schommelen op bali bij the bali swing
we12inspire

Het grote We12travel jaaroverzicht van 2017

Ik heb een tijdje zitten twijfelen of ik een jaaroverzicht zou schrijven, maar aangezien ik hem overig jaar ook al oversloeg, leek het me een goed idee om er toch maar eens voor te gaan zitten. Momenteel zit ik in The Coffee House in Auckland onder het genot van een latte en een heerlijke cookie crumble cheesecake, een super inspirerende plek om het afgelopen jaar eens onder de loep te nemen.
 
2017 was een bijzonder jaar voor mij. Het jaar dat begon met een nieuw begin in mijn eigen appartementje in Arnhem en eindigde aan de andere kant van de wereld. Ik reisde de wereld over van oost naar west en van noord naar zuid en geloof niet dat ik ooit zo vaak in een jaar zo ver van huis ben geweest. In deze post neem ik je mee op reis naar alle plekken die ik dit jaar bezocht.
 

Januari

Januari stond bij mij zoals altijd in het teken van ontzettend hard werken bij mijn voormalige werkgever Askja Reizen. De Vakantiebeurs, informatiedagen, weekenden, noem maar op. Ik maakte in januari welgeteld één reis, ik ging voor Askja naar een beurs op IJsland. Na twee dagen vol afspraken was er ook nog tijd om de excursie Into the Glacier te doen en ging ik een dag wandelen met mijn vriendin Birna die ik al jaren ken. Verder was ik heel veel aan het werk, settelde ik langzaam maar zeker in mijn nieuwe woonplek en besloot ik mee te doen aan de ‘Wandel 1.000 kilometer in 2017′ challenge.’ Benieuwd wat ik nog meer deed in januari? Het hele overzicht lees je hier.
 
into the glacier truck
 

Februari

Februari was wat reizen betreft de saaiste maand van het jaar want ik ging niet één keer weg. Gelukkig maakte ik diverse mooie wandelingen (onder andere deze bij Radio Kootwijk), las ik veel boeken en begon langzaam maar zeker mijn draai te vinden op mijn nieuwe plekje. Toch benieuwd wat ik nog meer deed in februari? Check dan het maandoverzicht!
 
wandelen bij radio kootwijk
 

Maart

Dit is een maand die ik liever zo snel mogelijk vergeet. Ik schreef geen maandoverzicht want dit is de maand dat mijn vader in het ziekenhuis werd opgenomen. Een week later overleed hij op 88-jarige leeftijd. Ik mis hem nog elke dag maar weet dat hij steeds weer met mij mee reist op mijn schouder. Hij hield net zo veel van reizen en ik ben hem altijd nog dankbaar dat hij mij altijd ondersteund heeft in de keuzes die ik gemaakt heb. Ondanks dit intense verdriet, maakte ik toch nog een reisje, ik ging namelijk met Rianne naar Duitsland waar ik een deel van de Rheinsteig liep in opdracht van Top Trails of Germany. Het werd een super gezellig weekend waarbij ik de zorgen over mijn vader toch nog een beetje achter me kon laten.
 
wandelen op de rheinsteig
 

April

April was één van de meest bizarre maanden van mijn leven. Ik kreeg te horen dat ik mijn huisje weer moest verlaten en besloot dat dit hét duwtje in de rug was dat ik nodig had om mijn baan op te zeggen. Met veel pijn in mijn hart, maar iets waar ik stiekem al jaren van droomde. Ook kwam ik heel kort thuis te zitten met een burnout (niet vanwege mijn werk, maar vanwege alle gebeurtenissen in mijn privé-leven), maar al snel begon ik weer met werken. Ik maakte een korte trip naar Göteborg in Zweden waar ik vooral veel wandelde en daarnaast was ik sowieso veel buiten om mijn gedachten te ordenen. Meer over de maand april lees je hier.
 
citytrip göteborg
 

Mei

De maand mei sloeg ik ook even over qua maandoverzicht. Omdat ik nogal met mezelf in de knoop zat en ik me eigenlijk niet zo goed kan herinneren wat ik zoal deed in die maand. Veel indruk heeft ie dus niet gemaakt. Ik had allerlei plannen om te gaan wandelen met Pinksteren en Hemelvaart maar uiteindelijk kwam er niks van terecht en bleef ik gewoon lekker in Nederland om heel veel te hiken en in de buurt van de 1.000 kilometer te komen
 
embrace
 

Juni

Ook juni was een bizarre maand. Ik moest mijn huisje verlaten, lag tot twee keer toe ziek op bed, trok tijdelijk bij mijn broertje in en begon aan een blogreis naar Oostenrijk. Hier hing ik aan staalkabels bij de Achensee, ging ik wandelen in Lech en genoot ik intens van de bergen waar ik zo gek op ben. Meer over juni lees je hier.
 
five peaks ferrata klettersteig achensee
 

Juli

Juli was de eerste maand van mijn leven als digital nomad. Begin juli was ik dus nog in Oostenrijk en aansluitend reisde ik naar San Marino voor een blogreis. Ik maakte hier intens kennis met dit micro-landje en kan je een bezoek aan deze plek van harte aanbevelen. Na thuiskomst uit San Marino werkte ik nog zo’n anderhalve week bij Askja op kantoor om vervolgens op het vliegtuig naar Seattle te stappen. Hier reisde ik zo’n twee weken rond door de Amerikaanse Pacific Northwest, een droomreis met alleen maar hoogtepunten! Meer over deze rondreis lees je hier, het volledige maandoverzicht van juli vind je in deze blog.
 
crater lake
 

Augustus

De eerste paar dagen van augustus bracht ik nog in Seattle door en vervolgens vloog ik naar mijn geliefde Alaska. Hier ging ik op bezoek bij de beren in Lake Clark National Park en maakte ik voor de derde keer een prachtige hike naar de indrukwekkende Harding Icefield. Ook liet ik mijn eerste tattoo zetten: het woord Wanderlust op mijn voet. Beste keus ever. Na terugkomst uit Alaska was ik twee dagen in Nederland, om vervolgens samen met oud-collega Saskia door te reizen naar Zweden voor We12travel. Hier verbleef ik in Sommarhagen waar ik genoot van de stilte en ruimte van de Zweedse natuur en kampeerde in de wildernis. Hier lees je meer over de maand augustus!
 
hiking the harding icefield trail alaska
 

September

In september wilde ik in eerste instantie thuis blijven omdat ik niet zo goed in mijn vel zat. Het was een combinatie van de aanhoudende burnout en verkeerde hormonen die ik kreeg bij mijn Implanon waardoor ik mezelf niet echt meer herkende. Toch maakte ik twee reizen, beginnende met een trektocht over de Westerwald Steig, wederom in samenwerking met Top Trails of Germany. Hier begon ik langzaam maar zeker weer tot leven te komen en genoot ik weer als vanouds van het buiten zijn. Een paar dagen later reisde ik naar de Algarve in Portugal samen met mijn IJslandse vriendin Birna, waar we een aantal leuke outdoor activiteiten deden. Een uitgebreid verslag van september lees je hier.
 
westerwaldsteig2
 

Oktober

In oktober ging ik naar Indonesië, waar ik mijn reis begon op Bali. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, maar het relaxen en niks doen was precies wat ik die maand nodig had. Na twee weken voornamelijk bijkomen en uitrusten in Ubud, Sidemen en Gili Air, reisde ik naar Lombok waar ik de Rinjani vulkaan beklom, iets wat al jaren op mijn bucketlist stond. Via Lombok reisde ik uiteindelijk weer terug naar Bali, waar ik nog een tijdje in Canggu verbleef om (wederom) lekker niks te doen. Het hele maandoverzicht van oktober vind je hier.
 
beklimming van mount rinjani mount rinjani beklimmen rinjani trektocht
 

November

De eerste week van november was ik nog op Bali, in Ubud om precies te zijn. Wat een heerlijke en relaxte plek is dat zeg, ik zou er zomaar kunnen wonen. Begin november reisde ik terug naar Nederland, waar ik een dag of tien was en me ondertussen voorbereidde op de volgende trip, namelijk die naar Nepal. Medio november vloog ik naar Kathmandu vanuit waar ik de bus naar Pokhara nam. Hier begon ik aan een prachtige trektocht naar Annapurna Base Camp, één van de mooiste dingen die ik deed dit jaar! Meer lezen? Check dan het maandoverzicht van november!
 
annapurna base camp trek annapurna sanctuary trek nepal
 

December

Begin december vloog ik terug naar Nederland, waar ik uiteindelijk drie weken bleef. Ik logeerde op allerlei plekken, overwon een keelontsteking en vloog uiteindelijk op eerste kerstdag naar Auckland in Nieuw-Zeeland, waar ik nu nog steeds ben. Nieuw-Zeeland is al sinds jaar en dag mijn favoriete bestemming ter wereld en stiekem hoop ik hier ooit te gaan wonen. Ik blijf hier nog tot 1 januari zodat ik Oud & Nieuw als eerste ter wereld kan mee maken en reis dan met mijn zojuist gekochte autootje Red verder door het land van de lange witte wolk.
 
Waitakere Ranges
 
Dit was mijn jaar in reizen. Nu ik het zo terug lees is het gewoon bijna onwerkelijk hoeveel ik heb gereisd en gezien van de wereld. Ik reisde naar het uiterste noordwesten van de wereld (Alaska) en het uiterste zuidoosten (Nieuw-Zeeland) en ging van Zuid-Europa (de Algarve) naar het hoge noorden (IJsland). Blijft er dan nog wat te wensen over voor 2018? Jazeker, want ik raak nooit uitgekeken op deze wereld. Behalve Nieuw-Zeeland heb ik nog geen plannen voor 2018 en dat is prima, want na thuiskomst is mijn eerste focus om een plekje te vinden om te wonen. Ik ben dan inmiddels negen maanden een reizende nomade en dat was lang genoeg, ik mis het hebben van een thuis en een plek waar ik altijd met een goed gevoel naar terug kan keren. Uiteraard zijn er genoeg plekken waar ik over droom om naartoe te gaan, zoals een roadtrip Noorwegen en een hiking reis door Peru en Bolivia. En ik wil wat meer op pad in eigen land want er zijn zo veel mooie plekken die ik nog nooit gezien heb. Maar goed, dat is voor later. Nu eerst lekker drie maanden genieten van Nieuw-Zeeland en daarna zie ik wel weer verder.
 
Ik wens jullie allemaal het allerbeste voor 2018 en dat het maar een reislustig jaar mag worden!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
De 17 mooiste wandelingen van 2017
De mooiste wandelgebieden voor deze winter
11 Dingen die ik over mezelf leerde in Indonesië
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *