indonesie,  nepal,  nieuw-zeeland

Hoera … ik ga op wereldreis!

Het moment dat ik ‘Hoera … ik ga op wereldreis’ op Facebook zet, weet ik al dat mijn telefoon roodgloeiend staat. Dat doet ie namelijk al 24 uur … en dan heb ik slechts pas een aantal mensen uit mijn kennissenkring ingelicht over mijn plannen. In eerste instantie wilde ik geen blog erover schrijven, maar ik krijg inmiddels zoveel vragen, dat ik RSI krijg van al het WhatsAppen. Bij deze dus het beste nieuws van het jaar tot nu toe: ik ga op wereldreis!
 
Ik liep er niet echt mee te koop, maar de meeste mensen die mij persoonlijk kennen, weten dat ik al een tijdje de wens heb om voor langere tijd naar het buitenland te gaan. Gewoon te vertrekken en te zien wat er gebeurt. Aangezien ik ook een gigantische twijfelkont ben (joh) durfde ik nooit echt de stap te zetten om daadwerkelijk te vertrekken. Ik ben opgevoed met zekerheid: een spaarrekening, een huis en een vaste baan … ik ken niet anders. Dan vallen er ineens een aantal zekerheden weg. Je relatie eindigt, je vader overlijdt en je moet je huis uit. Een beter moment om te gaan is er niet, toch? En dus zegde ik mijn baan op en nam ik daarmee afscheid van het laatste beetje zekerheid in mijn leven.
 
Wat ga ik dan precies doen? Hmmm nou echt een vastomlijnd plan heb ik nog niet. Ik word niet zo’n reiziger die haar wereldreis van voor naar achter gepland wil hebben. Ik boek geen ‘Round-the-World’ ticket en doe ook geen twintig landen in een een jaar. Wat ik namelijk wil is rust aan mijn kop en de natuur in. Mooie plekken ontdekken, wandelen, boeken lezen, genieten van de schoonheid van deze aarde. Ik hoef niet per se landjes af te vinken en zo veel mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken om maar aan mijn bucketlist te kunnen werken en daarover vervolgens weer te kunnen bloggen. That just ain’t me…
 
Allereerst heb ik natuurlijk, met heel veel pijn in mijn hart, mijn baan opgezegd. Ik werk inmiddels 11 jaar met heel veel plezier bij Askja Reizen, maar het is tijd om verder te gaan. Ergens in juni of juli ga ik stoppen, een definitieve datum heb ik nog niet. In de zomer heb ik nog enkele reizen gepland (zowel blog als privé) die ik gewoon ga maken en voor de rest van de tijd ben ik in Nederland om allerlei dingen te regelen, af te handelen en gewoon even niks te doen. Mijn huis moet ik per 1 juli verlaten, dus waar vanaf dan ga wonen, weet ik nog niet. Ik vind vast wel een plekje waar ik mijn matje uit mag rollen.
 
Ergens in september wil ik dan vertrekken. Eerst naar Bali om me even helemaal onder te dompelen in een omgeving van rust en relaxation. Nee, ik heb de film Eat, Pray, Love niet gezien en ben ook niet van plan die te gaan kijken. Bali lijkt me echter wel een prima plek om mijn reis te starten, gewoon omdat het me mooi lijkt, omdat mijn vader van die plek hield en omdat je er prachtig kunt wandelen. En vulkanen kunt beklimmen en kunt leren surfen. Dat dus …
 
Vanuit Bali is mijn plan om naar Nepal te gaan voor enkele maanden. Na mijn trektocht naar Everest Base Camp ben ik verliefd geworden op de Himalaya en de Nepalese bevolking. Ik wil een of twee tochten lopen van 2-3 weken en voor de rest heb ik geen idee. Misschien ga ik wel vrijwilligerswerk doen. Of slapen en bloggen. Boekjes lezen. Een cursus Dal Bhat koken doen. We’ll see…
 
En vanuit hier reis ik dan uiteindelijk naar mijn geliefde Nieuw-Zeeland. De plek die in 2002 mijn hart al veroverde. De plek waar ik sindsdien altijd al heb willen wonen en waar ik een stukje van mijn hart heb achtergelaten de laatste keer dat ik er was. Gewoon lekker hiken, kamperen, zonder zorgen in de natuur zijn. Terwijl ik dat laatste schrijf, verschijnt er een dikke grijns op mijn gezicht. Gewoon in de natuur zijn, hoe fijn klinkt dat?
 
Hoe lang ik uiteindelijk weg blijf weet ik niet en wil ik ook niet nu al bepalen. Ik hou daarom alle opties open. Wanneer ik naar huis wil, kan ik naar huis. Wanneer ik langer wil blijven, doe ik dat. Ik realiseer me dat het een gigantische luxe is dat ik me dat kan permitteren, maar ik heb er hard genoeg voor gewerkt en gespaard om in ieder geval een jaar (en misschien wel twee jaar) te doen wat ik wil. Of dat nu hier of aan de andere kant van de wereld is zal de tijd uitwijzen. Daar ga nu nog niet over nadenken.
 
Hoe gaat het dan verder met We12travel? Uiteraard blijft de site gewoon bestaan. We12travel is mijn passie en al jaren droom ik ervan schrijvend de wereld over te kunnen reizen. In mijn hoofd zitten ontzettend veel mooie verhalen die ik nog wil vertellen, maar er niet uit komen omdat ik geen tijd heb. Dus besloot ik mezelf hetgeen te gunnen dat eigenlijk niet te koop is, maar in mijn geval toch wel weer, namelijk tijd. De tijd om te bedenken wat ik ga doen met We12travel, tijd om betere verhalen te schrijven, tijd om mooiere foto’s te maken en tijd om jullie van nog meer inspiratie te voorzien.
 
Daarnaast zal er uiteindelijk toch gewoon af en toe geld verdiend moeten worden. De term ‘digital nomad’ komt tegenwoordig vaak voorbij en eerlijk is eerlijk, uiteindelijk is het ook mijn doel om digital nomad te worden. Over hoe ik dit precies ga vormgeven heb ik nog maar beperkt nagedacht want mijn brein zit vol met andere zaken die momenteel mijn aandacht nodig hebben. En dat is prima, want je kunt niet alles vastleggen en besluiten van tevoren.
 
Als er iets is wat ik de afgelopen maanden heb geleerd, is dat er niks vast staat in het leven en dat het morgen misschien te laat is om je dromen na te jagen. Dat voor jezelf kiezen geen egoïstische maar een dappere beslissing is. Ik weet zeker dat mijn vader trots op me geweest zou zijn.
 
Ik zou met gemak nog 1.000 woorden kunnen schrijven over mijn besluit, maar ik laat het hier voor vandaag even bij. Gewoon omdat er nog enorm veel te vertellen valt, maar ook omdat niet alles gedeeld hoeft te worden. Ik ga zometeen in ieder geval slapen met het beste gevoel ter wereld: het gevoel dat de wereld aan mijn voeten ligt …
 
Vragen? Opmerkingen? Blij? Teleurgesteld? Drop je gedachten in de comments!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Zo krijg je meer tijd om te bloggen!
Hoe gaat het met mijn doelstellingen voor 2017?
Een complete gids voor de warme baden op IJsland
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

87 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *