helikoptervlucht over de grand canyon
Amerika,  arizona

Een helikoptervlucht over de Grand Canyon

In mijn nieuwe serie ‘Avontuur voor iedereen’ vertel ik je wat meer over avontuurlijke dingen die ik onderneem, maar geschikt zijn voor iedereen. Avontuur is een ruim begrip en voor de één is een rondwandeling van 10 kilometer over de Veluwe een avontuur en voor de ander (mijzelf inclusief) is het pas een waar avontuur als je bijvoorbeeld aan een staalkabel in de Alpen hangt. Ik realiseer me dat ik wat avontuurlijker ben ingesteld dan de gemiddelde Nederlander en vertel daarom vanaf nu elke maand over iets avontuurlijks dat voor iedereen te doen is. Vandaag: het maken van een helikoptervlucht over de Grand Canyon.
 
Een aantal jaar geleden maakte ik een roadtrip door Amerika. Ik bezocht hier bekende en onbekende hoogtepunten en één van de dingen die me toch wel het meeste is bijgebleven is het bezoek aan de Grand Canyon. De beste manier om de grandeur van de Grand Canyon te ervaren is wat mij betreft vanuit de lucht. Eerder had ik al een helikoptervlucht gemaakt boven de Niagara Falls in Canada en de Knik Glacier in Alaska en dus wist ik dat dit het geld meer dan waard zou zijn en dat het een bijzondere ervaring zou worden. Nadat ik een aantal trails had gelopen in de Grand Canyon, was het op de dag van vertrek tijd voor een laatste hoogtepunt, namelijk een helikoptervlucht over de Grand Canyon. Ik had deze van tevoren geboekt en zoals afgesproken meldde ik me 30 minuten voor vertrek bij het vertrekpunt.
 
Het is bizar hoe snel alles dan ineens gaat, je krijgt een korte instructie, een koptelefoon en voor je het weet hang je in de lucht. Al snel zat ik met mijn neus tegen het raam geplakt en merkte ik nu pas hoe groot de Grand Canyon werkelijk is. Vanaf de Rim kun je nauwelijks bevatten hoe diep de Grand Canyon is, vanuit de lucht wordt dit pas duidelijk. Ter info (bron: Wikipedia) – de Grand Canyon meet een lengte van 435 kilometer en de breedte varieert tussen de 15 en 29 kilometer. Op zijn diepst is ie ongeveer 1.6 kilometer. Ik heb geprobeerd op 1 dag de wandeling naar de bodem te doen en weer terug, maar dat lukte niet vanwege de warmte. At least I tried…
 
De helikopter tour die ik maakte met Papillon was de North Canyon tour die vertrekt vanaf het vliegveld van Grand Canyon National Park bij Tusayan. Hij duurde ca. 30 minuten en omdat de tour een loop maakt krijgt iedereen aan boord gelijke kansen om mooie foto’s te maken. Het eerste deel van de tour gaat over het Kaibab National Forest en hierna hang je dus letterlijk boven de Grand Canyon. Ik heb geprobeerd mooie foto’s te maken maar eerlijk is eerlijk, de meeste tijd zat ik gewoon met open mond uit het raampje te staren. Een helikoptervlucht over de Grand Canyon wil je namelijk gewoon live meemaken en niet al te veel door een lens bekijken. Bij deze toch een aantal van mijn foto’s:
 
helikoptervlucht over de grand canyon

helikoptervlucht over de grand canyon

helikoptervlucht over de grand canyon

helikoptervlucht over de grand canyon

helikoptervlucht over de grand canyon

helikoptervlucht over de grand canyon
 
Alhoewel er ontzettend veel tours zijn en de helikopters af en aan vliegen, zou ik je zeker adviseren de tour van tevoren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Wij zagen Amerikanen die uren moesten wachten en dat was pas in het hoogseizoen.
 
Zou jij een helikoptertocht over de Grand Canyon willen maken?
 

15 Comments

 • Aniek

  Dit lijkt me zo gaaf! Ik vond het hiken al indrukwekkend in de Grand Canyon, maar dan kan je maar zo’n klein deel zien. Een helikoptervlucht lijkt me echt spectaculair.

 • Sanne

  Jaaaaaa wat gaaf, ik wil. Ik zou daar ook zeker het geld voor overhebben, in New York ook!! Deze moet eigenlijk in mijn try before you die lijstje van andere bloggers.

 • Yvonne

  Wat een leuk idee om te schrijven over “voor iedereen toegankelijk” avontuur. Zelfs mijn kids zien dit helemaal zitten, maar die zijn dan wel weer iets avontuurlijker ingesteld dan de meeste 3- en 4-jarigen. Ik snap helemaal dat je niet enorm veel foto’s maakt op zo’n moment, want idd live kan je het maar 1 keer meemaken en dan wil je er maximaal van genieten. Toch mooie plaatjes hoor!

 • Gabrielle

  Dit is echt een droom van mij! De Grand Canyon is zo mooi maar vanuit een helikopter helemaal top. Ik heb nog nooit in een helikopter gezeten dus dat zou een leuke eerste keer zijn.

 • Niels

  Sommige dingen moet je gewoon beleven en is het zonde om door een lens te zien. Neem nu een muziek concert. Zoveel mobieltjes tegenwoordig die het opnemen. Gewoon genieten, luisteren en dansen. Dan ervaar je het pas echt. Deze helikoptervlucht lijkt me super. Weet je wat ik eigenlijk de indrukwekkendste foto vindt? Die foto waar je links groen hebt en opeens aan de rechterkant de afgrond begint. Heel gaaf om te zien!

  • anto

   Ja klopt! Was laatst bij Eddie Vedder en er werd uitdrukkelijk gezegd dat het verboden was om opnames te maken met je mobieltje. Heel fijn want zo kon ik wel optimaal van het concert genieten. En idd de helikoptervlucht is zo gaaf! Echt eens doen 😉

 • pieter

  Een hele vette ervaring. Zelf mocht ik jaren geleden een vlucht maken. We (neef en ik) zaten met flinke griep in het toestel, dat vergeet je even als je in de heli zit. Als je in de Grand Canyon bent: Zeker doen! Krijg je geen spijt van.

 • Megan

  Super mooi, ik wil dit binnenkort ook doen. Weet je nog via welk bedrijf je had geboekt, of heb je tips voor wat goedkopere helicopter of vliegtuig vluchten?

  • anto

   Ehm goeie … nee ik heb het gewoon ter plekke online geboekt. Volgens mij is er maar een maatschappij? Goedkoop was het niet, maar wel de moeite waard! Succes ermee 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *