duitsland,  we12hike

Herfst in de Moezel: dit is waarom je juist dan moet gaan!

Het afgelopen weekend bracht ik door in het Moezel gebied in Duitsland, op een kleine drie uur rijden van Arnhem vandaan. De Moezel is het gebied waar ze de beste Rieslings maken, waar ze de steilste wijngaard van Europa hebben en waar er talloze wandelmogelijkheden zijn. Ze hebben er heerlijk eten, uitdagende Klettersteigs en über vriendelijke locals. Maar het meest indrukwekkend was toch wel het kleuren van de blaadjes. Dit is waarom je in de herfst in de Moezel moet zijn!
 

Herfst in de Moezel

Waar het in Nederland vorig weekend nog niet echt op gang wilde komen, was het in de Moezel al volop aan het kleuren. Wanneer ik vanaf de uitkijkpunten op de berg omlaag keek, leek het landschap net een felgekleurd tapijt in alle mogelijke tinten oranje, rood en geel. Voor mij geldt dat de herfst mijn favoriete tijd van het jaar is om te wandelen. Het kleurrijke landschap, maakt alles net iets specialer.
 

Wandelen over de Moselsteig

Tijdens het weekend maakte ik een prachtige wandeltocht over de Moselsteig, een lange afstandswandeling in het Moezelgebied. Ik verplaatste me per trein van het begin naar het einde, wat het een perfecte tocht maakte. Onderweg kun je met regelmaat kiezen voor een eenvoudige sectie of een wat uitdagender sectie (bijvoorbeeld een eenvoudige klettersteig) en de uitzichten zijn keer op keer prachtig.
 

De Calmont Klettersteig

Het hoogtepunt van het weekend was tocht wel de Calmont Klettersteig. Deze eenvoudige klettersteig laat je zonder technische materialen kennis maken met het alpiene gevoel in Duitsland. Eens benieuwd of je geschikt bent om een klettersteig in de Alpen te doen? Ga hier dan eens oefenen!
 

Overnachten in de Moezel

De Moezel zit natuurlijk vol met leuke overnachtingsplekken. Zelf overnachtte ik in Ediger Eller in Hotel St. Georg, een fijn hotel in typisch Duitse stijl. Liever in een huisje? Dan is Landal Mont Royal een prima optie. Vanuit hier kun je overigens ook prima wandeltochten maken over de Moselsteig.
 

En tenslotte …

Tenslotte inspireer ik je met wat beeld. Gewoon, om je te laten zien hoe mooi de Moezel in de herfst is. Woorden doen het in dit geval weinig eer aan, de foto’s eens te meer.
 
hiking-the-moselsteig

anto-moselsteig

calmont-klettersteig

calmont-winetasting

dinner-reilerhof

moselle-hikingmap

moselle-river-view

moselle-view

moselle-winetasting

moselsteig

moselsteig-2

moselsteig-fall-colors

moselsteig-sign

reil-moselsteig

starkenburg-moselsteig
 

Conclusie en disclaimer

Ik maakte deze reis op uitnodiging van Moselland Turistik. Alle gegeven meningen zijn slechts uiteraard die van mijzelf. In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen, dan ontvangen we mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *