de wandeldate
gesponsord

Heee outdoorfan, ken jij De Wandeldate al?

Heeee outdoorfan, ken jij De Wandeldate al?

Met We12travel heb ik, zoals je ook in mijn bio kunt lezen, als doelstelling om outdoor onder jongeren een hipper imago te geven. Zo spreek ik meestal niet van naar buiten gaan maar van ‘outdoor’ en probeer ik wandelen zo veel mogelijk te vermijden en gebruik ik ‘hiking’. Daarnaast heb ik onlangs het micro-avontuur gelanceerd op We12travel, waarmee ik jullie wil laten zien dat avontuur lang niet altijd duur en ver weg hoeft te zijn, maar dat je het bijvoorbeeld ook in je eigen achtertuin terug kan vinden. Zo ga ik regelmatig wild spotten in Nationaal Park De Hoge Veluwe en sliep ik afgelopen weekend op een kampeervlot in België.
 
Enige tijd geleden werd ik door Irene van De Wandeldate benaderd of ik haar site al kende. Ik besloot een kijkje te nemen en alhoewel ik zelf inmiddels niet meer single ben (Gemist? Check dan deze blog!) besloot ik wel om op We12travel wat aandacht aan De Wandeldate te besteden. Toen ik anderhalf jaar geleden weer single werd, riep ik ‘ik hoef voorlopig geen man meer, tenzij het een outdoorman is’. Als ik destijds had geweten dat De Wandeldate bestaat, was mij wellicht een hoop Tinder swipe-frustratie bespaard gebleven…
 

Wat is De Wandeldate?

Belangrijk om te weten is dat De Wandeldate een datingsite is en dus geen wandelsite waar je op zoek kunt naar wandelmaatjes. De leden van De Wandeldate zijn primair op zoek naar een partner die net als hen van buiten zijn houdt. In je profiel doe je dan ook een voorstel voor een eerste date, dus noem je bijvoorbeeld een trail die je wilt hiken of een andere outdoor activiteit die je wilt ondernemen. Middels een handige zoekfunctie kun je selecties maken voor bijvoorbeeld de standaard wensen zoals locatie en leeftijd, maar bijvoorbeeld ook welke outdoor activiteit je aanspreekt en wat voor wandeltype je zoekt.
 

Waarom een Wandeldate leuker is dan een gewone date

– Ongemakkelijke stiltes in een café of op een terras (de-standaard-eerste-date) terwijl tegenover elkaar zit, zijn verleden tijd. Omdat je gaat wandelen (of fietsen, kajakken of een andere outdoor activiteit gaat doen) ben je primair daar mee bezig en hoef je niet constant te praten. Valt er een stilte, dan is dat een stuk minder oncomfortabel dan wanneer je tegenover elkaar zit.
 
– Je hebt al direct een gemene deler: de passie voor het buiten zijn. Gesprekken lopen hierdoor makkelijker omdat je bijvoorbeeld ervaringen kunt uitwisselen en dromen kunt uitspreken over tochten die je nog wilt lopen of bergen die je nog wilt beklimmen.
 
– Het ijs is sneller gebroken. Een dosis gezonde spanning voordat je op date gaat is natuurlijk heel normaal, maar omdat je een activiteit aan het ondernemen bent, ontstaan er sneller grappige of bijzondere situaties. Denk bijvoorbeeld aan het spotten van wild op de Veluwe, één van jullie die struikelt of uitglijdt (keep on smiling!) of de weg kwijt raken.
 

Ja maar ik heb Tinder al … De WandelDate versus Tinder

Daar waar Tinder natuurlijk gewoon leuk is en je avonden lang naar links of rechts kunt swipen, moet je je wanneer je serieus op zoek bent naar een partner soms een enorme weg banen door een jungle van oppervlakkige profielen, profielen zonder foto’s en profielen waar geen interesses bij staan. De kans om op Tinder een leuke outdoorsingle tegen het lijf te lopen, is relatief beperkt. Op De Wandeldate bevinden zich zoals gezegd slechts gelijkgestemden en kun je filteren op interesse, waardoor je van tevoren al weet of je gezamenlijke interesses hebt.
 
Er zijn twee soorten lidmaatschap: bij de gratis variant kun je een profiel aanmaken, andere leden zien, likes uitwisselen en berichten ontvangen. Als betalend lid staat je profiel hoger op de singles pagina, kun je onbeperkte persoonlijke reacties en berichten sturen, zien wie je profiel bekeken heeft en nog veel meer.
 
de wandeldate
 
Mocht je je afvragen of De Wandeldate ook daadwerkelijk werkt: het antwoord is JA! Regelmatig komen er bij Irene succesverhalen binnen van leden die hun nieuwe partner via De Wandeldate hebben gevonden. Inmiddels staan er 44 succesverhalen van leden van De Wandeldate online, super leuk om te lezen! Daarnaast zijn mannen extra welkom op De Wandeldate, momenteel is de verhouding 40% man en 60% vrouw, dus outdoormannen van Nederland en België: doe hier je voordeel mee!
 

Waarom dit blog over De Wandeldate?

Even heb ik getwijfeld of ik deze blog moest schrijven, maar al snel besloot ik het gewoon te doen. Ik weet namelijk dat jullie outdoorsingles er zijn en dat jullie net als ik dat vorig jaar was, op zoek zijn naar een partner. Het leven is nou eenmaal leuker samen dan alleen, ook al geef je dat liever niet toe. Zoals ik enkele weken geleden schreef heb ik inmiddels (niet via De Wandeldate overigens, eerlijk is eerlijk) mijn outdoorman gevonden en ben ik ontzettend blij en dankbaar dat er iemand in mijn leven is die net zo van het buiten zijn geniet als ik. Ik gun jou dat geluk ook!
 
Benieuwd? Neem dan snel een kijkje op de website van De Wandeldate!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
De beste wandelgebieden voor dit voorjaar
Op micro-avontuur in Nationaal Park De Hoge Veluwe
De 10 mooiste meerdaagse trektochten ter wereld
 
Nieuw hier en benieuwd wie We12travel is? Check dan deze bio! Volg We12travel voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 
[Dit artikel werd geschreven in samenwerking met De Wandeldate. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf. De foto’s komen van Pexels]  

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *