sponsored,  We12inspire

Kamperen in de natuur met Yelloh!

Werkelijke situatie
Het is een warme zomerdag en we hebben net een flink stuk gelopen. De voeten doen pijn en mijn lichaam is vies en plakkerig van het zweet. We melden ons bij de receptie van de camping en krijgen een plekje toegewezen. Terwijl we onze tent opzetten en de slaapmatjes uitrollen, prikt de zon op mijn rug. Als de tent eenmaal staat, is het tijd om de matjes uit te rollen. Pfft, het is nu al niet te harden in onze tent…

We hebben trouwens een video gemaakt genaamd kamperen doe je zo. Klik hier als je hem nog niet gezien hebt.

Ideale situatie
Het is een warme zondag en we hebben net een flink stuk gelopen. De voeten doen pijn en mijn lichaam is vies en plakkerig van het zweet. We lopen de camping op richting onze cottage. Na een snelle douche is het tijd om te gaan ontspannen aan het zwembad. Ja mensen … ook dat is soms onze vakantie!

Onlangs kwam ik in contact met Yelloh! Village. Zij zijn een organisatie gespecialiseerd in openluchtkamperen, maar dan in stijl. Dus niet zoals wij al zo vaak deden in een trekkerstentje maar in een comfortabele accommodatie, op de mooiste locaties.

Aquitaine--Yelloh-Village-Panorama-du-Pyla

Al surfend op hun website kwam ik de vele mogelijkheden tegen. Als liefhebber van natuur en avontuur, werd mijn aandacht natuurlijk meteen getrokken door de campings in de bergen. Er ontvouwt zich een uitgebreide selectie aan campings in Frankrijk en Spanje, stuk voor stuk op de mooiste locaties gelegen.

Ik klik nog even door want heel stiekem lijkt het me ook wel fijn om eens lekker aan het strand wakker te worden. Met de ruisende zee op de achtergrond en de krijsende zeemeeuwen boven je hoofd… heerlijk! Ook hier is weer een uitgebreid aanbod en ik begin acuut zin te krijgen in onze zomervakantie.

Mijn favoriet is toch wel de boomhut. Nouja een hut mag je het eigenlijk niet noemen, meer een boomaccommodatie in stijl. Het lijkt me heerlijk wakker worden zo tussen de bomen.

Aquitaine-Yelloh!Village-Sylvamar

Of wat te denken van een camping aan de Arcèche: ideaal voor waterratten. Overdag lekker de rivier op met je kano en ‘s avonds in alle comfort genieten van het comfort van je eigen cottage.

De campings van Yelloh! zijn niet alleen ideaal voor gezinnen maar ook voor stellen die overdag graag lekker actief bezig zijn maar ‘s avonds graag toch wat meer comfort willen dan met de toilettas onder de arm steeds naar de toilet te moeten lopen.

Kamperen op een camping van Yelloh! hoeft niet per definitie duur te zijn. Kampeerplekken zijn er op diverse locaties vanaf € 18 per nacht en een accommodatie huur je vanaf € 39 per nacht. Zeker redelijke prijzen, ik kan me nog herinneren dat ik me laatst een hoedje schrok toen ik ergens in Nederland op een natuurcamping wilde staan en ik bijna 20 euro moest aftikken, in mijn (praktisch) eigen achtertuin nota bene.

Aquitaine-Yelloh!-Village-le-littoral-3-chambres

Inmiddels zijn er al 65 campings verdeeld over Frankrijk, Spanje en Portugal. Het team van Yelloh! Village doet er alles aan om je vakantie zo fijn mogelijk te maken. Denk hierbij aan een persoonlijke benadering, kwaliteit, goed opgeleide meertalige medewerkers en niet geheel onbelangrijk, een eenvoudige en efficiënte website. De campings van Yelloh! Village zijn onderscheiden met het “best camping” label door de welbekende kampeergids van Michelin.

Ook zin gekregen om lekker luxe te gaan kamperen? Check dan hun website. Ik droom nog even lekker verder!

Dank voor het delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.