mount cook national park
we12inspire

Het grote We12travel jaaroverzicht van 2018

Welkom bij het We12travel jaaroverzicht 2018

Het einde van het jaar is nabij en dus is het tijd voor mijn jaaroverzicht. Ik geloof dat ik hem de afgelopen jaren niet schreef vanwege persoonlijke omstandigheden, maar dit jaar leek het me wel weer eens leuk om het te schrijven. Daarnaast vind ik het heerlijk dat ik gewoon even flink op mijn toetsenbord kan rammen zonder dat ik me bezig hoef te houden met zoekwoorden, alinea’s en andere dingen om mijn blog zo optimaal mogelijk te laten scoren. Deze blog lieve lezers is voor jullie!
 

Januari 2018

Op 25 december 2017 vloog ik naar Nieuw-Zeeland voor een periode van drie maanden. Dat was niet makkelijk want … ik was heel erg verliefd op de leukerd die ik inmiddels mijn vriend mag noemen. Ik luidde mijn 2018 dan ook in met een WhatsApp conversatie met hem en mijn broertje, die op televisie mee keken hoe Auckland als eerste plek ter wereld het nieuwe jaar mocht verwelkomen. Daar stond ik dan, te huilen onder de Auckland Skytower. Een bijzonder mooie doch emotionele ervaring.
 
Mijn eerste helft van januari bracht ik door op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Ik bezocht er onder meer Cape Reinga, Whangarei, de Waitakere Ranges en Taupo. Hier kneusde ik tijdens een lullig ongelukje mijn enkel en hierdoor zat ik even flink in de rats voor wat betreft de rest van mijn reis. Gelukkig viel de schade mee en kon ik binnen enkele dagen, zij het met pijn, weer lopen. En zo liep ik de fameuze Tongariro Crossing met een gekneusde enkel. Niet heel slim, wel super gaaf!
 
De tweede helft van januari bracht ik door op het Zuidereiland. Ik maakte mijn eerste solo-trektocht naar Angelus Hut, relaxte in Hanmer Springs, bezocht Christchurch, kampeerde bij de gletsjers in Mount Cook National Park, kneusde opnieuw een lichaamsdeel (mijn kleine teen dit keer) in Wanaka en had heerlijke zonnige dagen tijdens mijn bezoek aan Milford Sound. Ik kampeerde hier enkele dagen zonder welke vorm van mobiel bereik dan ook en genoot intens van de schoonheid van dit gebied.
 
Mooiste wandeling: die naar Angelus Hut. Gewoon, omdat ik die al ontzettend lang wilde maken
Meest memorabele reismoment: de Tongariro Crossing lopen met goed weer
Aantal dagen op reis: 31
 
emerald lakes tongariro crossing
 

Februari 2018

Ik startte februari in het deprimerende Invercargill. Ik was hier al eens eerder geweest en toen vond ik het niks en dat was deze keer ook weer het geval. Toch had ik een goede reden om hier te zijn, ik wilde namelijk het natuurgebied The Catlins bezoeken. Daarnaast was het één van de weinige enigszins betaalbare overnachtingsplekken waar ik kon werken. Veel campings en hostels in Nieuw-Zeeland hebben slechte wifi en ik gebruikte deze dagen dan ook om een beetje te roadtrippen en een beetje te werken.
 
Vanuit Invercargill reisde ik naar Tuatupere waar ik aan een trektocht over de Hump Ridge Track begon, een relatief onbekende meerdaagse hike door Fiordland National Park. Ik verregende er compleet, maar genoot toch intens van de rust en stilte van dit gebied. Hierna ging ik voor ongeveer een week naar Queenstown en omgeving, mijn favoriete plek in Nieuw-Zeeland. Ik maakte hier diverse mooie wandeltochten en werkte ook flink aan mijn freelance opdrachten.
 
Ook liep ik de Greenstone Caples Track, een bijzonder goed alternatief voor de bekende Routeburn Track, die ik later deze reis nog zou lopen. Toen ik terug kwam in de bewoonde wereld, was het langzaam tijd om terug te gaan naar het noorden van het Zuidereiland. Ik reisde via Methven en Arthurs Pass, waar ik in mijn auto sliep omdat er een weerwaarschuwing voor noodweer was afgegeven. Heel bijzonder om zoiets mee te maken. De uiteindelijke orkaan kwam enkele dagen later aan land, toen ik terug was in Nelson. Hier wachtte ik tot het weer beter zou worden, werkte ik wat en haalde tegen het einde van de maand vriendin Marieke op die enkele dagen eerder ook in Nieuw-Zeeland was aangekomen.
 
Samen met Marieke bezocht ik Abel Tasman National Park en reisden we langs de westkust naar Wanaka. Hier maakten we prachtige wandelingen naar onder andere Rob Roy Glacier en bereidden we ons voor op onze trektocht over de Routeburn Track.
 
Mooiste wandeling: Greenstone & Caples Track
Meest memorabele reismoment: Marieke ophalen na twee maanden alleen gereisd te hebben
Aantal dagen op reis: 28
 
Greenstone & Caples Track
 

Maart 2018

In maart liepen we de Routeburn Track en oh wat was het ontzettend slecht weer. We hadden de eerste twee dagen nagenoeg continue enorme regen en waren echt tot op ons bot doorweekt. Op de derde dag (3 uur lopen) gingen we vroeg weg en liepen we bij continue in het donker omdat we op tijd wilden zijn voor de bus naar Milford Sound. Eenmaal daar klaarde het op en zo beleefde ik voor de tweede keer tijdens mijn reis Milford Sound met zonnig weer.
 
Onze volgende stop was in Mount Cook National Park en hier liepen we de tocht naar Mueller Hut, ook zo’n bucket list item voor mij. Ik was enorm onder de indruk van de schoonheid van de gletsjers en alhoewel de trail pittig was, was het mijn mooiste wandeling in Nieuw-Zeeland ooit denk ik. Maar heus!
 
Vanaf hier reden we naar Christchurch en onderweg ging mijn auto kapot. Marieke zou vanaf CHC terug vliegen naar Nederland, ik had nog twee weken om in Auckland terug te komen. Toen zij zich aan het klaarmaken was voor de reis naar huis had ik ineens ook enorm de drang om naar huis te gaan. Ik zette mijn auto dus te koop, verkocht hem binnen 24 uur en zat nog eens 24 uur later ook in het vliegtuig naar huis, 10 dagen eerder dan gepland. Ik had het behalve aan mijn vriend en mijn broertje aan niemand verteld, ik stuurde mijn familie en vrienden pas vanaf Dubai mijn locatie door …
 
Eenmaal thuis maakten mijn vriend en ik nog een drie-daagse trektocht door het Müllerthal in Luxemburg. Onze eerste mini-vakantie samen was een enorm succes en een voorbode op heel veel toffe reizen die nog gaan komen!
 
Mooiste wandeling: Mueller Hut
Meest memorabele reismoment: ook Mueller Hut, ik wilde die trail namelijk al jaren lopen
Aantal dagen op reis: 17
 
mueller hut hike new zealand
 

April 2018

April stond in het teken van weer aarden in Nederland. Ik lanceerde mijn bedrijf Spik & Spaan Media, moest enorm wennen aan wonen in het bos, sprak veel af met vriendinnen en was vooral erg veel in Nederland. De eerste trip ik maakte was met mijn vriend naar het kampeervlot in België, een ontzettend leuke manier van kamperen. Aan het einde van de maand pakten we de oude Opel Agila van mijn pa in en reden we naar de Spaanse Pyreneeën.Wat we daar allemaal zagen qua schoonheid was heel bijzonder, ik had nooit gedacht dat dit zo’n mooi gebied zou zijn!
 
Mooiste wandeling: wandelen door Valles Occidentales Parque Natural
Meest memorabele reismoment: overnachten in de Agila ergens in de wildernis op de grens van Frankrijk en Spanje
Aantal dagen op reis: 8
 
overnachten op een kampeervlot
 

Mei 2018

De eerste week van mei waren we nog in Spanje, in Sierra de Guara dit maal. Ook weer zo’n bijzondere plek, ik moet er hoog nodig eens over schrijven want ik was al bijna weer vergeten hoe bijzonder het was! Mei stond voor mij ook in het teken van fietsen door Noorwegen, een reis die ik voor mijn blog mocht maken. Het was een ontzettende bijzondere ervaring om in het voorseizoen in Noorwegen te reizen en alle bergpassen nog met een flinke laag sneeuw te mogen ervaren. Aansluitend aan Noorwegen verbleef ik enkele dagen in Rotterdam voor bloggersevenement Traverse.
 
Mooiste wandeling: Sierra de Guara
Meest memorabele reismoment: fietsen in Noorwegen over de Vikafjellet
Aantal dagen op reis: 11
 
vikafjellet
 

Juni 2018

Juni is een wat chaotische maand. Erop terug kijkend kan ik me ook niet echt herinneren wat ik in die periode nu allemaal gedaan heb buiten het reizen om. Oeps. Maar goed … in juni besloten mijn vriend en ik om twee weekenden achter elkaar spontaan weg te gaan. Op zaterdagochtend vertrekken en zondag weer naar huis. Het eerste weekend brengen we door op Texel, het tweede weekend gaan we wandelen in Sauerland. Beide heerlijk en fijn om er even tussenuit te zijn.
 
Aan het einde van de maand reis ik voor mijn blog naar de Wilder Kaiser in Oostenrijk voor de Bergsportwoche waar ik uitgenodigd ben. Jammer genoeg is het weer overwegend slecht en worden er enkele outdoor activiteiten geannuleerd. Gelukkig ga ik wel canyoneeren en mountainbiken. Het is sowieso ook fijn om weer in Oostenrijk terug te zijn!
 
Mooiste wandeling: dag in het Sauerland (ter plekke bedachte route)
Meest memorabele reismoment: op de ochtend zelf zeggen ‘kom we gaan naar Texel’ lekker spontaan!
Aantal dagen op reis: 10
 
salewa alp trainer
 

Juli 2018

De eerste paar dagen van juli ben ik nog in Oostenrijk, waar ik me inmiddels van de Wilder Kaiser naar Karintinië heb verplaatst. Hier ga ik drie etappes van de Alpe Adria Trail lopen. Ik sta aan de voet van de Grossglockner en geniet ontzettend van de schoonheid die me hier gepresenteerd wordt.
 
Anderhalve week na thuiskomst begint de zomervakantie en dus staat ons grote avontuur van het jaar op ons te wachten: onze mega-roadtrip naar Zweeds Lapland en Noorwegen. We vertrekken medio juli en blijven bijna vijf weken weg. Onderweg werk ik af en toe was, maar ik heb dermate veel vooruit gewerkt én assistenten ingehuurd die de boel draaiende houden voor mij zodat ik zelf nauwelijks iets hoef te doen. We reizen via Zweden helemaal noordwaarts en lopen een eerste deel over de befaamde Kungsleden hike, van Ammarnäs naar Hemavan. Wat een ervaring zeg!
 
Mooiste wandeling: de Kungsleden
Meest memorabele reismoment: een ontmoeting met een eland op de Halleberg
Aantal dagen op reis: 19
 
kungsleden hike
 

Augustus 2018

De eerste drie weken van augustus zijn we nog in het hoge noorden. We doen nog een deel van de Kungsleden, kamperen op bijzondere plekken boven de Poolcirkel en genieten ontzettend van het relaxte leven hier. Wanneer we de grens naar Noorwegen oversteken slaat het weer om helaas en hebben we twee weken lang nagenoeg alleen maar regen. Zo ontzettend jammer! We blijven bijna een week in het noorden waar we een tinyhouse op het eiland Senja hebben gehuurd. Vanaf hier steken we met de boot over naar de Vesterålen waar we een walvisexcursie doen. Ook tijdens onze reis terug naar huis blijft het regenen en via een omweg door Zweden komen we uiteindelijk tot de conclusie dat Noorwegen te duur is om te blijven hangen in dit ontzettend slechte weer en dus komen we ergens halverwege augustus weer thuis, een bijzondere ervaring rijker.
 
Mooiste wandeling: opnieuw de Kungsleden
Meest memorabele moment: kamperen met midzomernachtzon aan een meer op de grens van Zweden en Noorwegen
Aantal dagen op reis: 17
 
Osprey Atmos AG 50 review
 

September 2018

In september heb ik een hele reeks blogreizen gepland. Als eerste bezoek ik met enkele mede-outdoorbloggers Medemblik waar we diverse outdoor activiteiten ondernemen. Daarna ga ik op pad in Salland waar ik op de mountainbike stap én ga zweefvliegen. Ook reis ik naar de Harz in Duitsland waar ik de Titan RT mag ervaren én de MegaZipline ga doen. Super cool!
 
Mooiste wandeling: door de bergen naar de top van Brocken
Meest memorabele moment: de Mega Zipline
Aantal dagen op reis: 9
 
Titan RT hangbrug Harz Duitsland
 

Oktober 2018

In oktober ga ik naar Slovenië, een bestemming die al jaren op mijn bucketlist staat. Nu komt het er eindelijk van! Ik ga Slovenië in de herfst ervaren en raak onder de indruk van de schoonheid van het land. In de herfstvakantie reizen mijn vriend en ik eerst naar Tsjechië waar we in Boheems Zwitserland kamperen. Een hele bijzondere ervaring! Daarna rijden we naar Duitsland waar we enkele dagen over de Goldsteig lopen. Helaas zijn de weergoden ons niet erg goed gezind, maar gelukkig hebben we dikke schik en dat is wat telt, toch?
 
Mooiste wandeling: Boheems Zwitserland
Meest memorabele moment: met de kabelbaan omhoog op Vogel Mountain
Aantal dagen op reis: 12
 
herfst in slovenië
 

November 2018

Het einde van het jaar is in zicht en ik krijg een beetje de kriebels om weer op pad te gaan. En dus boek ik een ticket naar Bali, waar ik een workation van twee weken ga doen. Werken, uitrusten, eten en genieten van het lekkere warme weer. Ik doe niet veel bijzonders op Bali, werk lekker aan mijn site en nieuwe projecten, slaap ontzettend veel en bezoek de rijstvelden van Jatiluwih.
 
Mooiste wandeling: Campuhan Ridge Walk
Meest memorabele moment: een aardbeving meemaken
Aantal dagen op reis: 16
 
jatiluwih rijstvelden bali jatiluwih rice terraces bali
 

December 2018

Ik zit lekker met mijn kont op La Palma, een eiland op de Canarische Eilanden. Ik was hier eerder al in 2015 en nu dus weer. Het is een heerlijk wandeleiland, maar ik ben hier met name om uit te rusten. Ik was natuurlijk al op Bali, maar merkte bij terugkomst dat ik (mede vanwege de jetlag) nauwelijks uitgerust terug kwam. Toen ik op mijn verjaardag dus om 4 uur ‘s middags in slaap viel, wist ik dat ik écht heel moe ben.
 
Mooiste wandeling: Ruta de los Volcanes
Meest memorabele moment: eerste vliegreis met mijn vriend
Aantal dagen op reis: 11
 

 
Dat was hem … mijn jaaroverzicht van 2018. Als je hebt meegeteld weet je inmiddels dus dat ik in 2018 maar liefst 189 dagen op reis was. 189!!! Het was een bijzonder en memorabel reisjaar voor mij. Met veel reizen maar een beperkt aantal nieuwe plekken (want … o.a. Nieuw-Zeeland, Bali, La Palma en de Harz kende ik al!) waardoor ik een stuk rust voor mezelf creëerde. Het was een jaar waarin ik mijn leven als digital nomad vaarwel zegde, waarin ik ging samenwonen met de man die je hierboven op de foto ziet. Het was mijn eerste jaar als ondernemer waarin ik grote stappen maakte om mijn ideale leven te creëren. Daarnaast liep ik regelmatig keihard tegen een muur, ging ik flink op mijn bek en leerde ik ongelofelijk veel over mezelf en mijn persoonlijkheid. 2018 was in alle opzichten een geweldig jaar. Als ik er voor kon tekenen om een jaar als dit de rest van mijn leven te leiden, zou ik dat zonder twijfel doen.
 
Hopelijk hebben jullie in 2018 genoten van mijn verhalen. In 2019 gaan er een aantal veranderingen plaatsvinden op de site (keep an eye out) en heb ik grootse plannen om van We12travel een nog betere website blog te maken. Ik heb er zin in! Bedankt voor alle bezoeken aan mijn website en alle lieve berichten die ik in 2018 mocht ontvangen. Hopelijk was het voor jullie net zo’n mooi jaar als voor mij en wordt 2019 nog een stukje beter!
 
Veel liefs en tot volgend jaar, Antonette

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *