sunday social travel talk

Liebster Award! (NL)

In 1 week tijd ontving we12travel maar liefst 3 nominaties voor de Liebster Award. Dit is een virtuele award waarbij je wordt genomineerd door een mede-blogger om een aantal vragen te beantwoorden. Tevens nomineer je zelf een aantal bloggers, die vervolgens jouw vragen weer beantwoorden. De award is met name bedoeld voor beginnende bloggers en om elkaar beter te leren kennen.

De eerste nomatie kwam van Serena uit Italië, in het Engels. De vragen die Anto beantwoordde kun je hier lezen, evenals haar nominaties.

Niet veel later werden we genomineerd door Eva Hopstaken die net als Anto schrijft voor Reisbijbel en Eva de Vries van Eyeswideopen.nl,  een prachtig nieuw outdoor blog. De vragen van Eva H. worden door Anto  beantwoord, de vragen van Eva d.V. door Martijn.

De vragen en antwoorden van Eva Hopstaken / door Anto

1. Waar ging je als kind naartoe op vakantie?
Elk jaar naar Oostenrijk, soms wel 2 keer per jaar. Mijn liefde voor de bergen komt ook vanuit mijn jeugd, ik schreef er eerder al eens over.

2. Wat is nu je favoriete bestemming?
Nieuw-Zeeland! Vanwege de grote landschappelijke afwisseling op een relatief kleine oppervlakte. En vanwege de fantastische outdoor mentaliteit die hier heerst. Overal zijn hiking trails, fietspaden en kajakmogelijkheden. Het land ademt gewoon outdoor uit!

3. Van welk gerecht raak jij in een vakantiestemming?
Een goede hamburger of cheeseburger (huisgemaakt, niet van de MacDo dus). Altijd als ik naar de USA of Canada reis, is het eerste wat ik daar ’s avonds eet een hamburger. Gewoon, om weer even in de stemming te raken (en na een lange vliegreis met een goed gevulde maag naar bed te gaan).

4. Mijn reis boek/organiseer ik
A. Helemaal zelf B. via een specialist C. Online D. via het reisbureau. Verklaar je keuze.

Ik regel het helemaal zelf. Door mijn werk voor een touroperator weet ik precies waar ik goede deals kan krijgen. Dit zijn overigens niet per definitie de goedkoopste opties omdat ik inmiddels ook heb geleerd te kijken naar meerwaarde zoals verzekeringen bij een huurauto of inbegrepen maaltijden of gratis parkeren bij een accommodatie. Daarnaast vind ik het leuk om alles uit te zoeken, de voorpret is een belangrijk deel van een reis.

5. Backpack of koffer?
Een duffel, mag dat ook? Een koffer heb ik al jaren niet meer gebruikt (biecht: het past gewoon niet bij ons imago haha) en tot voor kort reisde ik met een rugzak. Echter kochten we een aantal jaar geleden een duffel van North Face: sindsdien reis ik nergens anders meer mee. Er kan superveel in, hij is licht en knalgroen: ideaal op de bagageband op het vliegveld!

6. Nooit meer naar……
Cambodja. Behalve Angkor Wat en Phnom Penh vond ik er geen klap aan, had ik steeds het gevoel teveel te betalen voor alles en om de haverklap opgelicht te worden. Daar was ik al snel mee klaar. Daarnaast vond ik het eten ook niet lekker, doe mij maar Thailand of Laos.

7. Ik ga niet op reis zonder mijn …
Contactlenzen! Ik schreef er eerder al een blog over (klik hier) waarmee ik de bloggersprijs van HomeAway won. Onze prijs verzilveren we binnenkort tijdens een reis naar Noorwegen.

8. Wifi of ontbijt inclusief tijdens een hotelovernachting?
Doe maar wifi! Ik vind de meeste hotelontbijten (voor die in Amerika en Argentinië) niks omdat het zoet en ongezond is. Ik ben geen health freak maar ’s ochtends begin ik thuis steevast met een smoothie of yoghurt met vers fruit, liefst inclusief lijnzaad, chiazaad en/of tarwegras. Negen van de tien hotels hebben dit niet, dus zit ik toch vaak weer aan de bagels of taartjes…

9. Als ik terugkom van een reis, doe ik als eerste…..
Ik zet de was aan. Erg hè? Heb ik van Martijn “geleerd”. Daarna plof ik op de bank en lees ik mijn post.

10. Wat is jouw guilty pleasure?
Shoppen op vakantie… tijdens onze reis in Schotland 2 jaar geleden waren we in Edinburgh en Inverness al bij Primark geweest. Op de terugreis zouden we bij Glasgow in de buurt komen aangezien Martijn (de schat) inmiddels wel gewend is aan deze guilty pleasure opperde hij het idee om daar nog even naar de Primark te gaan. In de zaterdagmiddag spits, zonder navigatie door hartje Glasgow rijden kan ik overigens niemand aanraden…

11. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Als kind schreef ik al verhalen, brieven en hele boeken. We hadden al wel een soort van reisblog (we12travel bestaat inmiddels 10 jaar) maar toen ik afgelopen zomer aan het surfen was kwam ik erachter hoeveel inspirerende (reis) blogs er zijn. Tijdens een volgende trip zette ik mijn telefoon een week uit (lees hier over reizen zonder social media) en bedacht ik hoe ons blog moest worden. Begin september ging ik van start met serieus bloggen en het maakt me nog steeds heel erg blij, ik kan mijn twee grootste passies (reizen en schrijven) met elkaar combineren, krijg fantastische kansen om mooie dingen te zien en heb al veel leuke en inspirerende mensen ontmoet.

De volgende vragen werden door Eva. d.V. gesteld en beantwoord door Martijn:

1. Waarom vinden jullie actief en sportief reizen zo leuk?
Het is de beste methode om te genieten van de natuur als je op reis bent.

2. Welke bestemming en / of activiteit zouden jullie iedereen aanraden?
Wandelen, of je nu in downtown New York loopt of over Zwitserse besneeuwde toppen. Het zorgt ervoor dat je veel tijd hebt om rustig om je heen te kijken en een bestemming in je op te nemen in tegenstelling tot bijvoorbeeld de binnenkant van de metro.

3. Waar zou je echt nooit meer naartoe willen?
Ruim 10 jaar geleden gingen we een weekendje weg naar Glasgow. Het was slecht weer en deze grijze en donkere industriestad was echt een plek waar ik niet snel terug zou gaan. Echter in 2012 waren we weer in Schotland en reden we door Glasgow, het groene landschap in het buitengebied aan de rand van de stad deden alle vooroordelen verdwijnen. Dus ik zeg nooit, daar ga ik nooit meer naartoe.

4. Welke ervaring (op reis) was fysiek het meest uitdagend en waarom?
De 3e dag op W-trekking in Torres del Paine. Nadat ik vanwege een enorme buikgriep mijn maaginhoud inclusief gal tijdens de nacht in de hut had achter gelaten en met slechts een blikje cola voor ontbijt  een pittige dagtocht van 4/5 uur moest afleggen.

5. Waarover maken jullie wel eens (een klein beetje) ruzie op reis?
Bagage; mijn motto: light = right. Waarom zou je 3 mutsen meenemen naar Zuid-Amerika? 1 Muts is meer dan voldoende, ook als het niet matcht met dat ene shirtje.

6. Welk item mag je absoluut nooit vergeten als je een meerdaagse hike in de middle of nowhere gaat maken?
Dit is een hele lastige vraag, want in de middle of nowhere zou ik toch meer meenemen. Maar iets waar je zeker niet zonder kan is vuur. Door het meenemen van bijv. een fire stick, kun je altijd vuurtje maken om het warm te krijgen. Al kan in sommige situaties warmte niet het meest belangrijke zijn is, maar is water een ‘eerdere’ eerste levensbehoefte.

7. Welke persoon die jullie op reis hebben ontmoet zouden jullie nooit vergeten?
Onze IJslandse vriendin Birna. Anto is via Bookcrossing met haar in contact gekomen en sinds 2009 ontmoeten we elkaar elke keer wanneer ik als reisleider op IJsland ben. Birna is net zoals wij een outdoor freak en zit bij de mountain brigade: kortom een super stoere IJslandse chick dus!

8. Hebben jullie wel eens iets gevaarlijks meegemaakt op reis? En wat?
Een lekke band in Canada op een onverharde weg (logging road) 50 kilometer van de bewoonde wereld. We waren heel blij toen we met ons thuiskomertje (donut) deze tocht in 2,5 uur veilig konden afsluiten.

9. Regelen jullie altijd alles zelf of maken jullie ook wel eens een georganiseerde reis?
Meestal regelen we alles zelf, echter op het moment dat we naar een locatie willen waar een georganiseerde reis de enige manier is om daar te komen (bijv. Inca Trail) of als dit veel goedkoper is, doen we dit graag.

10. Hoe combineren jullie al die reizen (en erover bloggen) met jullie fulltime banen? Wat is jullie geheim!?
Heel hard werken tussen de reizen door. Ook veel in de weekenden en feestdagen op pad gaan. Just do it!

11. Waar gaat jullie volgende reis naartoe en waarom?
Sauerland 10/11 mei, klimmen met de NKBV regio Gelderland

Aangezien ik (Anto) niet zoveel Nederlandse blogs volg én de meeste Nederlandse reisblogs al genomineerd zijn voor deze award, nomineer ik twee beginnende niet reisbloggers:

Marieke is sinds een aantal jaren een goede vriendin van mij en schrijft op www.geluksmomentje.com over haar hersenspinsels en levenservaringen.

Collega en trouwe we12travel volgster Linda begon onlangs met haar eigen blog Life on the Rockx.

Jullie mogen van mij de volgende vragen beantwoorden:
1. Wat is je favoriete reisbestemming en waarom?
2. Waar ging je vroeger heen met je ouders?
3. Heb je wel eens heimee en zo ja, naar wat/wie?
4. Wat is jouw favoriete vakantie tot nu toe geweest?
5. Wat maakt jou gelukkig, buiten reizen om?
6. Wat is je engste ervaring ooit rijdens een van je reizen?
7. Als je ’s ochtends wakker wordt en de zon schijnt, wat denk je dan?
8. Welk boek gaat mee op je volgende reis?
9. Als je een reis mocht maken maar geen camera mocht meenemen, is de reis dan nog steeds de moeite waard voor jou?
10. Wat was je duurste reis ooit en zo was het dit waard?
11. Eens of niet eens (en waarom) : “the world is a book and those who do not travel read only one page”…

Have fun!

One Comment

  • Marcella

    Erg leuk om te lezen en jullie beter te leren kennen! Heerlijk om lopend een stad of fijn natuurgebied te verkennen. De beste manier om lekker veel te zien! Ik wist trouwens niet dat Anto de prijs gewonnen had met haar blog over contactlenzen. Goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *