herfstwandeling in veluwezoom nationaal park
nederland,  we12hike

Herfstwandeling in Veluwezoom NP: home sweet home!

Ik schreef het al vanuit Bali: ik mis Nederland en dan met name de herfstkleuren. Terwijl ik met mijn derrière op een stretcher lag en uit keek over de rijstvelden bij Sidemen, zag ik de mooiste herfstplaatjes voorbij komen op Instagram. Toen ik vandaag precies een week geleden landde op Schiphol zag ik vanuit de lucht al dat er, geheel tegen mijn verwachtingen in, nog best veel blad aan de boom zat. Na dinsdag was het weer weinig goeds en dus bracht ik de meeste van mijn tijd binnen door, dan weer aan het bijkletsen met vrienden, dan weer aan het werk. Afgelopen zondag liep ik een tocht van 13 kilometer door Veluwezoom Nationaal Park maar toch wilde het zonnetje niet echt doorzetten. Gisteren wilde ik eigenlijk de hele dag werken (want: deadlines voor ik vrijdag naar Nepal vlieg!) maar toen ik vanuit het raam naar buiten keek en de zon zag schijnen dacht ik ‘ja dahaag, werken kan morgen ook’. En dus stapte ik in de auto en maakte ik een korte herfstwandeling in Veluwezoom Nationaal Park.
 

Een prachtige herfstwandeling in Veluwezoom Nationaal Park

De meesten van jullie weten dat ik een enorme natuurliefhebber ben en mijn hart begon dan ook spontaan duizend slagen per minuut te kloppen van de prachtige herfstkleuren die ik gisteren op mijn favoriete wandeling aantrof. Ik liep met een big smile te wandelen en dat was duidelijk: onderweg maakte ik regelmatig een praatje met mensen (iets wat ik normaal niet zo snel doe) en eigenlijk heb ik gewoon anderhalf uur met pijnlijke kaken van het glimlachen rondgelopen.
 
Het leuke van reisblogger en digital nomad zijn op mijn eigen manier is dat ik eigenlijk geen planning heb. Ik doe wat in me opkomt en alhoewel ik weet dat die aanpak me uiteindelijk niet rijk gaat maken, is dat wel waar ik momenteel erg gelukkig van word. En dus publiceer ik vandaag niet zoals gepland een blog over wandelen in Patagonië maar een fotoserie van de fijnste momenten van mijn herfstwandeling in Veluwezoom NP. Gewoon omdat ik mijn geluksmoment ook graag even met jullie wil delen. Omdat ik dankbaar ben dat ik tijdens de korte periode die ik hier ben toch even Nederland op haar mooist heb mogen ervaren en dat ik dit soort natuurpracht nog steeds kan waarderen, ondanks dat ik de hele wereld over reis. En omdat ik steeds meer ga inzien dat ik de keuze die ik maakte om me in april weer in Arnhem te vestigen de beste is. Want de Veluwe blijft toch wel het mooiste plekje op aarde voor mij!
 
herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park

herfstwandeling in veluwezoom nationaal park
 

Praktische informatie over deze herfstwandeling in Veluwezoom Nationaal Park

Ik maakte deze wandeling op een maandagmiddag, ideaal omdat het dan een stuk minder druk is dan in het weekend. Ik deed de 5.5 kilometer lange Kammenroute. Deze start vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Je kunt hem ook starten vanaf het Paviljoen de Posbank maar hier is het vaak drukker met parkeren. Ik loop deze wandeling elke week als training voor mijn bergtochten omdat er een flink hoogteverschil in zit, voor Nederlandse begrippen. Volg voor deze route de zwarte pijltjes. Onderweg kun je koffie drinken bij Paviljoen de Posbank. Daarnaast is er een kleine kiosk aan de oostelijke zijde van de Posbank maar die is bijna altijd gesloten als ik er ben.
 
Ik mag dan over drie dagen Nederland alweer tijdelijk verlaten, maar ik stap wel met een goed gevoel op het vliegtuig naar Kathmandu. Ik heb het grootste deel van de herfst mogen doorbrengen op Bali en ga nu twee weken op trektocht door de Himalaya, maar deze herfstwandeling in Veluwezoom Nationaal Park heeft me weer even doen inzien hoe fijn de herfst in Nederland kan zijn!
 
Meer lezen over de Veluwe? Bezoek dan mijn Veluwe startpagina met talloze tips voor mooie wandelingen en fijne plekken om van de natuur te genieten!
 

2 Comments

  • Diana

    Altijd verlang ik zo naar de herfst. Die mooie kleuren en die fijne wandelingen. Maar nu vandaag met al die sneeuw haha. Ik weet wel dat ik in september als de Veluwe weer in bloei staat, dat ik deze wandeling is ga maken. Tof!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *