onbekende plekken in nieuw-zeeland
nieuw-zeeland

Kia Ora vanuit Nieuw-Zeeland!

Eigenlijk had ik deze blog al in Nederland willen schrijven, maar zoals wel vaker gebeurt in mijn leven, lopen de dingen soms iets anders dan gepland en dus ben ik inmiddels al lang en breed in Auckland, de grootste stad van Aotearoa, oftewel het Land van de lange witte wolk. De afgelopen drie weken was ik in Nederland waar ik me had voorgenomen om mijn reis goed voor te bereiden, veel leuke dingen te doen met vrienden en vooral ook lekker aan de slag te gaan met We12travel. Het klonk allemaal heel goed, tot ik al binnen een week na thuiskomst wakker werd met keelpijn. Niet veel later volgde koorts en uiteindelijk heb ik bijna 10 dagen plat gelegen met een keelonsteking en bijbehorende shit. Net toen ik begon op te knappen, werd ik ineens wakker onder de rode uitslag. En een mega-jeuk! Twee bezoeken aan de dokter later en inmiddels drie dagen voor vertrek, bleek dat het een allergische reactie was op de antibiotica die ik had gekregen voor de keelontsteking. Ik zal je de details besparen maar oh, wat een jeuk jongens! De ergste jeuk ever ooit die ik me kan herinneren, was toen ik lek gestoken ben door de sandflies hier in Nieuw-Zeeland zes jaar geleden, dus ik ben heel benieuwd of het gewoon mijn herinnering is of dat de sandflies echt zo nasty zijn. Ik laat het je weten!
 
Anyway … ik ben dus in Nieuw-Zeeland, oftewel aan de andere kant van de wereld. Al toen ik in april de keuze maakte om te gaan reizen, wist ik dat ik voor langere periode naar Nieuw-Zeeland wilde want … dit is voor mij gewoon het mooiste land ter wereld! Dit is inmiddels mijn derde keer hier en alhoewel ik deze keer drie maanden blijf, weet ik nu al dat het wederom niet genoeg zal zijn om alles te zien en te doen wat ik graag zou willen. Op dit moment voelt het trouwens totaal niet alsof ik enorm ver weg ben, ook omdat ik inmiddels een simkaart heb gekocht waarmee ik onbeperkt op Whatsapp en social media kan en ik dus de helft van de tijd gewoon aan het whatsappen ben met Nederland. Het tijdsverschil is trouwens 12 uur, oftewel als jullie naar bed gaan ben ik net wakker en andersom.
 
Het idee is om hier vooral heel veel te gaan wandelen. Nieuw-Zeeland is voor mij echt de allerbeste plek ter wereld om te hiken en dan nog belangrijker: zonder zorgen! Er zitten geen rare beesten die je kunnen doden (lees: grizzlies, slangen, dat soort shit), de trails zijn goed gemarkeerd en ik voel me hier volledig veilig als alleen reizende vrouw. Mijn plan is dan ook om zo veel mogelijk te gaan hiken en een combinatie te maken van mooie dagtochten en meerdaagse trekkings. Dat plus lekker aan mijn site knutselen onderweg. Af en toe wat stukjes schrijven (en afmaken … er staan nog minstens 10 verhalen uit Bali en Nepal klaar die ik nooit heb gepubliceerd), veel boeken lezen en vooral heel veel genieten van het buiten zijn.
 
Voor de insiders: een echte planning heb ik niet want ik wil mijn reis ook deels laten af hangen van bijvoorbeeld het weer. Drie dagen met volle bepakking door de regen stampen hoeft voor mij namelijk niet zo nodig wanneer ik alle tijd van de wereld heb. Plus veel luisteren naar wat andere reizigers te vertellen hebben want tips van anderen zijn altijd veel beter dan wat ze bijvoorbeeld in Lonely Planet schrijven. Een globaal plan is er echter wel omdat sommige hutten en trekkings al wel van te voren geboekt moeten worden. Ik blijf tot 1 januari in Auckland, waar ik aan de slag ga met het kopen van een autootje en het verzamelen van kampeerspullen. Daarna rijd ik noordwaarts naar de Bay of Islands, die ik de vorige keren heb overgeslagen. Vanaf hier is het idee om in ongeveer anderhalve week richting Wellington te rijden en de boot te nemen naar het zuidereiland, waar ik dan vervolgens zes weken heb tot mijn vriendin Marieke komt, waar ik zo’n 2.5 week mee rond reis. Samen lopen we onder andere de Routeburn Track en uiteindelijk vlieg ik eind maart weer vanaf Auckland terug naar Nederland. Het klinkt nu nog als een heel eind weg, maar ik weet zeker dat de tijd voorbij vliegt en ik op 24 maart weer met traanogen in het vliegtuig stap.
 
Vandaag ga ik in ieder geval beginnen met hiken want na zo’n lange vlucht (lees: 25 uur) ben ik redelijk gaar en kan ik wel wat frisse lucht en lichaamsbeweging gebruiken. De tocht die ik ga doen is de Rangitoto Island Loop, op een half uurtje varen van Auckland vandaan. De boot gaat over twee uur en dus is het tijd voor mij om op te staan, te ontbijten en te beginnen met genieten van mijn Nieuw-Zeeland avontuur!
 
Meer lezen over Nieuw-Zeeland? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
De mooiste onbekende gebieden van Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland voor beginners: 10 reistips!
De mooiste reisroutes in Nieuw-Zeeland voor outdoor fans
 
Op zoek naar een toffe rondreis Nieuw-Zeeland? Check dan de site van Askja Reizen waar ik met veel plezier de afgelopen 10 jaar heb gewerkt voor het beste aanbod!
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *