frankrijk,  gesponsord

Ken jij Picardië al? (En win een weekendje Frankrijk!)

Mijn baas schreef laatst in een blog, hoe alles in de reiswereld tegenwoordig adembenemend wordt genoemd. Ik vind dat hetzelfde geld voor verrassend. Wil je een verrassend weekendje weg? Wil je naar een verrassend leuk cafeetje? De vijf verrassende kanten van (naam bestemming). Kom op mensen, bedenk eens iets nieuws. Iets origineels, iets verfrissends. Ik daag je uit!
 
Zoals jullie weten, gaan Martijn en ik regelmatig een weekendje weg. Minstens een keer per maand, maar het liefst twee keer per maand. We pakken dan op vrijdag onze spullen en rijden naar een plek niet te ver weg van Arnhem, maar wel ver weg van alle drukte en hectiek van het leven als hard werkende dertigers. Als ik om me heen kijk, zie ik vrienden en familie massaal naar de Belgische Ardennen, Zuid-Limburg of de Eifel gaan. Soms een weekendje Parijs of Londen, maar echt origineel is het eigenlijk niet.
 
Heb je er wel eens over nagedacht om naar Picardië te gaan? Deze Franse streek ligt op zo’n 400 kilometer van Utrecht en heeft voor elk wat wils ontzettend veel te bieden. Voor families die willen uitwaaien aan het strand bijvoorbeeld, of fijnproevers die willen genieten van de Franse keuken. Voor luxepaarden die willen slapen op een privé-eiland maar ook voor iedereen die graag buiten wil zijn. En buiten zijn, dat past bij ons. Terwijl ik dit schrijf, zit ik in Tasmanië en ben ik per bus op weg naar Evandale, waar we onze fietsen ophalen om langs de oostkust te gaan fietsen. We zijn altijd bezig als we op reis zijn. Aan het fietsen of aan het wandelen. Aan het kajakken of aan het kamperen op de meest bijzondere plekjes in de natuur.
 

France, Thierache Esprit Picardie
Credit: Hemis
 
Picardië nodigt uit om verkend te worden. Te voet door de romantische bossen van Compiègne, per fiets over de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Gaan suppen op zee en kamperen terwijl de zon onder gaat…
 
Ook nieuwsgierig naar de charme van het Franse Picardië? Abonneer je dan via deze link op het magazine Esprit de Picardie, geschreven in het Nederlands en helemaal GRATIS! Gratis? Ja, gratis! Als je je abonneert, maak je bovendien kans op een weekendje Picardië.
 
Terwijl de bus voort dendert door de heuvelachtige landschappen van Tasmanië ben ik in gedachten alweer bezig met het plannen van onze voorjaarsreizen. Je bent een reiziger of je bent het niet…
 
[Opmerking: dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Picardie Tourisme] Credit coverfoto: Nicolas Bryant

4 Comments

  • karlien

    Ja! Mijn zus woont in deze streek, zo prachtig mooi. Ik ga me aanmelden want wil graag weten wat er meer te doen is dan in de keuken van mijn zus staan en met alle kids een rondje naar buiten gaan 😉

  • Stéphanie

    Ja, ik ken het omdat ik er altijd doorheen rijd onderweg naar mijn zusje die in het eveneens minder bekende departement van l’Oise woont. Als echte Frankrijk liefhebber en halve Française meld ik mij uiteraard graag aan. Ik ben erg benieuwd naar wat deze streek te bieden heeft! Ik ga binnenkort toevallig een weekend naar de Eifel haha lekker origineel. Maar dit komt omdat ik nooit naar Duitsland ga en ik het eens een kans wilde geven, voor mij dus origineel genoeg 😉

  • Marcella

    Dat klinkt als een geweldig gebied wat ik graag eens wil ontdekken. Ik wil sowieso meer van Frankrijk zien, dus hij komt erbij op de wishlist. Al is het wel wat te ver voor een slechts een weekendje vind ik (vanuit Groningen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *