sunday social travel talk

Hoera, het is voorjaar!

Ik had me de afgelopen twee dagen voorgenomen om uit te slapen. Even bij te tanken van alle hectiek en even aan mezelf denken. Helaas was ik beide ochtenden vroeg wakker: op vrijdag al om 06.16 en op zaterdag om 06.36. Alhoewel ik het probeerde te negeren door me nog een keer om te draaien, een kussen over mijn hoofd te trekken of mijn iPhone naar de andere kant van de slaapkamer te smijten, hielp het niks. Klaarwakker was ik.
 
Vanochtend was het anders. Geen iPhone bij m’n bed, slechts mijn Polar M400 waarvan ik eigenlijk geen idee had of die automatisch de tijd zou verzetten. Het was dus ook nog maar de vraag of het 09.00 of 10.00 was toen ik opstond en naar de woonkamer slenterde. Het bleek al 10.00 te zijn en dus was ‘missie uitslapen’ vandaag wel gelukt.
 
Ik wilde vandaag eigenlijk geen blog publiceren want ik had geen tijd om iets te schrijven deze week, maar soms ik vind het leuk om met een kop koffie gewoon te gaan tikken wat er in me opkomt. Ohja, ik heb trouwens toegegeven aan mijn nieuwste verslaving en een Nespresso voor mezelf gekocht. Echt zo fijn! Behalve vliegtickets en af en toen nieuwe kleding koop ik nooit iets voor mezelf maar een Nespresso leek me wel heel fijn. Heb je het verhaal over mijn koffie-verslaving gemist, lees dan hier het verhaal nog even terug.
 
Maar goed, vannacht is de klok dus een stukje vooruit gegaan. Een uurtje maar, en toch kan ik me daar altijd stikberoerd door voelen. Zo’n uurtje is voor mij soms net zo moeilijk te handelen als een jetlag van pak ’em beet 10 uur voor- of achteruit. Mensen vragen vaak aan mij of ik weleens jetlags heb en qua slapen heb ik die nauwelijks (ik slaap namelijk gewoon altijd heel graag) maar mijn lichaam moet er altijd wel weer aan wennen. Ik woon in een heel licht appartement en kijk al uit naar het moment dat de blaadjes aan de bomen komen en ik omringd wordt door groen als ik uit het raam kijk.
 
Over blaadjes gesproken, de sproeten verschijnen ook weer op mijn gezicht. Gisteren maakte ik een selfie (check) tijdens het wandelen en toen ik terug kwam, viel het me op dat ze er alweer zijn. Dat betekent ook écht dat het lente is. Hoera! Ook liep ik met mijn muts op omdat ik giga blonde uitgroei heb en stiekem nog niet heb besloten of ik mijn haar weer donker ga verven of misschien toch iets lichter vanwege het voorjaar. Ondertussen geniet ik stilletjes van de zon, het wandelen, het wakker worden van fluitende vogels voor mijn slaapkamerraam en van het idee dat er mooie reizen aan zitten te komen. Zelfs de zin om te reizen komt langzaam maar zeker weer terug. I believe it’s a thing called wanderlust…
 
IMG_8946
 
Het is tijd om de winter af te sluiten. De donkerste die ik ooit meemaakte. Een relatiebreuk en het overlijden van je vader, die niet zomaar een vader maar een geweldige man was, gaan je niet in de koude kleren zitten. Maar dat hoef ik jullie niet uit te leggen. Die gebeurtenissen geef ik langzaam maar zeker een plekje en ga ik mee leren leven. Nothing lasts forever zeggen ze weleens en dat is helemaal waar. Ik wist het wel, maar ben er de afgelopen tijd meermaals aan herinnerd. Daarom heb ik besloten te gaan genieten van het voorjaar, zo goed en kwaad als het gaat. Van alle mooie dingen die het leven te bieden heeft, van de kansen die ik krijg om bijzondere dingen te doen en van de zon die langzaam aan weer gaat schijnen.
 
Doen jullie met me mee? Fijne zondag allemaal!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Zo krijg je meer tijd om te bloggen!
Hoe gaat het met mijn doelstellingen voor 2017?
Een complete gids voor de warme baden op IJsland
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

2 Comments

  • Annelies Spaan

    Mooi verhaal Antonette, geniet van het mooie weer en de mooie dingen die het leven je bied, ten alle tijde, dan kun je de minder mooie zaken ook beter handelen. Veel plezier met je reisplannen en wandeltochten, ik lees af en toe een verhaal, en geniet er van.

    groetjes Annelies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *