een vriendin geleend maar ik zat een beetje op een dood punt, waar ik inmiddels overheen ben. 732 Pagina’s is best veel …
 
Anyway, de blogposts dus. Er verschenen in april 11 nieuwe blogposts. Nog steeds een redelijk aantal, maar niet zo veel als ik had gepland. Net toen ik besloten had even gas terug te nemen kwam er een leuke betaalde opdracht langs dus die kon ik niet weerstaan. Maar goed, de laatste twee weken verschenen er maar twee posts, een tempo wat voor nu even prima is. Het best gelezen artikel dat ik deze maand publiceerde was die over The Magic Bus van Into the Wild. Hij werd gedeeld op de Facebook pagina van Around the Globe en zo zag ik ineens een flinke piek in de bezoekersaantallen. Daarnaast vond ik het zelf ook gewoon een leuk artikel, ook omdat best veel mensen de film en/of het boek kennen. Mijn best gelezen Engelse artikel was ineens How to plan for Yellowstone National Park, het heeft er ongetwijfeld mee te maken dat de Amerikanen hun zomervakantie aan het plannen zijn…
 
bus into the wild
 

Over de reizen die we gemaakt hebben

Inmiddels zijn we alweer anderhalve maand terug uit Tasmanië en is het voorjaar in volle gang. Nouja, voorjaar mag het niet echt genoemd worden. Met Martijn z’n verjaardag hebben we buiten gezeten maar that’s about it. Ik maakte twee reizen, een heel beschaafd aantal voor april. Begin april reisde ik naar Mallorca om daar de start van het Mallorca Walking Event mee te maken. Ik was nog nooit op Mallorca geweest maar werd aangenaam verrast door deze bestemming. Helaas was ik er maar 48 uur, hopelijk ga ik snel een keer terug om er uitgebreider rond te kijken. De tweede trip die ik maakte was vorig weekend naar Leuven, ik ging er met drie vriendinnen naartoe. Afgezien van het feit dat ik geen stedenmens ben, vond ik het een aangename stad. Het weer zat wel tegen dus brachten we onze tijd voornamelijk door met shoppen, eten en drinken. Uiteraard bezochten we ook nog het Groot Begijnhof en Klein Begijnhof en we sloten het weekend af in een Escape Room. Helaas lukte het ons niet op tijd eruit te geraken, volgende keer beter!
 
leuven-vriendinnen
 

Over de reizen die we gaan maken

Tja, daar is weinig aan veranderd. Aangezien van het feit dat ik echt mijn bankrekening moet aanvullen, hebben we vooralsnog geen grootse plannen. Naar IJsland in juni/juli en met de Hemelvaart gaan we ergens fietsen, waarschijnlijk de Vennbahn Route in Duitsland, België en Luxemburg. Daarnaast reizen we naar het Salland in Twente voor een blogrip, we zijn hier al vaker geweest en het is een van onze favoriete plekken in Nederland. Ik mag voor dit jaar nog 10 vakantiedagen inplannen maar er lopen een aantal mogelijke perstrips waardoor ik nog niks definitiefs kan plannen. Ik hoop in ieder geval dit najaar nog een weekje naar Nepal te gaan, want dat land heeft absoluut mijn hart gestolen afgelopen november!
 
Qua bezoekersaantallen was het geen topmaand maar daar maak ik me niet meer zo druk om. Driekwart van onze bezoekers komt binnen op oude artikelen en alhoewel ik het schrijven van nieuwe blogs het leukste vind wat er is, heb ik besloten me in mei te focussen op het verbeteren van de site. Zo gaan we een nieuw thema zoeken (eentje die wél mobile-friendly is), ga ik onze site van top tot teen doorspitten om hem te verbeteren en ga ik oude artikelen herschrijven om beter gevonden we worden in de zoekmachines. Genoeg werk aan de winkel dus! Ik wilde eigenlijk van mei wederom een wandelmaand maken net zoals vorig jaar, maar helaas gaat het me gewoon niet lukken. De Anto van voor de burn-out blog was er toch voor gegaan, de Anto van na deze blog, ziet in dat je gewoon niet alles kan doen en maakt dus keuzes.
 

En verder nog wat?

Euh nee, eigenlijk niet. Ik ben begonnen met het kijken van The Blacklist, we zijn he-le-maal bij met Homeland en ben ik echt van plan deze maand ‘Ik ben Pelgrim’ uit te lezen. Ik sluit gewoon, net zoals de voorgaande keren af, met een lijstje, gewoon omdat ik dat nog steeds heel leuk vind:
 
– Leukste reismoment: het drinken van Cava bij aankomst op Mallorca
– Minst leuke reismoment: de kou in Leuven
– Meest hartverwarmende moment: jullie reacties op mijn blogger burn-out blog
– Meest tongstrelende moment: het diner met sterrenkok Matteo Mettullio dat Zuid-Tirol organiseerde
– Gezelligste moment: bijkletsen met mijn familie, vriendinnen en mede-bloggers
– Meest teleurstellende moment: iets met minder uren werken dat niet lukt…
– Mooiste wandeling: van de Woeste Hoeve naar Dieren over het Veluwe Zwerfpad (29km)
– Pijnlijkste moment: behandeling door de fysio aan mijn rug/schouder
– Nieuw op de bucketlist: niks! Ik heb niet zo veel blogs gelezen de afgelopen maanden
– Afgestreept van de bucketlist: Mallorca (slechts een klein stukje)
– Aantal kilometers gewandeld: minimaal 100
– Aantal uur in het vliegtuig: 5
– Meest eervolle moment: dat ik genoemd werd in de blog van Sigrid over de Top Reisaccounts om te volgen op Instagram.
– Meest populaire foto op Facebook: deze hiking foto die ik op de Kepler Track in Nieuw Zeeland maakte
– Meest populaire Instagram foto’s – zie hieronder:
 
PicMonkey Collage
 
Tot zover het maandoverzicht van april 2016. Laten we hopen dat mei iets warmer wordt (of liever gezegd, een heel stuk warmer!) zodat ik lekker veel naar buiten kan… fijn voorjaar allemaal!
 
Nepal: een hoofd vol emoties
6 Dingen waarmee ik gestopt ben na 2 jaar als travel blogger
Poepen in de wildernis: zo doe je dat!
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!

5 Comments

 • Jempi

  Tof om zo’n nuchter en eerlijk overzicht te lezen Anto! De boog kan niet altijd gespannen staan en de zin om er iedere keer weer opnieuw volop in te vliegen is hier bij ons soms ook ver te zoeken hoor. Het weer in april is ook niet echt een goede kompaan geweest (lees: om depressief van te worden) om er met domme moed op uit te trekken. Je vooruitzichten voor mei/juni/juli zien er trouwens niet slecht uit en ondertussen werkt het weer ook mee 🙂 Groetjes, J&N

 • Jempi

  Tof om zo’n nuchter en eerlijk overzicht te lezen Anto! De boog kan niet altijd gespannen staan en de zin om er iedere keer weer opnieuw volop in te vliegen is hier bij ons soms ook ver te zoeken hoor. Het weer in april is ook niet echt een goede kompaan geweest (lees: om depressief van te worden) om er met volle moed op uit te trekken. Je vooruitzichten voor mei/juni/juli zien er trouwens niet slecht uit en ondertussen werkt het weer ook mee 🙂 Groetjes, J&N

  • anto

   Dank je Jempi! Het was heerlijk om even alles achter te laten en gewoon even niet met alles bezig te zijn. Dus even de teugels loslaten, is echt een goed idee. Fijn voorjaar voor jullie beiden xx

 • Marcella

  Tof om te lezen Anto, ook nu ik het een heel stuk later pas lees 😉 Goed dat je bewust gas terug neemt en je rust pakt. En toch heb je fijne dingen gedaan, klinkt goed! Ik ben erg nieuwsgierig naar Mallorca, staat zeker nog op de wishlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.