nepal

Ik ben even offline!

Het gebeurt niet zo heel vaak, maar ik ga de komende twee weken even offline want … ik ga een trektocht maken in Nepal. Nadat ik twee jaar geleden voor het eerst in Nepal was om de trektocht naar Everest Base Camp te doen, ben ik hopeloos verliefd geworden op dit bijzondere land. Toen ik begin 2017 een goedkoop vliegticket naar Nepal vond, besloot ik dan ook terug te gaan en na ruim 9 maanden wachten is het nu eindelijk zo ver. Tegen de tijd dat jullie dit lezen hang ik ergens in de lucht of ben ik net aangekomen of sta ik ergens op een berg. Of zoiets.
 
De laatste keer dat ik even offline ging tijdens een reis was denk ik twee jaar geleden. Alhoewel je tegenwoordig in de meeste tea houses wel wifi kunt kopen, voelde ik totaal geen behoefte om dat te doen. Ik heb in 14 dagen lopen geloof ik twee keer wifi gekocht, één keer omdat ik ziek was en de andere keer om mijn familie en vrienden te laten weten dat ik Everest Base Camp bereikt had.
 
Ik vermoed dat de behoefte om wifi te kopen ook weer bijzonder laag zal zijn deze keer. Mijn ervaring is dat ik na een hele dag lopen vaak veel te moe ben om nog iets anders te doen dan eten en slapen. En dus heb ik besloten mijn laptop thuis te laten en even geen blogs te publiceren. Om nauwelijks tot geen social media te doen en om even voor de volle honderd procent te genieten voor de weken die komen gaan.
 
Benieuwd wat ik ga doen deze keer? Google even op Annapurna Sanctuary Trek, dit is de tocht die ik ga lopen. Een ander gebied en een andere tocht deze keer, maar ik vermoed net zo mooi als die naar Mount Everest. Als het goed is bereik ik op 26 november Annapurna Base Camp op 4.130 meter hoogte. Daarna is het weer afdalen en terug naar Kathmandu, waar ik begin december weer aan kom.
 
Tot dan!
X Anto

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *