Graafschapspad etappe 7
nederland,  we12hike

Het Graafschapspad etappe 7: van Brummen naar Zutphen

De laatste etappe van het Graafschapspad is die van Brummen naar Zutphen, oftewel etappe 7. Het is een relatief korte afstand van 9 kilometer en daarom vraag ik mijn moeder om mee te wandelen. Ze is geen typische wandelaar, maar 9 kilometer wil ze wel proberen. Daarnaast vind ik het een leuk idee om mijn moeder, die zelf in de Achterhoek woont en op slechts enkele kilometers van het pad eens mee te nemen tijdens mijn wandelavonturen. Bij deze het verslag van het Graafschapspad etappe 7 van Brummen naar Zutphen.
 

Paarden bij Brummen
Paarden bij Brummen
 

Start vanuit Brummen

Ik ontmoet mijn moeder in Dieren waar ik haar van het station haal. Vanaf hier rijden we verder naar Brummen voor de laatste etappe van het Graafschapspad. Ik parkeer de auto in de woonwijk waar de route de dorpsrand ontmoet. We steken de doorgaande weg onderdoor en stappen de Brummense Bandijk op. Onderweg grazen koeien, worden we ingehaald door fietsers en is het lekker slenteren (meestal) langs het water of door de uiterwaarden.
 

Koeien op het Graafschapspad
Koeien op het Graafschapspad
 

Langs de IJssel

De ene keer lopen we langs de IJssel, de andere keer zien we de rivier niet. Wat we wel veel zien zijn ganzen, reigers en zelfs een buizerd. Er zijn niet veel rustplekken (bankjes) langs de route, maar we hopen bij Kasteel Reuvensweerd terecht te kunnen. Deze blijkt helaas in de steigers te staan en dus besluiten we uiteindelijk maar om gewoon in de berm te gaan zitten. Het is altijd even uitkijken voor teken in het gras, maar dat hoort erbij tijdens deze tijd van het jaar.
 

Zutphen komt in zicht! Graafschapspad etappe 7
Zutphen komt in zicht!
 

Zutphen in zicht

Al na enkele kilometers komt het profiel van Zupthen in zicht, met de brug over de IJssel en de St. Walburgiskerk. Nadat we de brug zijn overgestoken komen we al snel bij de stadsgrenzen van Zutphen aan. Gelukkig is het pad langs de IJssel panoramisch en is er genoeg te zien onderweg. Na enkele kilometers stappen we het centrum van Zutphen binnen en lopen we opnieuw langs de St. Walburgiskerk. Hier begon ik een jaar en twee dagen geleden mijn trektocht over het Graafschapspad. Wegens allerlei omstandigheden moest ik af en toe een pauze nemen en duurde het dus een jaar voordat mijn trektocht klaar was. Ik heb er hoe dan ook enorm van genoten en heb veel mooie plekken ervaren. Het is tijd voor een terrasje om te proosten op het goede leven en de landschappelijke schoonheid van de Graafschap!
 

St Walburgiskerk Zutphen
Aankomst in Zutphen
 

Conclusie van het Graafschapspad etappe 7

Een korte maar leuke etappe tussen Brummen en Zutphen, veelal over fietspaden en en andere verharde paden. Een leuke afsluiter van het Graafschapspad.
 
Beginpunt: Brummen
Eindpunt: Zutphen
Afstand: 9 km
Horeca onderweg: alleen in Doesburg en Zutphen
 
Ook het Graafschapspad wandelen? Bestel dan hier de wandelgids.
 
De blogartikelen van de eerdere etappes van het Graafschapspad die ik liep vind je hier. Verder lezen? Ik liep inmiddels ook het grootste deel van het Veluwe Zwerfpad!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *