keen wanderer wp wandelschoenen
gesponsord,  we12test

Getest: de Keen Wanderer WP wandelschoenen

Wandelschoenen testen: een introductie

Het voorjaar is in volle gang, de zomer komt eraan en laten we er nog maar even niet aan denken dat we over een paar maanden alweer het najaar in gaan… Voor ons zijn met name het voorjaar en het najaar de periodes waarin wij graag op reis gaan. Niet al te warm, goedkoop en minder druk dan in hartje zomer. Bij elke periode hoort natuurlijk een eigen wandelschoen en dus testte ik onlangs de Keen Wanderer WP wandelschoenen, die met name geschikt zijn om in het voor- of najaar te dragen.
 
Ik had een heel verkeerd beeld in mijn hoofd van Keen, namelijk dat zij met name lage en halfopen wandelschoenen maken. Echter hebben zij ook een uitgebreid aanbod wandelschoenen voor het serieuzere werk, waarmee je bijvoorbeeld prima de bergen in kunt gaan.
 
Het is bij ons thuis altijd een feestje als er een testartikel wordt afgeleverd. Soms is dit wekenlang niks, soms is het drie dagen achter elkaar raak. De postbode weet inmiddels dat hij het beste tussen 18.00-19.00 kan komen en de buren zijn er inmiddels aan gewend dat er regelmatig een pakketje bij hen in de gang staat om opgehaald te worden. Het leuke zit hem echter in het uitpakken. Wanneer ik voor mezelf outdoor gear koop, doe ik dat nagenoeg altijd in een winkel, want online shoppen vind ik gewoon niet leuk omdat het altijd maar afwachten is hoe het product er in het echt uit ziet.
 
Goed, er kwam dus een grote doos van Keen met een paar wandelschoenen voor hem en een paar wandelschoenen voor haar. Terwijl ik de doos opende, maakte mijn hart een sprongetje. Rode schoenen! Hoe gaaf? Zoals je wellicht al eerder hebt gelezen in een van mijn blogs, vind ik dat wandelschoenen tegenwoordig naast functioneel ook best een beetje hip mogen zijn. Onze doelstelling is om outdoor onder de jongeren een hipper imago te geven en ik heb het idee dat fabrikanten van outdoor producten ook steeds meer beginnen in te zien, dat het niet meer alleen om functionaliteit gaat maar ook om design. Qua design was ik dus al heel tevreden over de Keen Wanderer WP wandelschoenen! Het herenmodel was overigens ‘gewoon’ bruin, maar dat kan een man natuurlijk niet zo veel schelen…
 
keen wanderer wp wandelschoenen

keen wanderer wp wandelschoenen
 

De Keen Wanderer WP wandelschoenen getest

Na het uitpakken kwam de testfase, waarbij we erop uit trokken op de door ons zo geliefde Veluwe, onze achtertuin. Er vielen me twee dingen direct op aan deze schoen: ze zijn licht in verhouding met andere vergelijkbare schoenen (yes!) en ze zijn vrij breed. Voor mij is vaak na een dag wandelen mijn kleine teentje de klos omdat mijn voeten uitzetten en dus is die extra ruimte zeer welkom, Martijn was minder enthousiast. Hij draagt namelijk steunzolen waardoor hij maar een beperkt aantal schoenen kan dragen zonder problemen te krijgen. De Keen Wanderer WP wandelschoenen pasten hem helaas dan ook niet zo goed. De review hieronder is dan ook op mijn (Anto’s) ervaring gebaseerd!
 
Die middag struinden we uren over de eindeloze Veluwe. Het mooie aan dit gebied is de uitgestrektheid en het feit dat je, zelfs op een zondagmiddag in het voorjaar, helemaal niemand tegen komt. Nouja, bijna niemand dan. We liepen veelal over onverharde paden, soms door de modder (want het regende) en soms over mulle zandpaden. Bij elke stap die ik zette, leek het of mijn voeten een stukje lichter waren dan normaal gesproken. Fijn! De waterdichtheid werd natuurlijk ook getest en gezien het filmpje hieronder, zit het daar wel goed mee.
 

 
We liepen die middag maar zo’n 7 kilometer dus onlangs trok in de Wanderer nogmaals aan, deze keer op een tocht van 20 kilometer over de Sallandse Zandloper. Het kan door de warmte komen of door het feit dat ik ze deze keer langer droeg, maar aan het einde van de dag had ik een aardige blaar te pakken, onder mijn hiel. Dit hoort er natuurlijk bij wanneer je schoenen voor het eerste draagt voor een langere tocht maar geheel pijnvrij, liep ik dus niet.
 
keen wanderer wp wandelschoenen
 

Conclusie na het testen van de Keen Wanderer WP wandelschoenen

Het fijne aan deze schoen vind ik dat hij net tussen een hoge en een lage wandelschoen in zit, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Ik heb voor elk soort wandeltocht een apart paar maar zou de Wanderer gerust op bijna elke soort wandeltocht meenemen, iets wat ik met een expliciet hoge of lage schoen minder snel zal doen. Daarnaast vind ik het gewicht prima, in vergelijking met andere hoge wandelschoenen valt dit net iets lager uit, wat voor de voeten gewoon net iets fijner kan zijn tijdens het lopen. De Keen Wanderer WP maakt deel uit van de lijn European Made, waarbij alle schoenen voor de Europese markt ook in Europa geproduceerd worden. Hierbij wordt gekeken naar de wensen van de Europese consument om op die manier een nog betere schoen op de markt te brengen. Het laatste voordeel van deze schoen ten slotte, is de prijs. Als ik hem vergelijk met bijvoorbeeld de Lowa Lady Light die ik onlangs ook testte, komt ie al snel zo’n 50 euro goedkoper uit.
 
keen-wanderer-wp-anto
 
Ik schrijf echter nooit een review zonder minpunten want ik geloof er niet in dat geen enkel product voor verbetering vatbaar is. Wat me al tijdens mijn korte wandeling op de Veluwe opviel is dat de veters van de Keen Wanderer WP erg glad zijn en ik ze regelmatig moest strikken. Een dubbele knoop op de wandeling in Salland, loste dit op. Mijn tweede minpunt is de kleur. Ja, de kleur. Daar waar ik aan het begin van het artikel nog lyrisch was over de kleur, kwam ik er achter dat mijn schap met outdoor kleding veelal kleren in de tinten paars/roze/mintgroen heeft. Tja en dat matcht niet zo goed bij rood. Een luxeprobleem dus, want echt een minpunt, kan ik dit natuurlijk niet noemen… Overigens is de schoen ook in het klassieke bruin leverbaar.
 
Conclusie: een fijne, degelijke wandelschoen die met name voor de beginnende wandelaar een perfecte en prijsbewuste aankoop is.
 

Enthousiast geworden?

Dat is mooi! Bestel de Keen Wanderer Damesschoenen dan nu bij Bever. Bever biedt je 365 dagen bedenktijd, gratis verzending vanaf € 30 én gratis retourneren in één van de 44 winkels. Daarnaast ontvangen wij als We12travel een kleine commissie mocht je via onze site iets kopen, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons om We12travel in de lucht te houden en nog meer mooie verhalen te kunnen schrijven. Alvast bedankt!
 
Meer test reviews lezen? De volgende schoenen probeerden we ook:
Lowa Lady Light GTX (v)
Meindl X-SO 30 GTX Surround (v)
La Sportiva Synthesis Mid GTX (m)
 
Meer wandelinspiratie opdoen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Solo wandelen als vrouw tussen de beren van Alaska
De weg naar Mount Everest Base Camp
De mooiste wandelingen van Nieuw-Zeeland
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *