Halló! Welkom op mijn IJsland pagina! 

IJsland heeft al zo’n 20 jaar geleden mijn hart gestolen, toen ik op doorreis van New York naar Amsterdam een stopover maakte in Reykjavík. Het was mijn allereerste reis naar een noordelijke bestemming en ik vond het direct geweldig. De natuur, de mensen, de schoonheid van het landschap … ik wist toen al dat ik hier vaker naartoe wilde. En zo geschiedde, ik bezocht IJsland sindsdien nog 9 keer. Meestal in de zomer, maar ook regelmatig in de winter.

Op vakantie naar IJsland? In de onderstaande artikelen vind je uitgebreide informatie over deze bijzondere bestemming. Zo deel ik mijn favoriete plekken, heel veel wandelinspiratie en talloze tips over IJsland in de zowel de zomer als de winter. Veel lees- en inspiratieplezier toegewenst!

IJsland

Beste reistijd
Zomer – juli en augustus
Winter – eind december t/m februari

Munteenheid
IJslandse Kroon (ISK)

Tijdsverschil
1 uur vroeger

Hoofdstad
Reykjavík

Antonette op IJsland

Ik ben regelmatig op IJsland geweest, mede vanwege mijn werk. Ik vind IJsland een van de meest fascineren bestemmingen van Europa. Je vindt er gletsjers, geisers, walvissen en prachtig gelegen natuurlijke zwembaden.

Als wandelaar kan ik mijn hart ophalen op IJsland, er zijn zoveel paden te ontdekken. Daarnaast geniet ik graag van de gletsjers, het ijs en de intense landschappen. Ik bezocht IJsland in alle seizoenen en vertel je in de artikelen dan ook meer over mijn persoonlijke voorkeuren en waarom je juist wel of niet in een bepaalde periode op reis naar IJsland moet gaan.

Antonette op IJsland
roadtrip ijsland

Roadtrip IJsland: tips, route en kosten

Ben je van plan om een roadtrip op IJsland te maken? Goede keuze! Want alhoewel je op IJsland ook prima met het openbaar vervoer kunt reizen, is een huurauto eigenlijk onmisbaar indien je écht het meeste uit je IJsland reis…

Favoriete plekken op IJsland

Landmannalaugar

Met stip op plek een in mijn top zes met favoriete plekken op IJsland staat Landmannalaugar in de hooglanden. Deze bijzondere plek, omringd door riolietbergen, is een paradijs voor wandelaars en mag zeker niet overgeslagen worden tijdens je bezoek aan IJsland.

Lees meer

Reykjadalur

Reykjadalur is een bijzondere vallei die je zowel in de zomer als de winter kunt bezoeken. Om te wandelen of om te badderen in de warme stroom. Ik ben er inmiddels drie keer geweest en vooral buiten het hoogseizoen kun je hier heerlijk wandelen en genieten van de bijzondere IJslandse natuur.

Lees meer

Westman Eilanden

De Westman Eilanden zijn heel bijzonder en worden vaak overgeslagen door toeristen, vanwege het slechte weer. Deze eilandengroep ligt op 11 kilometer voor de IJslandse zuidkust. Heel bijzonder is de krater die je kunt bezoeken waar de warmte nog uit de aarde komt.

Lees meer

Krýsuvík

Het geothermische veld van Seltún bij Krýsuvík is heel bijzonder. Je vindt hier bruine bergen, warme stromen, pruttelende potjes en meer bijzondere natuurfenomenen. De geur van rotte eieren hoort erbij en maakt het, laten we eerlijk zijn, nog een stukje bijzonderder.

Lees meer

Het DC3 vliegtuigwrak

Het vliegtuigwrak op IJsland is inmiddels uitgegroeid tot een extreem toeristische attractie. Toch vind ik het een hele gave plek, mede vanwege mijn passie voor de luchtvaartindustrie. Of je er heen moet gaan of niet laat ik aan jouzelf over, ik vond het moeite waard!

Lees meer

De ijsbergenmeren

Niet te missen zijn de ijsbergenmeren aan de IJslandse zuidkust: Jökulsárlón en Fjällsárlón. Beide bijzonder op zijn eigen manier en beiden de moeite meer dan waard. Heb je geluk dan ligt er veel ijs in het water, heb je pech, dan is er meer water dan ijs. Zet deze plekken maar op je bucketlist!

Lees meer

Accomodaties op IJsland

Handig om te weten is dat IJsland een populaire reisbestemming is en dat je eigenlijk altijd je accommodaties het beste ruim van tevoren dient te reserveren, om te voorkomen dat je achter het net vist.

Accommodaties variëren van eenvoudige kampeerhuisjes op campings tot prachtige lodges in de natuur. Kies voor een accommodatie binnen jouw budget en ga onbezorgd op vakantie naar IJsland.

Roadtrip IJsland in de winter

IJsland in de winter: tips ter voorbereiding van je reis!

IJsland in de winter: tips ter voorbereiding van je reis! Daar waar IJsland in de winter vroeger een soort van mission impossible leek, is het tegenwoordig best gebruikelijk om in de winter naar IJsland te gaan. Hotels hebben hun deuren…

Auto huren op IJsland

Een auto huren op IJsland? Kies er dan voor om met een betrouwbare partij in zee te gaan. Ik boek mijn huurauto’s meestal via Sunny Cars. Zij kopen namelijk het eigen risico al voor je af, zodat je ter plekke niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Boek je huurauto tijdig, huurtarieven worden zelden lager maar nagenoeg altijd duurder.

warme baden in ijsland

Een complete gids voor de warmwaterbronnen op IJsland

IJsland is hot! Letterlijk en figuurlijk. Het land wordt overspoeld door toeristen en het borrelt en stoomt overal. Dit komt omdat IJsland op de breuklijn van twee tektonische platen ligt, waardoor het land constant in beweging is. Wanneer je naar…

Deze pagina bevat affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.